Dit recept voor eierkoeken is zo simpel en makkelijk, dat ik het soms gebruik als ontbijtrecept in het weekend. Het lekkerste vind ik ze als ze nog warm zijn. En dan besmeerd met wat boter, jammie. Ik maak ook vaak verschillende versies van dit recept. Zo kun je bijvoorbeeld cacaopoeder en stukjes chocolade toevoegen om chocolade-eierkoeken te krijgen. Deze keer maakte ik ze met speltmeel, waardoor de eierkoeken voor mijn gevoel iets gezonder zijn. Op zich zijn eierkoeken eigenlijk helemaal niet zo slecht, maar dagelijks eten is ook weer niet zo’n goed idee. Dit recept is wat mij betreft een blijvertje, lekker en toch een klein beetje gezond. Enjoy!
Wat heb je nodig om 6 spelteierkoeken te maken?
* 100 gram speltmeel
* 100 gram suiker
* 1/2 theelepel bakpoeder
* 2 eieren
* rasp van 1 citroen
* snufje zout
* eventueel: speltvlokken
Hoe maak je deze heerlijke eierkoeken?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een kom de eieren los met de suiker. Zorg dat je flink klopt en het een dikke, schuimende massa wordt. Voeg dan voorzichtig het meel, het bakpoeder, het snufje zout en het citroenrasp toe. Lepel het er als het ware doorheen, zorg dat je het mengsel zo luchtig mogelijk houdt. Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak verspreid over de bakplaat 6 hoopjes beslag. Het beslag loopt erg uit, dus houd zoveel mogelijk afstand. Verdeel eventueel nog wat speltvlokken over de verschillende hoopjes. Zet de bakplaat in de oven en bak de eierkoeken in 10 minuten gaar. Laat na het bakken de koeken nog even staan, ze moeten nog even uitharden. Na een minuut of 5 kun je ze opeten.