JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
makkelijk banoffeetaartje
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

Total
8
Shares
1
0
7
0
0

Zoals beloofd: ook dit jaar weer een verjaardagstaart ‘on the gram’ ๐Ÿ™Œ En deze keer een heel makkelijk taartje dat je ook heel makkelijk kunt maken met Kerstmis of andere feestdagen ๐Ÿ™Œ Wat het is? Het is een makkelijk banoffeetaartje met ijs, American pancakes en chocoladekaramelsaus ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ Dat klinkt toch gewoon al lekker ๐Ÿ˜ƒ?

makkelijk banoffeetaartje

Zoals beloofd: ook dit jaar weer een verjaardagstaart ‘on the gram’ ๐Ÿ™Œ En deze keer een heel makkelijk taartje dat je ook heel makkelijk kunt maken met Kerstmis of andere feestdagen ๐Ÿ™Œ

Wat heb je nodig voor 1 makkelijk banoffeetaartje voor 2 personen?

steekring van 9cm

3 American pancakes (ik kocht ze)

paar flinke eetlepels (straciatella)ijs

75 gram suiker

1,5 el water

150 ml slagroom

40 gram boter

1 eetlepel pure chocoladedruppels

snufje zout

1 banaan

boter om in te bakken

makkelijk banoffeetaartje

Hoe maak je deze makkelijke ijstaart?

  1. Laat het ijs licht ontdooien.
  2. Snijd de pancakes eventueel op maat zodat ze in de steekring passen. Zet de steekring op een bord of snijplankje. Doe vervolgens een pancake in de steekring en verdeel hier ongeveer 2 flinke eetlepels licht gesmolten ijs overheen. Leg er dan weer een pancake op, verdeel hier weer 2 flinke eetlepels ijs overheen en dek af met een pancake. Zet de steekring vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast.
  3. Meng de suiker en het water in een koekenpan totdat alle suiker nattig is. Verdeel dan de suiker over de bodem van de pan. Zet het vuur vervolgens middelhoog en laat de suiker smelten. Roer niet en laat de suiker volledig met rust. Op een gegeven moment zie je de suiker verkleuren, dit duurt ongeveer 5 – 10 minuten voordat dit begint. Blijf er continu bij.
  4. Voeg de slagroom en boter toe op het moment dat de suiker over minimaal 2/3 van de pan honingachtig bruin is verkleurd. Pas op voor spatten. Roer het geheel door met een pollepel totdat je een mooie saus hebt.
  5. Roer dan de chocoladedruppels door de saus en laat de saus nog even zachtjes doorpruttelen. Je kunt de karamel nu laten afkoelen en wegzetten voor gebruik (wel even lichtjes verwarmen voor gebruik) of meteen gebruiken.
  6. Snijd de banaan in schijfjes. Laat wat boter smelten in een pan en bak hier de bananenschijfjes om en om in aan totdat ze mooi gekarameliseerd zijn.
  7. Haal de makkelijke banoffee-ijstaartjes uit de ring en zet het taartje op een mooi bord. Decoreer met de gebakken banaan en overgiet het makkelijk banoffeetaartje naar wens met de (warme) chocoladekaramel. Serveer meteen.
makkelijk banoffeetaartje
1
0
7
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

Lees verder
Volgende artikel
stoofperen
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.