Behind the scenes bij foodfotografie voor LOES Papendrecht

6 jun 2024 | Food, Fotografie

Foodfotografie voor LOES Papendrecht

Foodfotografie voor LOES Papendrecht

Inmiddels heb ik vijf vaste horecaklanten voor wie ik de fotografie mag doen en met wie ik inmiddels jarenlang samenwerk. Ik ga meerdere keren per jaar bij ze langs om een actuele en aantrekkelijke beeldbank te maken. Bij sommigen fotografeer ik elk kwartaal de menukaart, bij anderen combineer ik horecafotografie met branding-, product- en receptfotografie. Alles is zoveel mogelijk op maat en naar wens van de klant. Eén van die fijne klanten is LOES Papendrecht. Ik neem je mee behind the scenes van een foodfotograaf.

Foodfotografie voor LOES Papendrecht
Foodfotografie voor LOES Papendrecht

Met LOES Papendrecht werk ik nu al jaren samen. Dat zorgt ervoor dat we elkaar heel goed aanvoelen. We gaan elke shoot efficiënter te werk én maken beeldmateriaal dat steeds beter past bij hun uitstraling.

“Joor is een fan-tas-tische foodfotograaf die ons bedrijf in alle facetten méga mooi op de foto heeft gezet. Elke keer echt weer pareltjes! Écht!”, schrijft eigenaresse Louise in een recensie. En daar kan ik alleen maar van glunderen, want dit is precies waarom ik foodfotografie doe. 

Foodfotografie voor LOES Papendrecht
Foodfotografie voor LOES Papendrecht

LOES Papendrecht

LOES Papendrecht is een bakkerscafé, gelegen in – je raadt het al – Papendrecht. Ze maken hun eigen desembroden, taarten en ander lekkers. Ik ben fan!

Twee keer per jaar hebben ze een nieuwe menukaart, zodat de sandwiches, salades en taartjes meegaan met de ingrediënten die horen bij dat seizoen. En bij die nieuwe kaart horen natuurlijk nieuwe foto’s van de gerechten.

Ook wilde Louise heel graag laten zien waarom ze doen wat ze doen. Dat ze met hart en ziel kiest – met haar vader Peter in de bakkerij – voor het maken van desembrood, gebakken op de vloer van de oven. En dat zij en haar team graag een steentje bijdraagt aan de maatschappij en een gezond leefklimaat. Ze is trots op haar team en wil dat voorstellen aan haar klanten. En voor dat alles heeft ze duidelijk en goed beeld nodig. 

Foodfotografie voor LOES papendrecht
Foodfotografie voor LOES papendrecht

Fotoshootabonnement

Omdat ze zo vaak nieuwe beelden nodig heeft, bijvoorbeeld voor op de kaart, de website, op social media én op flyers en folder, werken we met een fotoshootabonnement. 

Zo hoeft Louise nooit meer op zoek naar passend beeld, want ik sta naast haar om ALLE facetten van jouw onderneming op de foto te zetten. Zo help ik je bij het bepalen van wat we op beeld gaan zetten, laat ik je weten waar ik de kansen zie liggen en welke pareltjes we zeker op de foto moeten zetten.

Daarbij is het heel belangrijk voor me ⁠dat je je op je gemak voelt. Én dat je trots bent op de foto’s die ik voor je maak. Voor minder doe ik het niet. ⁠

Foodfotografie voor LOES Papendrecht
Foodfotografie voor LOES Papendrecht

Zodra ik bij hen over de drempel stap begin ik al te stuiteren. We starten altijd met een (korte) brainstormsessie waarin we de thema’s en focus van de komende fotoshoot bespreken. Soms zijn het de nieuwe seizoensproducten die in de spotlight moeten staan, andere keren richten we ons meer op de sfeer van het café zelf. Maar altijd is het doel om de beelden zo te creëren dat ze de essentie van LOES Papendrecht vangen.

Tijdens de fotoshoots hangt er altijd een levendige energie in de lucht. Het team van LOES zet alles op alles om de gerechten perfect te maken, terwijl ik de juiste hoeken en composities zoek. Het resulteert altijd weer opnieuw in prachtige beelden.

 

Foodfotografie voor LOES Papendrecht
Foodfotografie voor LOES Papendrecht

Vanaf half juli heb ik weer plek voor maximaal twee horecaklanten die hun beeldbank willen uitbreiden en die met een vaste fotograaf willen samenwerken zodat ze weten waar ze aan toe zijn. 

Ik weet zeker dat ik tijdens ons eerste gesprek meteen al 1000 ideeën heb voor beeld van jouw bedrijf. Sterker nog, mijn radartjes beginnen al te draaien zodra we ons eerste contact hebben.

Maak jij de stap naar consistente, mooie content? Ik kijk ernaar uit om met je te werken!

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen