Romige gnocchi met pesto en spinazie

6 mrt 2023 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

Doordeweeks sta ik het liefst zo kort mogelijk in de keuken. En in de weekenden eigenlijk ook. Met een jong gezin heb ik – naast voor mijn werk – eigenlijk weinig puf en zin om lang te kokkerellen. Daarom zoek ik altijd van dit soort heerlijke, makkelijke en simpele maaltijden. En ik heb er weer eentje: deze romige gnocchi met pesto en spinazie!

Makkelijk te maken, simpele ingrediënten en binnen 20 minuten op tafel. Wat wil je nog meer?

Romige gnocchi met pesto en spinazie1

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 pakken gnocchi
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 400 gram spinazie
  • 6 semi-zongedroogde tomaatjes
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels (verse) pesto
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 50 ml melk
  • verse basilicum en chilivlokken ter garnering
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
Romige gnocchi met pesto en spinazie2

Hoe maak je deze romige gnocchi met pesto en spinazie?

  1. Snijd of pers de knoflookteentjes fijn. Snipper de ui.
  2. Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan. Fruit de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan de spinazie hand voor hand toe en laat slinken.
  3. Kook in de tussentijd de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
  4. Snijd de semi-zongedroogde tomaatjes klein en voeg ze toe als de spinazie geslonken is. Roer kort door.
  5. Bak de 4 eieren tot de gewenste eigeeldikte in een pan met olie.
  6. Voeg de pesto, roomkaas en melk toe als de spinazie is geslonken. Roer goed door en roer vervolgens de gnocchi erdoorheen.
  7. Breng op smaak met peper en zout. Schep op de borden en leg de eieren op de borden. Garneer met peper, zout, chilivlokken en verse basilicum.
romige gnocchi
snelle makkelijke maaltijd met spinazie
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen