Dit weekend start ik met Fit in 5 weken bij mijn sportschool, in ruil voor wat blogsposts op de website van de sportschool waarin ik vertel hoe het me bevalt. Ik heb namelijk best al een tijdje niet meer gesport en nu ik een half jaar bezig ben met dit blog en ik daar veel voor eet en proef, is er wel een kleine verandering merkbaar in mijn omvang. Ik voel me daar zelf niet prettig meer bij, dus is het tijd voor actie. En omdat ik het eten van al mijn recepten en bij alle hotspots die ik nog wil bezoeken niet op wil geven, moet ik er dus aan geloven: ik moet naar de sportschool.
Ik zal jullie natuurlijk op de hoogte houden van mijn ervaringen, mijn gevloek & gesteun en van hoe ik word afgebeuld door de semi-personal trainer die ik vorige week al heb ontmoet. Hij had er zin in, zei hij en hij vroeg me voor de neus weg of ik al eerder ‘helemaal tot het gaatje ben gegaan.’ Jazeker, ik sportte vroeger veel en vaak, maar dat betekent niet dat ik me nu nog helemaal af wil beulen. Ik zal er helaas aan moeten geloven ben ik bang.
In een vlaag van gezondheidsstreven, ongetwijfeld ingegeven door het vooruitzicht vanaf zondag weer terug te zijn in de sportschool, maakte ik afgelopen zondag deze (semi-)gezonde pannenkoekjes. Ik vroeg jullie op mijn Facebookpagina of jullie het recept wilden voor deze pannenkoekjes en jullie reageerden massaal. Daarom vandaag, als weekendtip, deze pannenkoekjes op het blog. Duimen jullie voor me zondag? Enjoy!
Wat heb je nodig voor 6- 8 kleine pannenkoekjes?
* 50 gram amandelmeel
* 50 speltbloem**
* 1 ei
* 1 theelepel bakpoeder
* 2 theelepels creme fraiche
* (amandel)melk
* snufje kaneel
** je kunt ook alleen amandelmeel gebruiken voor dit recept, maar dan worden de pannenkoekjes heel droog. Ik zou dan een halve banaan meebakken in schijfjes of prakken en door het beslag doen. Pannenkoekjes met alleen amandelmeel vallen ook snel(ler) uit elkaar.
Hoe maak je deze lekkere pannenkoekjes?
Mix de amandelmeel en het speltbloem in een kom. Roer hier het ei en de creme fraiche doorheen. Voeg dan ook het bakpoeder toe en voeg zoveel melk toe totdat de dikte van het beslag je bevalt. Pas op, het beslag moet dikkig blijven, maar wel vloeibaar zijn. Ik voegde ongeveer 3 eetlepels toe. Roer ook het snufje kaneel door de mix.
Verwarm nu een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Vet de pan ook nog een klein beetje in met olie. Doe hiervoor een beetje olie op een stukje keukenpapier en wrijf met dat papier de pan in.
Maak nu kleine hoopjes beslag in de pan, ongeveer van een grote eetlepel. Je zult zien dat de pannenkoekjes nog wat dikker en breder worden. Bak ieder pannenkoekje ongeveer 3-4 minuten per kant, totdat de bovenkant droog wordt en begint te bubbelen. Draai de pannenkoekjes dan om en bak nog 1-2 minuten totdat ook de andere kant bruin is.
Deze pannenkoekjes worden wat droger dan de american pancakes die je ook op de site kunt vinden. Serveer deze pannenkoekjes daarom met lekker wat stroop, honing of maple syrup.