JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Zoet

Heerlijk simpele eierkoeken van spelt

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Dit recept voor eierkoeken is zo simpel en makkelijk, dat ik het soms gebruik als ontbijtrecept in het weekend. Het lekkerste vind ik ze als ze nog warm zijn. En dan besmeerd met wat boter, jammie. Ik maak ook vaak verschillende versies van dit recept. Zo kun je bijvoorbeeld cacaopoeder en stukjes chocolade toevoegen om chocolade-eierkoeken te krijgen. Deze keer maakte ik ze met speltmeel, waardoor de eierkoeken voor mijn gevoel iets gezonder zijn. Op zich zijn eierkoeken eigenlijk helemaal niet zo slecht, maar dagelijks eten is ook weer niet zo’n goed idee. Dit recept is wat mij betreft een blijvertje, lekker en toch een klein beetje gezond. Enjoy!

Wat heb je nodig om 6 spelteierkoeken te maken?

* 100 gram speltmeel
* 100 gram suiker
* 1/2 theelepel bakpoeder
* 2 eieren
* rasp van 1 citroen
* snufje zout
* eventueel: speltvlokken

Hoe maak je deze heerlijke eierkoeken?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een kom de eieren los met de suiker. Zorg dat je flink klopt en het een dikke, schuimende massa wordt. Voeg dan voorzichtig het meel, het bakpoeder, het snufje zout en het citroenrasp toe. Lepel het er als het ware doorheen, zorg dat je het mengsel zo luchtig mogelijk houdt. Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak verspreid over de bakplaat 6 hoopjes beslag. Het beslag loopt erg uit, dus houd zoveel mogelijk afstand. Verdeel eventueel nog wat speltvlokken over de verschillende hoopjes. Zet de bakplaat in de oven en bak de eierkoeken in 10 minuten gaar. Laat na het bakken de koeken nog even staan, ze moeten nog even uitharden. Na een minuut of 5 kun je ze opeten.

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • ei
  • gebak
  • zoet
Vorige artikel
  • Borrel

Pinkstertip: borrelhapje doperwtendip en kwartelei

Lees verder
Volgende artikel
  • Dessert

Cheesecake van Hollandse aardbeien en zoute mascarpone

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.