JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Zoet

Suikervrije chocolate chip cookies uit Het skinny six-kookboek van Chickslovefood

Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Wat is dat toch, met al die mensen die ineens suikervrij willen eten? Ik heb bijvoorbeeld een collega die – om een overigens heel goede reden – gestopt is met het eten van (geraffineerde) suikers en daar ook best streng in is geworden. Ik snap de redenatie goed en ik begrijp waarom mensen suikervrij gaan eten. Wat ik niet begrijp, is het fanatisme dat er bij sommige van hen achter zit (ik heb het dan niet meer over mijn collega overigens). Alsof je ‘gek’ bent als je nog steeds en heel bewust suiker eet. Ik hou niet zo van dat fanatisme van sommige ‘suikerlozen’, omdat ik vind dat ieder voor zich een (eet)keuze moet kunnen maken zonder daar op aangesproken te worden. Ik eet geen vlees, maar zal anderen nooit op hun keuze voor wel vlees eten aanspreken. Het is een individuele keuze, waar je een ander wat mij betreft nooit op aan kunt spreken.

Gelukkig gaan Chickslovefood heel erg fijn om met beide doelgroepen. Zij proberen gezond te eten – inclusief soms een suikerloze snack – maar ze vinden ook, net als ik, dat een suikervolle snack op gezette tijden ook erg lekker kan zijn. In hun nieuwste kookboek, Het skinny-sixkookboek, zetten ze een aantal (bijna-)suikerloze snacks op een rijtje. Een van die snacks zijn deze suikervrije chocolate chip cookies.

Op mijn Facebook-pagina vroeg ik afgelopen week welk recept dat ik eerder probeerde uit Het skinny six-kookboek jullie graag op het blog zouden willen zien. De meeste reacties gingen over deze chocolate chip cookies, dus bij dezen πŸ™‚ Enjoy!

Heb je mijn review over Het skinny six-boek al gelezen? Je vindt ‘m hier πŸ™‚

Wat heb je nodig voor 12 van deze suikervrije chocolate chip cookies?

* 75 gram speltmeel
* 75 gram havermout
* 4 ontpitte dadels
* 1 ei
* 2 eetlepels honing
* 50 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
* 1 1/2 eetlepel (kokos)olie

Hoe maak je deze fijne koekjes?

Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Meng vervolgens het speltmeel, de havermout, de dadels, het ei en de honing in een keukenmachine. Mix kort. Check de consisentie. Als deze te droog is, kun je nog wat water toevoegen. Als deze te nat is voeg je nog wat speltmeel toe.

Hak de chocolade in kleine stukjes en roer deze door het koekdeeg heen. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schep met een lepel kleine balletjes deeg op de bakplaat. Druk ze met de bolle kant van je lepel een beetje plat. Bak de koekjes vervolgens 20 minuten in de oven. Als je ze meteen opeet zijn ze nog het meest krokant πŸ™‚

DSC_6180

Benieuwd naar meer recepten uit Het skinny sixkookboek?

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chocola
  • koekjes
Vorige artikel
  • Avondeten

Linguine met basilicumroom en gegrilde groenten

Lees verder
Volgende artikel
  • Dessert

Tiramisu met limoncello

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.