JoorKitchen eet…. bij De Tosti van Josti

28 okt 2015 | Reviews hotspots

‘Wauw,’ verzucht vriendin M, ‘het lukt maar weinigen om een heel concept rondom een tosti te bouwen en succesvol te maken.’ We zitten in Tosti van Josti aan de Korte Poten in Den Haag en kijken om ons heen, naar de fijn opgezette ruimte, de schommels waaraan kinderen schommelend hun tosti eten en de drukte van belang. There’s a new place in town, and we like it.

Tosti van Josti, sinds 8 maanden open, onderscheidt zich op twee manieren van een ‘normale’ lunchzaak: 1. de focus op 1 soort lunch – de tosti en 2. de insteek – sociaal, maatschappelijk en verantwoord ondernemen. Die laatste betekent dat in Tosti van Josti zowel mensen zonder als menzen met een arbeidsbeperking werken. Maar het betekent ook dat er bij ‘de Tosti’ alleen met biologische en duurzaam geproduceerde ingrediënten wordt gewerkt. Daar moet ik een kijkje nemen.

Foto 23-10-15 11 54 48Foto 23-10-15 14 16 54

Sinds enkele weken zit Tosti van Josti op de Korte Poten, eerder had ze een plek daar dichtbij. Als je binnenkomt, valt je meteen iets op: de rij met schommels aan de middelste tafeltjes. Je kunt er dus voor kiezen om je tosti te eten op een schommel, briljant idee. Het zet ook meteen de sfeer neer: licht, luchtig en doe-maar-normaal (wat normaal dan ook mag zijn). Vriendin M en ik nemen plaats op schommelstoelen en wiegen de hele middag lekker rustgevend heen & weer.

Foto 23-10-15 14 19 16Foto 23-10-15 11 59 15

Bij Tosti van Josti kun je terecht voor koffie, thee, fris en voor tosti’s, salades en panini’s. Ook staan er zoetigheden op de kaart. En, je kunt er je tosti ophalen en ergens anders opeten: Tosti van Josti is ook een take away. Op de kaart een stuk of 7 tosti’s, 3 panini’s en 2 soorten salades en soep. Verder is er de tosti van de dag. Alles natuurlijk biologisch.

Foto 23-10-15 14 07 51 (1)Foto 23-10-15 14 06 20

Vriendin M en ik kiezen voor 3 soorten tosti’s: de tuna melt (voor mij), de chorizo-variant (voor M) en samen nog de ‘kindervariant’ met Nutella, banaan en smarties. We moeten immers testen of het eten lekker is 😉 We zijn allebei positief verrast door de smaak en kwaliteit van de tosti’s, zo lekker! De tuna melt is heerlijk dik gevuld met tonijn en kaas en wat rode uit en wordt geserveerd met een sausje (+ 0.50) en wat zoetzure komkommer. Vriendin M meldt me dat het jammer is dat ik echt geen vlees eet, want ik mis nu iets goddelijks. En de Nutella-tosti? Och jeetje, ik wil weer terug om die nog een keer te eten. We zitten bomvol, maar dat was het zeker waard.

Foto 23-10-15 14 05 31Foto 23-10-15 21 47 13Foto 23-10-15 21 49 33

En?

Tosti van Josti is een aanwinst voor Den Haag: niet alleen vanwege de duurzame en sociale inslag, maar ook gewoon vanwege de heerlijke tosti’s en de fijne sfeer. Wat wil je nog meer :-)?

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen