JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Spaghetti met venkel-cherrytomatensaus en burrata

Total
318
Shares
36
0
282
0
0

Een van mijn heimelijke genoegens in de keuken is misschien wel het zelf maken van pastasaus. Sinds ik dat ontdekt heb, koop ik nooit meer tomatensaus of pastasaus uit een potje of zakje (ook zelf maken? Probeer dan dit recept voor basic tomatensaus). En ik probeer ook iedere keer een nieuwe variant te maken, zoals hier deze spaghetti met venkel-cherrytomatensaus en burrata.

Voor deze variant gebruik je naast gehakte tomaten uit blik ook cherytomaatjes en venkel om de saus op smaak te krijgen. Dankzij de venkel is de saus lichtzoetig en omdat je sojasaus gebruikt om de saus op smaak te brengen, zit er ook een licht aardse smaak aan de saus. Erbij eet je burrata (of als ze dat niet hebben in je supermarkt, mozzarella), mijn favoriete ingredient uit de Italiaanse keuken. Nog nooit geprobeerd? Snel doen! Hierna wil je nooit meer mozzarella 😉

spaghetti venkel-cherrytomatensaus

Wat heb je nodig voor spaghetti met venkel-cherrytomatensaus voor 4 personen?

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel sojasaus
  • 400 gram cherrytomaten
  • blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel suiker
  • 1 venkelknol
  • 1 bosje basilicum
  • pasta voor 4 personen
  • 2 bolletjes burrata of mozzarella
  • peper en zout
  • olijfolie

spaghetti met venkel-cherrytomatensaus

Hoe maak je deze makkelijke pastaschotel?

1. Snijd de ui en knoflook klein en verwarm een hapjespan met daarin olijfolie op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook een paar minuten.

2. Voeg de tomatenpuree toe als de ui doorzichtig is en roer een minuutje door. Op die manier wordt de tomatenpuree minder bitter. Snijd vervolgens de cherrytomaten in kwarten.

3. Voeg vervolgens de sojasaus, de kleingesneden cherrytomaatjes en de gehakte tomaten toe. Vul het blik waar de gehakte tomaten inzaten voor de helft met water en voeg dat ook toe. Voeg als laatste de suiker toe. Roer goed door, doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur zacht als de saus kookt en laat vervolgens minimaal 20 minuten doorpruttelen (je kunt de saus ook een uur laten doorsudderen, daar wordt hij alleen maar lekkerder van).

4. Snijd de venkel vervolgens in dunne reepjes en voeg deze ook toe aan de saus.

5. Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

6. Snijd 2/3 van het bosje basilicum klein ongeveer 2-3 minuten voordat de saus en de pasta klaar zijn. Voeg dan toe aan de tomatensaus en laat kort meepruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout.

7. Giet de pasta af in een vergiet en doe terug in de pan. Schep vervolgens 2-3 grote lepels saus bij de spaghetti en roer kort door. Schep vervolgens de pasta in diepe borden en verdeel de saus eroverheen.

Garneer de pasta met de overgebleven basilicum en leg op ieder bord een halve burrata- of mozzarellabol.

spaghetti met venkel-cherrytomatensaus

36
0
282
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • burrata
  • cherrytomaten
  • diner
  • pasta
  • tomaten
Vorige artikel
breekbrood met ansjovisolie
  • Borrel
  • Feestdagen

Breekbrood met ansjovisolie

Lees verder
Volgende artikel
panini geitenkaas
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Panini met geitenkaas en avocadoroom

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

1 reactie
  1. Pingback: Alles over venkel • Deb's Bakery & Kitchen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
FOTODUMP BIJKLETSLUNCH⁠
TIJD VOOR ZOMERSE PANZANELLA 😍⁠
COOOOOOKKKKKIEEEEEE DDDDDOOOOUUUGGGHHHH 😍😍⁠
De verliefdheid ontbrandde toen ik er het minst op zat te wachten...⁠
HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.