JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
0
3K
spaghetti met venkel-cherrytomatensaus
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Spaghetti met venkel-cherrytomatensaus en burrata

  • 8 januari 2019
  • Een reactie
Total
232
Shares
1
0
231
0
0

Een van mijn heimelijke genoegens in de keuken is misschien wel het zelf maken van pastasaus. Sinds ik dat ontdekt heb, koop ik nooit meer tomatensaus of pastasaus uit een potje of zakje (ook zelf maken? Probeer dan dit recept voor basic tomatensaus). En ik probeer ook iedere keer een nieuwe variant te maken, zoals hier deze spaghetti met venkel-cherrytomatensaus en burrata.

Voor deze variant gebruik je naast gehakte tomaten uit blik ook cherytomaatjes en venkel om de saus op smaak te krijgen. Dankzij de venkel is de saus lichtzoetig en omdat je sojasaus gebruikt om de saus op smaak te brengen, zit er ook een licht aardse smaak aan de saus. Erbij eet je burrata (of als ze dat niet hebben in je supermarkt, mozzarella), mijn favoriete ingredient uit de Italiaanse keuken. Nog nooit geprobeerd? Snel doen! Hierna wil je nooit meer mozzarella 😉

spaghetti venkel-cherrytomatensaus

Wat heb je nodig voor spaghetti met venkel-cherrytomatensaus voor 4 personen?

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel sojasaus
  • 400 gram cherrytomaten
  • blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel suiker
  • 1 venkelknol
  • 1 bosje basilicum
  • pasta voor 4 personen
  • 2 bolletjes burrata of mozzarella
  • peper en zout
  • olijfolie

spaghetti met venkel-cherrytomatensaus

Hoe maak je deze makkelijke pastaschotel?

1. Snijd de ui en knoflook klein en verwarm een hapjespan met daarin olijfolie op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook een paar minuten.

2. Voeg de tomatenpuree toe als de ui doorzichtig is en roer een minuutje door. Op die manier wordt de tomatenpuree minder bitter. Snijd vervolgens de cherrytomaten in kwarten.

3. Voeg vervolgens de sojasaus, de kleingesneden cherrytomaatjes en de gehakte tomaten toe. Vul het blik waar de gehakte tomaten inzaten voor de helft met water en voeg dat ook toe. Voeg als laatste de suiker toe. Roer goed door, doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur zacht als de saus kookt en laat vervolgens minimaal 20 minuten doorpruttelen (je kunt de saus ook een uur laten doorsudderen, daar wordt hij alleen maar lekkerder van).

4. Snijd de venkel vervolgens in dunne reepjes en voeg deze ook toe aan de saus.

5. Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

6. Snijd 2/3 van het bosje basilicum klein ongeveer 2-3 minuten voordat de saus en de pasta klaar zijn. Voeg dan toe aan de tomatensaus en laat kort meepruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout.

7. Giet de pasta af in een vergiet en doe terug in de pan. Schep vervolgens 2-3 grote lepels saus bij de spaghetti en roer kort door. Schep vervolgens de pasta in diepe borden en verdeel de saus eroverheen.

Garneer de pasta met de overgebleven basilicum en leg op ieder bord een halve burrata- of mozzarellabol.

spaghetti met venkel-cherrytomatensaus

1
0
231
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • burrata
  • cherrytomaten
  • diner
  • pasta
  • tomaten
Vorige artikel
witlof uit de oven
  • Avondeten
  • Feestdagen

Roodlof uit de oven

  • 22 december 2018
Lees verder
Volgende artikel
panini geitenkaas
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Panini met geitenkaas en avocadoroom

  • 9 januari 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

  • 30 maart 2021
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Jurgens anti-katerlunch: snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

  • 23 maart 2021
Pizza van naan met tonijn, mais en paprika
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch

Pizza van naan met tonijn, mais en paprika

  • 16 maart 2021
Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

  • 9 maart 2021
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021
1 reactie
  1. Pingback: Alles over venkel • Deb's Bakery & Kitchen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IT TAKES A VILLAGE... WHERE'S MY VILLAGE?| Oh jee! Ik heb alweer te lang niets gepost op mijn feed. Het was even wat stiller hier en dat komt niet alleen omdat we allemaal 2 weken ziek zijn geweest door 1 of ander verkoudheidsvirus waardoor alle 18 kindjes en alle leidsters van het KDV ziek werden 🙈 (en allemaal getest en negatief bevonden btw). Wat voelden we ons geïsoleerd de afgelopen weken, met zn allen verplicht thuis.⁠ 165 65
ETON MESS | Het is bijna Pasen! Tijd voor een supermakkelijk, snel en toch lekker luxe toetje. Eton mess maken stond altijd al op mijn verlanglijstje en toch kwam het er maar niet van om dit toetje daadwerkelijk te maken. Superstom, want het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn aardbeien, slagroom en meringue. Niets moeilijks aan. Dus bedacht ik laatst op een verloren middag dat ik dit plan wel in de praktijk kon gaan brengen 😁⁠ 116 20
PASEN! | Jeetje, ik ben er nog niet aan gewend dat de tijd zó snel kan gaan als je kleine kindjes hebt 🙈 Nog maar enkele dagen en dan is het alweer Pasen! En ook dit jaar vieren we (en jullie denk ik ook) Pasen in klein gezelschap. Dat biedt mogelijkheden om extra uit te pakken en iets lekkers te koken voor die persoon tegenover je (jep, laten we het positief houden 😄 )⁠ 110 24
JURGENS ANTI-KATERLUNCH | Op dit moment hebben we absoluut geen wild leven. Lees: we zijn blij als we om 7 uur op de bank kunnen ploffen met een bord (opgewarmd) eten en een koude thee. Weinig rock & roll hier 🙈⁠ 134 19
VIJGENTAART MET GEITENKAAS | Laatst werd me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor recepten op mijn blog. De meeste recepten op mijn blog, zo ongeveer 99 procent 😉, bedenk en ontwikkel ik zelf. Van tevoren heb ik ongeveer een idee welke ingrediënten ik ga gebruiken en ik vind vaak nog iets in de koelkast of voorraadkast en zo ontstaan de meeste recepten. De ene keer heel succesvol, soms ook best behoorlijk smerig. Wees gerust, alleen als ze lekker genoeg zijn, krijgen ze een plekje tussen de rest van mijn recepten op het blog 😉⁠ 142 15
NAANPIZZA (RECEPT IN TEKST!) | Tijd voor een nieuw snel recept dat je kunt maken voor de lunch of als makkelijk avondeten. Ik ben fan van dit soort recepten, maar dat weten jullie inmiddels. Wat jullie misschien niet weten, is dat ik niet zo vaak met paprika kook. Op de een of andere manier zit deze groente niet snel in mijn hoofd als ik iets ga maken. Stom, want het is een multi-veelzijdige groente die ook nog eens lekker kleurt op je bord. Tijd dus voor deze heerlijke en makkelijke pizza van naan met tonijn, mais en paprika. Want deze wil je proeven, geloof mij 😄⁠ 152 30
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?