JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Zoet

Gevulde koekbakjes met zoute karamel

Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Sommige dingen zijn gewoon te makkelijk voor woorden en je ziet ze niet altijd aankomen. Je komt erachter dat iets ook heel simpel kan en je slaat jezelf voor je kop omdat je daar zelf niet opgekomen bent. Zo’n soort reactie had ik toen ik in een kookboek van Donna Hay heel lekkere gebakjes zag staan die gemaakt waren van koekjes, wat dulce de leche en wat gesmolten chocola. Wat simpel, wat makkelijk en hoe kom je erop? Ik wilde ze meteen zelf proberen te maken. En dat deed ik.

Je kunt voor dit recept alle soorten koeken gebruiken, als ze maar rond zijn en niet al te dik (anders buigen ze niet). Je kunt ook zelf verschillende vullingen bedenken. Ik had nog wat dulce de leche staan en wat chocola rondslingeren, dus ik hield me redelijk aan het idee van Donna Hay. Maar ik kan me ook voorstellen dat deze koekbakjes ook erg lekker zijn met bijvoorbeeld een vulling van mascarpone en aardbeien. Mmm, misschien heb ik mezelf nu op ideeen gebracht 🙂 Enjoy!

Wat heb je nodig voor 10 gevulde koekbakjes met dulce de leche en chocola?

* 10 jodekoeken
* 100 gram dulce de leche
* 100 gram (pure) chocola
* 50 ml kookroom
* wat zeezout
* een muffintray of -bakplaat

Hoe maak je deze onverwacht makkelijke koekbakjes?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg zoveel jodekoeken op de tray of bakplaat als er muffinvormpjes in zitten. Zet de tray 10 minuten in de oven. Na 10 minuten haal je de tray uit de oven. De koeken zijn nu zacht geworden en je kunt ze heel zachtjes – met ovenhandschoen aan – in de muffinvorm duwen. Ik merkte dat dat het makkelijkst gaat als je de randen zachtjes naar beneden duwt. Duw niet in het midden van de koek, dan breekt hij sneller.

Laat de koeken in de tray afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes. Doe eventueel een nieuwe batch in de oven.

DSC_5753

Vul de afgekoelde koekbakjes met een kleine eetlepel dulce de leche en strooi daarover een klein beetje zeezout.

DSC_5756

Verwarm de chocolade vervolgens au bain marie en zet het vuur uit als de chocolade helemaal gesmolten is. Roer dan de kookroom door de chocola. Je kunt deze ook weglaten, dan wordt de chocola hard als ‘ie opstijft, met de kookroom erin blijft ‘ie wat zachter. Doe steeds 1 – 1 1/2 eetlepel chocola over ieder koekbakje. Laat de koekbakjes vervolgens afkoelen.

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chocola
  • koek
  • zoet
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Borrel

Saté ajam

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Snelle lasagne van ravioli

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.