JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Zoet

Must eat moonpie uit Miljuschka’s foodtrucks

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Een tijdje geleden kookte ik enkele recepten uit het nieuwe kookboek van Miljuschka Witzenhausen, Miljuschka’s foodtrucks. Benieuwd wat ik daarvan vond? Je leest het hier! Vervolgens vroeg ik aan de volgers van mijn Facebookpagina welke van die recepten zij graag op het blog terug zouden zien. Deze ‘must eat moonpie’ was vanaf het begin al een favoriet. Dus zet ik dit recept vandaag voor jullie op het blog.

Ik moet eerlijk bekennen dat dit niet mijn favoriete recept was uit het kookboek. Het resultaat was bij mij wat rommeliger, onder andere omdat ik geen magnetron heb en omdat ik een soort haat-liefdeverhouding heb met gesmolten suiker. Wat dat precies betekent? Je leest het hieronder ๐Ÿ™‚ Enjoy!

Wat heb je nodig voor ongeveer 15 moonpie’s?

* 300 gram pure chocolade
* 75 gram kristalsuiker
* 5 eiwitten
* 10 marshmallows (of een halve pot marshmallowfluff)
* 1 rol theebiscuits (ik gebruikte Mariakoekjes)
* eventueel: 150 gram gezouten pinda’s

Hoe maak je deze lekkere, naughty traktatie?

Smelt de chocolade au bain marie.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek een ovenschaal met bakpapier en strooi hier de suiker op. Laat de suiker in 10 minuten warm en vloeibaar (let op: niet zwart!) worden in de oen. De randjes moeten goudbruin en gesmolten zijn.

Klop ondertussen de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Tip: snijd een citroen of limoen doormidden en wrijf met de open helft de hele kom vetvrij. Vergeet ook de kop van je mixer niet. Op deze manier kunnen je opgeklopte eiwitten eigenlijk niet mislukken! Voeg daarna lepel voor lepel de hete suiker uit de ovenschaal aan het opgeklopte eiwit toe. Laat de mixer 10 minuten draaien.

Opmerking JoorKitchen: mij lukte bovenstaande stap echt niet, klungel als ik ben. Ik zou een volgende keer de suiker smelten in een pannetje met dikke bodem op het vuur. Vervolgens zou ik de suiker in een heel dun straaltje bij de eiwitten gieten terwijl de mixer draait. Vervolgens ook 10 minuten laten doordraaien.

Doe de marshmallows in een magnetronbestendige schaal en zet ze 30 seconden op 900 watt in de magnetron. Dit hoeft niet als je marshmallowfluff gebruikt.

Opmerking Joorkitchen: heb je net als ik geen magnetron? Dan kun je de marshmallows au bain marie laten smelten. Dit kost wel wat tijd en het levert niet een heel fijn werkbaar resultaat op. Beter is om dan marshmallowfluff (verkrijgbaar bij Jumbo) te gebruiken.

Voeg de gesmolten marshmallows toe aan het eiwit-suikermix en draai alles even goed door met de mixer. Zet dan de mixer uit.

Pak steeds 1 koekje en doe daar een lepel eiwit-marshmallowmix op. Leg daar een tweede koekje bovenop, alsof je er een sandwich van wil maken. Doe dit totdat alle koekjes op zijn.

Haal dan met een vork iedere koeksandwich door de gesmolten chocolade. Leg op iedere sandwich als je dat lekker vindt een aantal pinda’s. Laat de moonpie’s opstijven en bewaar ze in de koelkast.

DSC_6679

Zelf uitzoeken of Miljuschka’s foodtrucks iets voor je is?

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chocola
  • koek
  • zoet
Vorige artikel
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit…. In perfecte conditie van Ellen Hoog

Lees verder
Volgende artikel
  • Lunch
  • Ontbijt

Energiebrood met vijgen, goijbessen en noten uit In perfecte conditie

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.