JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
Mexicaans ontbijt
  • Ontbijt

Mexicaans ontbijt met vega-bacon

  • 2 mei 2018
  • Geen reacties
Total
24
Shares
0
0
24
0
0

Hebben jullie dat ook? Dat je je gewone ontbijt wel eens zat bent, vooral in het weekend? En dat je dan gaat experimenteren en dat dat soms heel lekker wordt en soms helemaal niet? Ik herinner me nog mijn waanzinnig goede idee (not!) om bloemkoolpap te maken, of mijn poging om lekkere pancakes te maken van kikkererwtenmeel. Allebei faliekant mislukt. Maar soms komt er ook iets fantastisch op tafel te staan, zoals dit Mexicaans ontbijt.

Ik mag de komende tijd weer meedoen met een uitdaging van Santa Maria. Deze keer was de opdracht om vegetarische gerechten te maken. En laat mij dat nu best wel eens lukken 😉 Dus toen ik weer eens geen zin had om mijn standaardsmoothie te maken in het weekend, ging ik aan de slag met de producten uit de laatste box: tortilla’s en salsa. En dat leverde dit lekkere ontbijtje op (al zeg ik het zelf 🙂 )

Voor de vegan bacon gebruikte ik het recept voor vegan bacon van Elle Eten. Omdat dat al een heel lekker gerechtje is en ik niet het wiel zelf altijd overal uit hoef te vinden. De combinatie was echt superlekker en ook ‘de man’ vond het heel.erg.lekker. Probeer maar!

Mexicaans ontbijt

Wat heb je nodig voor dit Mexicaanse ontbijt voor 2 personen?

  • 2 tortilla’s
  • 4 eetlepels Santa Mariachunky wrap salsa mild
  • 100 gram zwarte bonen, uitgelekt en gewassen
  • 1 knoflookteentje, klein gesneden
  • 1/2 sjalotje, gesnipperd
  • 1 avocado, in schijfjes
  • 4 eitjes
  • koriander
  • peper en zout
  • extra vergine olijfolie

Voor de vegan bacon

  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepel tabasco
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 2 eetlepels gerooktepaprikapoeder

Mexicaans ontbijt

Hoe maak je dit lekkere, Mexicaanse gerecht?

1. Start met het fruitig bakken van het sjalotje en de knoflook. Voeg vervolgens de zwarte bonen toe en verwarm ze enkele minuten.

2. Maak intussen de vegan bacon door de aubergine in dunne repen te schaven. Met een kaasschaaf gaat dat het beste. Voeg vervolgens de ingredienten voor de marinade bij elkaar in een kom. Roer even kort door en voeg de repen aubergine toe. Laat 2 minuten marineren.

3. Haal in de tussentijd het zwartebonenprutje uit de pan en doe het in een keukenmachine. Mix totdat je een soort puree hebt. Lijkt de puree je te droog? Voeg dan wat olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat staan totdat je het nodig hebt.

MExicaans ontbijtMexicaans ontbijt

En verder?

4. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en bak daarin de geschaafde aubergine. Blijf hier wel steeds bij, ze verbanden snel! Probeer ze wel zo donker mogelijk te krijgen, dan zijn ze uiteindelijk het meest crispy.

5. Bak als een-na-laatste de eieren. Ik doe dat altijd door een wat dikkere laag olie in de pan te doen en goed heet te laten worden. Doe vervolgens de eieren in de pan en schep met een lepel de hele olie over de bovenkant van het ei (niet over de dooier!). Op die manier is je ei binnen 1 minuut gaar en de dooier nog niet.

6. Verwarm in de tussentijd ook de tortilla’s.

7. Nu kun je je Mexicaans ontbijt gaan afmaken. Schep 2 eetlepels zwarte bonen op iedere tortilla en schep daar 2 salsa bij. Leg hierop 2 eitjes per tortilla. Maak af met avocado en vegan bacon. Bestrooi eventueel nog met peper en zout en wat koriander. Eet smakelijk!

Mexicaans ontbijtMexicaans ontbijt

0
0
24
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • mexicaans
  • ontbijt
  • tortilla
  • vega
Vorige artikel
kwarkbolletjes
  • Lunch
  • Ontbijt

Kwarkbolletjes van Hüttenkäse

  • 27 maart 2018
Lees verder
Volgende artikel
  • Lunch
  • Ontbijt

Dadel-wortelcake

  • 14 oktober 2018
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
Lees verder
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

  • 28 februari 2021
Bananenbrood-ontbijtkoek
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood-ontbijtkoek

  • 14 februari 2021
pumpkin spice granola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pumpkin spice – granola

  • 31 januari 2021
Bananenbrood met courgette en chocola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

  • 30 juni 2020
Pannenkoeken met karnemelk
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone

  • 13 juni 2020
fruitcrumble zonder suiker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Fruitcrumble zonder suiker

  • 19 april 2020
bananenpannenkoekjes
Lees verder
  • Ontbijt

Bananenpannenkoekjes vol eiwitten

  • 1 februari 2020
bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

  • 5 januari 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?