JoorKitchen ontdekt…. Healthy & Happiness Delft

27 jan 2019 | Delft, Ontdekt!, Reviews hotspots

Twee weken geleden mocht ik langskomen bij een van Delfts nieuwste zaakjes**. Hoewel, de nieuwe horecazaken schieten in Delft als paddenstoelen uit de grond, dus een zaak die half november opende, is eigenlijk alweer een oude rot 🙂 Healthy & Happiness Delft opende half november haar deuren in het oude pand van Vrij – jarenlang een van de bekendste lunchplekken van Delft. Na Vrij zaten er nog 2 andere zaken in het pand, maar beide zaken bleven nog geen jaar open. Alsof het pand vervloekt is. We gaan dus eigenlijk met lage verwachtingen naar dit nieuwe zaakje toe.

Eigenaren van Healthy & Happiness zijn Kim en Raymond. Allebei hebben ze ervaring in de horeca, maar dit is hun eerste echte zaak. Het doel? Delen van zoveel mogelijk zelfgemaakte producten, zoals het homemade bananenbrood, zelfgemaakte tonijnsalade en nog meer. Na een korte verbouwing zijn ze al in het pand getrokken.

Healthy & Happiness DelftHealthy & Happiness DelftHealthy & Happiness Delft

Healthy & Happiness Delft?

Sommige delen uit het interieur herken je nog terug van voorgangers Dex en Ju&Mi, maar ze hebben zich dit plekje wel eigen gemaakt. Kim: ‘We willen een ongedwongen sfeer neerzetten, huiselijker dan het was’. Dat ze dat tot in de puntjes doorvoeren, zie je terug in de rekken met tijdschriften (je kunt hier lekker zitten om even iets te lezen), de verse boeketten bloemen op tafel, de speeltafel voor de kinderen en een gezellige mix van stoelen, tafels en accessoires.

Healthy & Happiness DelftHealthy & Happiness DelftHealthy & Happiness Delft

Wat staat er op de kaart bij Healthy & Happiness Delft?

Op het moment dat we langsgingen, was de definitieve kaart nog niet gedrukt. Gaandeweg is de kaart de afgelopen maanden steeds wat verder aangevuld. De bedoeling is dat er uiteindelijk een kaart komt met veel huisgemaakte gerechten, zowel voor het ontbijt, als de lunch als voor de borrel. Healthy & Happiness Delft is namelijk tot 19.00 open. Je kunt er dus ook terecht voor een borrel met een plank vol lekkers. Over het uitbreiden naar een avondmenu denken Kim en Raymond nog na.

Wij krijgen een proeverij van de kaart: eerst koffie met homemade carrotcake zonder icing (waarvan we het geheime recept bij de chef proberen te ontfutselen zo lekker vinden we het), dan homemade visballetjes – waar het recept van uit Barbados komt (de chef woonde daar een tijdje) – met een pittige chilimayonaise en daarna mogen we kiezen van de kaart. Vriendlief kiest voor een sandwich met pittige kip, bacon en een spicy harissasoepje. Ik val als een blok voor de pokebowl. Leuk detail: de ingredienten worden ter plekke voor me gehaald. En voordat je denkt dat dat komt omdat ik uitgenodigd was: na ons komt een stel binnen waarvan de man graag de ‘beloofde’ pindasoep wil proberen. Deze staat niet op het menu, maar de chef maakt de soep maar wat graag klaar voor meneer.

Healthy & Happiness DelftHealthy & Happiness Delft

Het kenmerkt de sfeer op dit nieuwe plekje: Healthy & Happiness Delft, maar daarover straks meer. Eerst het eten. Wat vonden we daarvan? Van tevoren verwachtten we er zoals gezegd niet al te veel van. Grappig hoe je toch beinvloed kunt raken door de eerdere ervaringen die je hebt gehad in hetzelfde pand. Want, dit is weer een heel nieuwe plekje en de (mindere) kwaliteit eten bij de voorganger zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van deze nieuwe plek

Maar we waren dus positief verrast. We aten echt heel erg lekker eten, zowel het bord van vriendlief als dat van mij ging volledig leeg. Dat belooft wat voor het moment dat de hele kaart klaar is. Verwacht in ieder geval heel veel lekkere, gezonde en dagverse producten, gezonde ontbijtjes (smoothiebowls!), maar ook no-nonsense broodjes als een broodje tonijnsalade. Voor ieder wat wils dus.

Healthy & Happiness Delft

En?

Tja, wij gingen met een glimlach naar buiten. Of dat nu kwam door de gezellige sfeer en de fijne ontvangst door Kim, door het lekkere eten of door de combinatie van beiden, wij hadden een heerlijke ochtend. We hopen heel erg dat Healthy & Happiness Delft het goed gaat doen. Dus zoek je nog een leuk nieuw plekje met lekkere, gezonde en zelfgemaakte gerechten, dan kun je vanaf nu ook terecht bij dit fijne plekje!

Healthy & Happiness DelftHealthy & Happiness Delft

** ik werd uitgenodigd door Healthy & Happiness Delft om langs te komen. Wil je meer weten over hoe ik dat doe met uitnodigingen? Lees dan hier mijn disclaimer.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

4 Reacties

 1. Mandy

  Bedankt voor de tip! Ben opgegroeid in Delft en mijn ouders wonen er nog steeds, dus ik kom er regelmatig. Binnenkort maar eens een bezoekje brengen aan dit leuke plekje!

  • JoorKitchen

   Graag gedaan 🙂 En let me know als je er langsgaat, kunnen we misschien een bakkie doen!

 2. Mandy

  Bedankt voor de tip! Ben opgegroeid in Delft en mijn ouders wonen er nog steeds, dus ik kom er regelmatig. Binnenkort maar eens een bezoekje brengen aan dit leuke plekje!

  • JoorKitchen

   Graag gedaan 🙂 En let me know als je er langsgaat, kunnen we misschien een bakkie doen!

Een reactie versturen