(vegan) zalm met romescosaus, venkel en gebakken aardappeltjes

18 apr 2019 | Avondeten, Ontdekt!

Soms mag ik – heel cool – nieuwe producten proberen voordat ze in de schappen liggen. Superleuk vind ik dat, zeker omdat ik altijd benieuwd ben naar nieuwe ingredienten en nieuwe uitdagingen. Dus toen SoFine mij vroeg of ik het allernieuwste product van hun hand wilde testen en daar een recept mee wilde maken, zei ik uiteraard geen nee. En dus staat er vandaag zalm met romescosaus op het menu. En surprise: die zalm is geen echte zalm!

De nieuwste aanwinst van het SoFine-assortiment is namelijk deze SoFine-filet, salmon style. Een geheel plantaardig product dat eruitziet als zalm en – verrassend genoeg – ook best naar zalm smaakt. Heel eerlijk, ik vond het iets meer smaken naar zalm of tonijn uit blik in een zalmvorm, maar niet minder lekker. Bijkomend voordeel: deze salmon style-filets zijn gemaakt van 100% biologische soja en zijn rijk aan eiwitten. Ideaal dus als je een keer geen vis of vlees wil eten, maar wel je voedingsstoffen binnen wil krijgen. Dit bijzondere product vind je vanaf deze week in de winkels!

Uiteraard kun je onderstaand recept trouwens ook gewoon maken met gewone zalm, dus laat je niet weerhouden als je geen zin hebt in soja of vega-producten. Dit recept is net zo lekker!

Oh en wil je meer weten over mijn samenwerkingen en hoe ik deze uitkies? Lees dan hier mijn disclaimer!

Spaanse zalm met romescosaus

Wat heb je nodig voor deze zalm met romescosaus voor 2 personen?

 • 1 pakje SoFine-filets salmon style of 2 zalmfilets
 • 450 gram krieltjes
 • 2 takjes rozemarijn
 • 1 klein potje gegrilde paprika’s (290 gram)
 • 80 gram blanke amandelen
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 verse rode peper
 • 1 eetlepel witte wijnazijn
 • 2 tomaten
 • 1 venkel
 • olijfolie
 • peper en zout

Spaanse zalm met romescosaus

Hoe maak je deze lekkere, makkelijke maaltijd met zalm?

1. Haal de SoFish filets of de zalmfilets uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

2. Snijd de grotere krieltjes eventueel doormidden. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd ze iets kleiner.

3. Verhit een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en doe er 1-2 eetlepels olijfolie in. Bak vervolgens de krieltjes samen met de rozemarijntakjes in 20-25 min goudbruin en gaar.

4. Snijd in de tussentijd de gegrilde paprika’s en de amandelen heel klein of gebruik daar een keukenmachine voor. Snijd of hak vervolgens de teentjes knoflook en de verse rode peper ook klein. Hak de tomaten grof.

5. Verhit wat olijfolie in een steelpannetje en voeg de gehakte knoflook en de rode peper toe en bak 1-2 minuten. Voeg vervolgens de tomaten, de gegrilde paprika en de wittewijnazijn toe en laat even pruttelen. Voeg dan ook de klein gehakte amandelen toe en laat zo’n 10 minuten op zacht vuur pruttelen. Breng dan op smaak met peper en zout. Eventueel kun je de romescosaus met een handblender blenderen als je liever een saus zonder stukjes hebt.

6. Snijd de venkel over de lengte in twee stukken, verwijder het loof (bewaar wat groene stukjes om straks als garnering te kunnen gebruiken). Snijd vervolgens de venkel in zo dun mogelijk plakjes. Voeg de plakjes venkel zo’n 8 minuten voor het einde van de baktijd van de krieltjes toe aan de pan en bak ze mee. Breng vervolgens zowel de krieltjes als de venkelplakjes op smaak met peper en zout.

7. Verwarm als laatste een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de SoFine-filets volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking in 9 minuten bruin. Gebruik je echte zalm? Bak deze dan zo’n 3-4 minuten per kant.

Serveer de zalmfilets op de venkelstukjes samen met de krieltjes. Drapeer de romescosaus eroverheen. Garneer eventueel met wat venkelloof.

zalm met romescosaus

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen