Wat is dat toch, met al die mensen die ineens suikervrij willen eten? Ik heb bijvoorbeeld een collega die – om een overigens heel goede reden – gestopt is met het eten van (geraffineerde) suikers en daar ook best streng in is geworden. Ik snap de redenatie goed en ik begrijp waarom mensen suikervrij gaan eten. Wat ik niet begrijp, is het fanatisme dat er bij sommige van hen achter zit (ik heb het dan niet meer over mijn collega overigens). Alsof je ‘gek’ bent als je nog steeds en heel bewust suiker eet. Ik hou niet zo van dat fanatisme van sommige ‘suikerlozen’, omdat ik vind dat ieder voor zich een (eet)keuze moet kunnen maken zonder daar op aangesproken te worden. Ik eet geen vlees, maar zal anderen nooit op hun keuze voor wel vlees eten aanspreken. Het is een individuele keuze, waar je een ander wat mij betreft nooit op aan kunt spreken.
Gelukkig gaan Chickslovefood heel erg fijn om met beide doelgroepen. Zij proberen gezond te eten – inclusief soms een suikerloze snack – maar ze vinden ook, net als ik, dat een suikervolle snack op gezette tijden ook erg lekker kan zijn. In hun nieuwste kookboek, Het skinny-sixkookboek, zetten ze een aantal (bijna-)suikerloze snacks op een rijtje. Een van die snacks zijn deze suikervrije chocolate chip cookies.
Op mijn Facebook-pagina vroeg ik afgelopen week welk recept dat ik eerder probeerde uit Het skinny six-kookboek jullie graag op het blog zouden willen zien. De meeste reacties gingen over deze chocolate chip cookies, dus bij dezen π Enjoy!
Heb je mijn review over Het skinny six-boek al gelezen? Je vindt ‘m hier π
Wat heb je nodig voor 12 van deze suikervrije chocolate chip cookies?
* 75 gram speltmeel
* 75 gram havermout
* 4 ontpitte dadels
* 1 ei
* 2 eetlepels honing
* 50 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
* 1 1/2 eetlepel (kokos)olie
Hoe maak je deze fijne koekjes?
Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Meng vervolgens het speltmeel, de havermout, de dadels, het ei en de honing in een keukenmachine. Mix kort. Check de consisentie. Als deze te droog is, kun je nog wat water toevoegen. Als deze te nat is voeg je nog wat speltmeel toe.
Hak de chocolade in kleine stukjes en roer deze door het koekdeeg heen. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep met een lepel kleine balletjes deeg op de bakplaat. Druk ze met de bolle kant van je lepel een beetje plat. Bak de koekjes vervolgens 20 minuten in de oven. Als je ze meteen opeet zijn ze nog het meest krokant π
Benieuwd naar meer recepten uit Het skinny sixkookboek?