Dit is wat ik als horecafotograaf altijd op de foto zet

13 jun 2024 | Fotografie

foodfotograaf joorkitchen

Goede horecafotografie lokt mensen je zaak binnen. Daarom vind ik het als horecafotograaf belangrijk dat je na een shoot een complete beeldbank hebt met foto’s die jouw merk uitlichten. Je wilt immers dat jouw (potentiële) klanten niet alleen een idee krijgen van de gerechten, maar ook van de sfeer, het personeel, en de algehele ervaring die je biedt. Daarom vind je in iedere horecashoot altijd vijf vaste elementen. En die deel ik met je.

close up eten fotograferen
eten fotograferen

Close-ups van gerechten

Close-ups zijn essentieel. Ik maak foto’s van je gerechten alsof je er zo in kunt duiken. Deze foto’s zorgen ervoor dat de smaken, texturen en kleuren van je gerechten perfect tot hun recht komen. Denk aan de druppels saus, het perfect gebakken stukje vlees of de knapperige korst van een brood. Deze beelden zorgen ervoor dat je klanten watertanden nog voor ze je zaak binnenstappen.

 

chef cookie portret foodfotograaf
Foodfotografie voor LOES Papendrecht

2. Jullie

Als (potentiële) gasten online jouw zaak bekijken, willen ze zien bij wie ze te gast zijn. Het gezicht achter de gerechten en de glimlach die hen verwelkomt zijn cruciaal. Daarom zet ik als horecafotograaf altijd het personeel op de foto. Van de chef die met passie in de keuken staat tot de vriendelijke bediening die de gasten verwent. Deze menselijke touch zorgt voor een connectie met de klant en maakt de ervaring persoonlijk en gastvrij.

Foodfotografie voor LOES Papendrecht

3. Flatlays aan tafel

De flatlay van een goedgevulde tafel en mensen aan die tafel mag écht niet ontbreken. Handen en eten en dat van boven gefotografeerd. Als het niet zo mainstream was, zou ik zeggen dat het mijn herkenbare stijl is.

Elk bordje, iedere hand, de plaatsing van glazen, borden en bestek – alles is zorgvuldig overwogen. Het mooiste licht zorgt er vervolgens voor dat het eten de ster van de show is, zelfs als er handen in beeld zijn.

Handen brengen voor mij het beeld tot leven, maar ze mogen niet afleiden van het eten. Daarom check ik altijd ieders handen op gekke vlekken en ben ik een perfectionist wat betreft de houding van de hand.

Achter iedere ogenschijnlijk nonchalant neergezette tafelopstelling zit heel veel denkwerk. Er wordt flink heen en weer geschoven met bordjes en glazen, en ik geef veel aanwijzingen aan de eigenaren van de handen die in beeld komen. Na jarenlange ervaring als horecafotograaf weet ik precies wat mooi staat. Alles voor de beste foto, die ervoor zorgt dat je heel graag aan deze tafel zou willen aanschuiven.

Foodfotografie voor LOES Papendrecht
horecafotograaf JoorKitchen voor LOES Papendrecht

4. Beweging

Beweging brengt leven in je foto’s. Ik houd van handen, menselijke elementen en beweging in de foto. Als ik in je horecazaak kom fotograferen, vraag ik je te schenken, te eten, te prikken, te drizzlen, te drinken en meer. Dit geeft de foto’s dynamiek en energie, alsof ik bij je aan tafel zit. Deze foto’s tonen de interactie en laat zien hoe leuk het is om bij je langs te komen. 

Foodfotograaf voor LOES Papendrecht
Koffie fotograferen horecafotograaf

5. Koffie, koffie en nog eens koffie

Koffie is voor mij echt een ritueel. Een moment van rust en om van te genieten. Daarom fotografeer ik altijd dat ene lekkere kopje koffie.

Het klinkt zo simpel, maar juist hoe je dat serveert en op welke manier, vertelt waar jij voor staat en wat je belangrijk vindt. Van de mooie latte art tot de zorgvuldig gekozen kopjes. Jouw kopje koffie toont de aandacht voor detail en de gastvrijheid van jouw zaak. Een kleine maar krachtige manier om de essentie van jouw horecazaak vast te leggen.

horecafotograaf JoorKitchen

Door deze vijf vaste elementen telkens weer te combineren, creëer ik een veelzijdige en complete beeldbank die precies past bij jouw horecazaak. Het laat zien waar je voor staat, vangt de unieke sfeer van je zaak en vertelt je verhaal op een manier die je klanten raakt.

Deze beelden zorgen ervoor dat je klanten de gehele ervaring in jouw restaurant willen beleven. Zo onderscheid je je van de concurrentie en trek je gasten aan die jouw visie én gerechten waarderen.

Fotoshootabonnement voor horeca fotografie

Ook zo enthousiast geworden van een complete, sfeervolle beeldbank? Ik heb nog maximaal twee plekken voor een fotoshootabonnement. Zo hoef je nooit meer op zoek naar passend beeld, want binnen zes maanden zetten we ALLE facetten van jouw onderneming op de foto. Tijdens die maanden sta ik als horecafotograaf aan je zij, help ik je bij het bepalen van wat we op beeld gaan zetten, laat ik je weten waar ik de kansen zie liggen en welke pareltjes we zeker op de foto moeten zetten. ⁠

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen