Eigenlijk is mijn lievelingsmaaltijd het ontbijt. Als het aan mij zou liggen, zou ik van ieder ontbijt een feestje maken. Ik ben gek op dikke Griekse yoghurt met granola, maar ook op smoothies en versgebakken brood. Het kan me niet uitgebreid genoeg zijn. Wat was het dan ook een feestje voor mij toen ik All day breakfast van TLT – The Little Things ontdekte. Dit kookboek moest ik hebben. Ik publiceerde afgelopen week een review over dit boek op dit blog en daaruit heb je vast op kunnen maken dat ik ontzettend enthousiast ben over dit kookboek. Niet gelezen? Klik hier!
Het was dan ook moeilijk om slechts een handjevol recepten uit te kiezen om te testen voor mijn review. Dit kokos-limoenbrood stond meteen op mijn favorietenlijstje. Waarom? Omdat het eigenlijk meer een cake is dan een brood en je dus de ochtend heerlijk snoepend kunt beginnen. De bereidingswijze is ook nog eens lekker eenvoudig en enkele dagen na het maken is het brood nog steeds lekker om te eten. Ideaal dus. Bovendien maakt de limoen-mascarpone dit toch enigszins vaste brood heerlijk fris en licht van smaak. Ik ben verkocht. Nu jij nog! Probeer je mee? Enjoy!
Nieuwsgierig?
[bol_product_links block_id=”bol_56289a5de658f_selected-products” products=”9200000045944833″ name=”All day breakfast – JoorKitchen” sub_id=”2″ link_color=”205599″ subtitle_color=”91BDFF” pricetype_color=”000000″ price_color=”526ECC” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”450″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Wat heb je nodig voor 1 kokos-limoenbrood?
* 80 gram boter
* 2 eieren
* 300 ml melk
* rasp en sap van 1 limoen
* 300 gram bloem
* 2 theelepels bakpoeder
* 200 gram rietsuiker
* 150 gram gemalen kokos
* snuf zout
* bakblik van 23 centimeter
Voor de limoenmascarpone
* 150 gram mascarpone
* rasp en sap van 1/2 limoen
* 2 eetlepels poedersuiker
Hoe maak je deze lekker frisse kokos-limoencake?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met boter en leg een stukje bakpapier op de bodem van het blik – dan laat het brood straks beter los.
Smelt de boter in een pannetje op zacht vuur. Klop in de tussentijd de eieren los met de melk en het citroensap (zorg dus dat je ervoor de limoen al hebt geraspt en dat je het rasp bewaart).
Voeg in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de suiker, de kokos en het limoenrasp samen. Voeg ook een snuf zout toe. Giet, als deze ingrediënten goed gemixt zijn, de gesmolten boter en het eimengsel toe. Roer het beslag goed door of mix het door elkaar in de keukenmachine. Schep de mix in het bakblik en zet het bakblik 60 – 70 minuten in de oven. Check na 60 minuten met een satéprikker of de cake gaar is.
Laat het brood na het bakken 10 minuten afkoelen in de vorm en stort het vervolgens op een rooster en laat het helemaal afkoelen. Maar in de tussentijd de mascarponemix.
Roer het sap en de rasp van de 1/2 limoen door de mascarpone en voeg de poedersuiker toe. Ik vond de mix het lekkerst met 2 eetlepels poedersuiker, maar voeg voor de zekerheid eerst 1 eetlepel toe en check dan de smaak. Vind je het zoet genoeg? Laat de andere eetlepel poedersuiker dan zitten. Serveer plakken kokosbrood met de limoenmascarpone.
0 reacties