JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
2K
2K
2K
  • Lunch
  • Ontbijt

Energiebrood met vijgen, goijbessen en noten uit In perfecte conditie

  • 23 oktober 2015
  • Geen reacties
  • 2 minuten lezen
  • 977 x bekeken
Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Met bewondering kijk ik naar topsporters, naar hun overgave, hun winnaarsmentaliteit en hun doorzettingsvermogen. Mijn broertje was ook zo’n topsporter, dus ik heb van heel dichtbij meegemaakt hoeveel tijd, energie en aandacht topsport vraagt. Nog meest vraagt topsport een soort monnikengeduld en -levenswijze: veel slaap, weinig snoepen, weinig drinken en heel, heel veel sporten. En goed en gezond eten.

Vorige week schreef ik hier een review over In perfecte conditie, het kookboek van topsporter Ellen Hoog en over mijn verbazing over de hoeveelheid lekkere recepten in dat kookboek. Ja, al die recepten zijn vre-se-slijk gezond. Ja, je moet er soms ingrediënten voor kopen waar je misschien nog eerder van gehoord hebt. Maar ook, ja, de recepten die ik geproefd heb, waren allemaal erg lekker. Ik vroeg daarom op mijn Facebookpagina welk recept uit In perfecte conditie bij jullie het meest favoriet was. Niet geheel toevallig kwam daar dit recept voor vijgenbrood uit.

Niet geheel toevallig? Nee, dit recept past perfect in de huidige tendens van gezond en suikerloos, maar toch lekker eten. En ik moet eerlijk bekennen, ik vond het ook erg lekker om te eten. En leuk om te maken – want wat voel je je gezond als je al die onderstaande ingrediënten bij elkaar voegt. Echt waar, probeer het maar 🙂 Enjoy!

Benieuwd geworden?

 

Wat heb je nodig voor 1 energiebrood?

* 1 eetlepel kokosolie (ik gebruikte gewoon 1 eetlepel olijfolie) + extra om in te vetten
* 50 gram verse dadels, pit verwijderd
* 2 bananen
* 3 eieren
* 50 gram havermout
* 150 gram speltmeel
* 1 theelepel zeezout
* 1 theelepel bakpoeder
* 50 gram gedroogde vijgen, grof gesneden
* 2 eetlepels goijbessen
* 25 gram pompoenpitten
* 30 gram rauwe hazelnoten
* 30 gram rauwe walnoten

* bakblik van 22 cm

Hoe maak je dit lekkere energiebrood?

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in met de (kokos)olie. Leg eventueel een stukje bakpapier op de bodem van het bakblik, dan haal je de cake straks nog iets makkelijker uit de vorm. Mix vervolgens de (kokos)olie, de dadels, 1 banaan, de eieren, de havermout, het speltmeel, het zout en het bakpoeder in een blender. Mix 30 seconden tot 1 minuut totdat je een gladde mix hebt.

Snijd de 2e banaan in plakjes en spatel deze door de mix. Voeg ook de vijgen, de goijbessen, de pompoenpitten en de noten toe. Schep het deeg in het ingevette bakblik en verdeel gelijkmatig over het bakblik.

Zet het bakblik in de oven en bak het in 50 minuten gaar. Laat het brood vervolgens 10 minuten afkoelen in de vorm – daar wordt het wat steviger van – en stort het vervolgens op een rooster en laat het verder afkoelen. Eet het brood zo of met kaas of appelstroop.

DSC_6816DSC_6814

0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • vijgen
Vorige artikel
  • Zoet

Must eat moonpie uit Miljuschka’s foodtrucks

  • 18 oktober 2015
Lees verder
Volgende artikel
  • Tips & tricks

Karamelsaus maken

  • 24 oktober 2015
Lees verder
Ook lekker:
Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

  • 27 november 2019
Cheesers met uienjam
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt

Cheesers met uienjam

  • 7 november 2019
zelf eiersalade maken
Lees verder
  • Borrel
  • Lunch
  • Ontbijt

Zelf eiersalade maken

  • 1 november 2019
bahn mi met Pulled Oats
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo

  • 23 oktober 2019
Makkelijke soep van geroosterde paprika
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Makkelijke soep van geroosterde paprika

  • 17 oktober 2019
pompoensoep met salie
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pompoensoep met salie

  • 9 oktober 2019
Vijgentaart met ui en geitenkaas
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Vijgentaart met ui en geitenkaas

  • 8 oktober 2019
crumble met zacht fruit
Lees verder
  • Dessert
  • Ontbijt
  • Zoet

Crumble met zacht fruit en passievrucht

  • 29 september 2019

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IT'S MY BIRTHDAY 🎉 | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu 😉). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen 🙌 211 141
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig 🙈? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren 🙈😂?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden 😉 Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 140 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond 🙃 En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond 😉 Dus koffietijd! 139 26
NU ONLINE | Onze echtelijke twisten gaan nooit over de grote zaken des levens (daar zitten we meestal wel over op 1 lijn), maar er is wel een issue dat eens in de zoveel tijd de hoek om komt kijken. En dat issue heet pompoen. @jurgenkoster is geen fan en dat vind ik stom. Echt heel stom. 188 48
NU ONLINE | De laatste tijd heb ik pita's opnieuw ontdekt. Niet dat ik ze vergeten was, maar ik heb vaak dat ik bepaalde ingrediënten ineens veel achter elkaar gebruik. Deze week zijn dat pita's (overmorgen komt er ook een gerecht met pita's online bedenk ik me namelijk net 🙈). Deze zachte broodjes kun je op veel manier inzetten: gefrituurd (ja echt!), in stukjes gebakken in de oven en natuurlijk op de bekende manier zoals bij deze Griekse pita's 🙌 258 30
NU ONLINE | De Sint is in het land! Mocht je dat nog niet gemerkt hebben 😉 En dus vond ik het tijd voor een echt Sinterklaastoetje! Of nou ja, ook zonder Sinterklaas is dit een superlekker toetje, maar door de speculaasjes en de speculaaskruiden deed deze crumble me erg aan Sinterklaas denken. Vandaar 😁 Laat je vooral niet tegenhouden buiten Sinterklaastijd om deze crumble te maken! 194 40
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?