Geroosterde knolselderij

Niet altijd zijn vegetarische gerechten de spectakelstukken op een (feest)tafel. Die rol is meestal toch weggelegd voor de vleesgerechten. Toegegeven, een geroosterde kalkoen of een geroosterd varken ziet er ook behoorlijk spectaculair uit. Toch is het jammer dat vegetarische gerechten niet altijd diezelfde indruk achterlaten. Maar het kan wel, dat bewijst deze geroosterde knolselderij. Dit recept heb ik in z’n geheel overgenomen van Jamie Oliver. Omdat ik het een superspectaculair recept vond en ik het – nog veel belangrijker – veel lekkerder vond dan ik vooraf had gedacht. Ik ben niet zo’n fan van knolselderij, maar dankzij dit recept ben ik deze ‘vergeten groente’ wel veel meer gaan waarderen. Dit recept is ideaal voor op de kersttafel omdat het niet alleen heerlijk smaakt, maar ook niet onder doet voor een geroosterde kalkoen of kip. Gewoon proberen dus. Enjoy! Wat heb je nodig voor deze geroosterde knolselderij? 1 grote knolselderij van ongeveer 1,2 kilo olijfolie 6 takjes verse tijm 7 laurierblaadjes 6 teentjes knoflook 30 gram ongezouten boter 1 ui, gesnipperd 800 gram paddenstoelen, gesneden in schijfjes 200 ml groentenbouillon 150 gram creme fraiche 1 theelepel mosterd extra vierge olijfolie zeezout peper verse peterselie aluminiumfolie Hoe maak je dit heerlijke groentegerecht? … Meer lezen over Geroosterde knolselderij