Met receptontwikkelingversterk jij je merk

Ik ben gek op koken, eet graag, maar nóg liever ontwikkel ik een lekker recept voor je.

Lekker eten is magisch. Het verbindt mensen, roept herinneringen op en brengt een glimlach op je gezicht. Van lekker eten gaat mijn hart sneller kloppen. Maar wat ik het allerliefste doe, is een heerlijk recept bedenken speciaal voor jou.

Als receptontwikkelaar merk ik namelijk vaak dat mensen om inspiratie verlegen zitten, terwijl bij mij bij ieder ingrediënt de radartjes alweer gaan draaien: wat voor lekkers kan ik ermee maken? Ik vind het bovendien een uitdaging om je te laten zien hoeveel lekkers je zelf kunt bereiden, in je eigen keuken! En hoe makkelijk dat kan zijn.

Receptontwikkeling: zo werk ik

Als ik een recept ontwikkel, dan begint dat altijd met een vonkje inspiratie – een lekkere seizoensgroenten, een combinatie van smaken die ik in gedachten heb, of een nostalgisch gerecht dat ik een moderne twist wil geven. Dan begint het echte werk: experimenteren in de keuken.

Tijdens de receptontwikkeling hou ik ervan om te spelen met smaken, texturen én de presentatie. Lekker eten draait niet alleen om hoe het eten smaakt, maar ook hoe om het eruit ziet. Het oog wil ook wat. Probeer maar eens een bord met aardappelpuree, kipfilet, bloemkool en een kaassausje mooi op te maken: dat ziet er echt minder lekker uit. En ik kan het weten. Dit voorbeeld kreeg ik 30 jaar geleden voorgeschoteld en ik kan het nog steeds terughalen. Dat is niet wat je wil! Daarom ga ik altijd voor een mooie presentatie die uitnodigt om te proeven.

Receptontwikkeling en foodfotografie

Als receptontwikkelaar kook ik voornamelijk vegetarisch, met af en toe vis en een zeldzaam stukje vlees. Maar wat al mijn gerechten gemeen hebben, is dat ik zo min mogelijk gebruik maak van kant-en-klare mixen en juist de nadruk leg op verse, seizoensgebonden groenten. Mijn inspiratie komt vaak voort uit ingrediënten die op dat moment op hun best zijn. Het zijn namelijk de kleine details die een gerecht echt bijzonder maken.

Fotografie speelt hierbij een belangrijke rol, want ik wil dat mijn gerechten niet alleen op je bord, maar ook op foto’s tot hun recht komen. Als foodfotograaf is dat een uitdaging die ik graag aanga, want een goed gerecht verdient het om gezien te worden.

Dit is waarom jij receptontwikkeling in wil zetten voor je bedrijf

Receptontwikkeling door een foodprofessional is een fantastische manier om je merk te versterken. Het biedt jou unieke content om te delen en voegt diepgang toe aan je content. Je inspireert je klanten, terwijl het jou en je team kostbare tijd bespaart. 

receptontwikkelaar joorkitchen
Lieve woorden

Zij gingen je voor

‘Werken met Joor is een feestje’

,,Werken met Joor is een feestje. Ze heeft oog voor detail en is gewoon een hele goeie foodfotograaf. Snapt precies hoe eten het beste uitkomt op beeld, waardoor ik altijd blij word van het nieuwe werk dat ze oplevert. Ook complexe vraagstukken worden kundig opgepakt.”

Annelies Blaauwkamer van Love My Salad / RijkZwaan

‘We werken al meer dan 6 jaar samen’

,,Het is zo fijn om met Joor samen te werken, we werken niet voor niets al meer dan 6 jaar samen. Joor denkt mee, zowel met receptontwikkeling, receptfotografie als een brandingshoot. Daarbij leeft ze zich in, in de klant en past ze de fotografie en recepten hierop aan. Hierdoor passen de recepten en foto’s die Joor voor mij ontwikkelt perfect op mijn eigen platform.”

Brenda Hoff van Brenda Kookt

‘Ik kan daar zo blij van worden’

,,De foto’s zijn echt zo mooi, dat licht! Door de eenvoud, kleuren die mooi matchen, perfect bordje, ik kan daar zo blij van worden als alles klopt!

En zo kan ik nog wel even doorgaan met complimenten geven, want stuk voor stuk zitten er weer perfecte plaatjes tussen! Dank je wel weer voor deze mooie serie.”

The FoodSisters

Aanbod

Receptontwikkeling: zo gaan we te werk

Kies je voor JoorKitchen als receptontwikkelaar, dan staat jouw visie centraal. 

We kiezen een keuken, thema of ingrediënt. Ik luister naar jouw ideeën en wensen en vertaal dit naar een uniek recept dat past bij jouw stijl en merkidentiteit.

In mijn ‘keukenlab’ verken ik alle mogelijkheden en experimenteer ik met ingrediënten. Net zolang totdat we de perfecte balans van smaken, texturen en presentatie hebben gevonden. En natuurlijk mag je komen proeven! Zo weet ik zeker dat het recept een blijvende indruk op jou én op jouw gasten achterlaat.

Klaar om samen iets bijzonders te creëren? Voor receptontwikkeling staat Joorkitchen graag voor je klaar.

Ik heb eerder samengewerkt met

FAQ

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een foodfotograaf inhuren als ik zelf foto’s kan maken met mijn telefoon?

Ik krijg deze vraag vaak. En terecht, we hebben allemaal een smartphone die vaak nog mooie plaatjes kan maken ook. Toch zijn er twee enorme redenen waarom ik je een foodfotograaf altijd aan zal raden:

1. De kwaliteit van de foto’s. Waar foto’s maken jouw ‘side job’ is, is het mijn professie. Ik weet hoe ik de mooiste foto’s kan maken, die technisch goed zijn, helder zijn en qua compositie, kleur en meer kloppen. Die de stopfactor hebben op socials: wacht! Dit moet ik zien 🤗

2. Ik kan verhalen vertellen met mijn camera. Jouw verhaal. Dat maakt mijn foto’s geen plaatjes, maar verhalen. Ik zie jouw sterktes, jouw passie en visie en vertaal die naar beeld. Zodat jouw klanten echt iets voelen als ze naar jouw foto’s kijken. Niet scrollen, maar stoppen en besluiten: dit wil ik.

Zeg me eerlijk, doen jouw (telefoon)foto’s hetzelfde?

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Ik help je graag om jouw product, zaak of jouzelf te laten stralen. Dat kan in beeld, maar ook in tekst.

In het kort kan ik je helpen bij:

Wat leveren jouw recepten mij op?

Wat mijn receptontwikkeling jou oplevert? Dit ➡️

* (nieuwe) klanten die op basis van deze foto’s besluiten naar jouw zaak toe te rennen;
* thuiskokers die besluiten jouw product aan te schaffen omdat ze het bijbehorende recept willen maken (want het ziet er zo lekker uit);
* aankoop van jouw product, want dankzij mijn foto of post dachten potentiële kopers: dit moet ik hebben.

En ik kan ervoor zorgen dat jijzelf op je best op beeld verschijnt, zodat je volgers, klanten en potentiële klanten weten met wie ze te maken hebben.

Wat kan ik met de recepten die je maakt?

De recepten gebruik je in jouw horecazaak, op je foodblog of als inspiratie voor klanten als je een eigen foodmerk hebt. Ik lever niet alleen het recept, maar maak ook foto’s en lever je content voor al je marketingmiddelen. Denk aan vulling voor je socials, maar mijn foto’s zijn ook te gebruiken op flyers, in magazines, op je website, als banners, posters en meer.

Wat kost receptontwikkeling?

Mijn prijzen voor receptontwikkeling starten bij 274 excl BTW per recept (bij afname van minimaal 5 recepten per maand. Voor die prijs krijg je een uniek recept, unieke foto’s (minimaal 4 met verschillende composities) en foutloze tekst en caption.

Waarom zoveel geld uitgeven aan receptontwikkeling voor mijn bedrijf?

De recepten die ik maak representeren jouw bedrijf. Ik neem aan dat je trots bent op wat je maakt, op wat je hebt neergezet. Zo trots, dat je dat met iedereen wil delen. Daarom kies je ook voor lekkere recepten die hoogkwalitatieve foto’s opleveren: je beknibbelt niet op iets waar je trots op bent en wat je het liefst met de hele wereld wil delen. Toch?

Samen aan de slag?

Ik ontzorg je van A tot Z. Dankzij mijn verschillende achtergronden kan ik namelijk heel veel voor je verzorgen: koken, stylen, beeld, portretten, maar ook tekst, captions en eindredactie. Niet meer al die diensten bij verschillende mensen uitzetten. Je krijgt het hele pakket van mij aangeleverd. 

Ik help je graag om jouw product, zaak of jouzelf te laten stralen. Dat kan in beeld, maar ook in tekst.

Plan je gratis kennismaking