JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Zoet

Pepernotencheesecake

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Jawel, het is zover. Ik ben jarig. Of, als je deze post op 1 december leest, ik ben morgen jarig. De tijd gaat snel, het voelt alsof het gisteren was dat ik 30 werd, maar dat is toch inmiddels ook alweer wat jaartjes geleden. Ik kijk terug op een mooi jaar dat vervelend begon, maar dat in een stijgende lijn eindigt. Een jaar geleden was ik moe, heel moe. Van alles wat er gebeurd was en gebeurde, van de weinige controle die ik erover had. De maanden na mijn verjaardag waren bij vlagen lastig, maar steeds meer kreeg ik grip op wat ik wilde en waar ik naartoe wilde.

Halverwege het afgelopen jaar durfde ik – na denk ik wel jaren wikken en wegen – te starten met dit blog en schreef ik me in voor een communicatieopleiding (waarvan ik hopelijk nog voor de kerst hoor of ik die goed afgerond heb). Dat gaf de broodnodige uitdaging. Ook was het een jaar vol mooie gesprekken, belevenissen en ontwikkelingen. En het mooiste was toch wel dat ik tante werd van het allerliefste mannetje ter wereld.

En nu gaat alweer mijn 34e levensjaar in. Ik ben heel benieuwd wat dit jaar weer gaat brengen 🙂 In ieder geval staat vandaag deze heerlijke pepernotencheesecake op het blog, waarvan al veel mensen me inmiddels om het recept gevraagd hebben. Ik moest er even aan sleutelen, maar inmiddels ie ‘ie helemaal naar de zin. Ik hoop dat jullie ‘m lekker vinden. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke pepernotencheesecake?

* 100 gram speculaas
* 70 gram boter
* 300 ml slagroom
* 100 gram dikke kwark
* 200 gram monchou
* 1/2 vanillepeul
* 50 gram suiker
* 100 gram pepernoten
* 1 portie karamelsaus (optioneel)
* 30 gram geschaafde amandelen

Hoe maak je deze goddelijk lekkere pepernotencheesecake?

Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem. Maal in de tussentijd de speculaas in een keukenmachine klein. Geen keukenmachine? Doe dan de speculaas in een afsluitbaar plastic zakje en sla er flink op met een pan. Vet een springvorm van 20 cm in met boter.

Mix de gesmolten boter en speculaas en doe de mix in de springvorm. Druk de speculaasmix met een lepel plat op de bodem van de springvorm. Zorg dat de koekbodem overal even dik is. Zet vervolgens de springvorm minimaal een half uur in de koelkast. Echt doen, want als je net zo ongeduldig bent als ik ben, dan eindig je dus met een uit elkaar knallende cheesecakebodem 😉

Mix de monchou met de kwark los in een kom. Roer er volgens het merg uit de vanillepeul doorheen. Klop de slagroom lobbig. Mix er vervolgens ook de suiker doorheen. ‘Vouw’ vervolgens de slagroom door de monchou-kwarkmix en zet de kom kort in de koelkast.

Sla of mix de pepernoten vervolgens klein. Zorg dat je niet te kleine en niet te grote stukken ervan maakt. Roer nu de stukjes pepernoot door de slagroom-monchou-kwarkmix. Stort de mix in de springvorm met de speculaasbodem en zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Maak in de tussentijd de karamelsaus en giet deze over de cheesecake vlak voordat je ‘m gaat serveren. Maak af met lichtjes in een droge pan gebakken amandelschaafsel.

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • cheesecake
  • koek
  • pepernoten
  • zoet
Vorige artikel
  • Zoet

Energierepen

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

Ferrero Rochers van pepernoten en marsepein

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
FOTODUMP BIJKLETSLUNCH⁠
TIJD VOOR ZOMERSE PANZANELLA 😍⁠
COOOOOOKKKKKIEEEEEE DDDDDOOOOUUUGGGHHHH 😍😍⁠
De verliefdheid ontbrandde toen ik er het minst op zat te wachten...⁠
HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.