JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
24
Shares
0
0
24
0
0

Ongemerkt gebruik ik best vaak tomatensaus in gerechten. Sinds ik leerde van Jamie Oliver dat het maken van een eigen tomatensaus eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is, koop ik nooit meer een pakje tomatensaus en gebruik ik meestal dit recept om mijn eigen tomatensaus te maken. Natuurlijk zijn er heel veel verschillende manieren om tomatensaus te maken, maar dit is de versie die ik het meest gebruik in pasta’s en op pizza’s. Je kunt ‘m nog verder aankleden met kruiden en andere toevoegingen, maar ik laat jullie in dit recept de basis weten.

De uitdaging wordt nu natuurlijk om vanaf nu alleen nog maar zelfgemaakte tomatensaus op tafel te zetten. En ik moet eerlijk bekennen: dat doen we eigenlijk ook altijd sinds de dit recept ontdekt hebben. Het mooie van deze saus is namelijk dat je ‘m voor heel veel gerechten kunt gebruiken en dat je ‘m steeds weer aan kunt passen. Voeg bijvoorbeeld basilicum toe, of wat room. Of denk eens aan wat verse tomaten. Doe de saus op je pizza, in je pasta of maak er een ovenschotel mee. Er kan van alles! Probeer maar 🙂

zelfgemaakte tomatensaus 2

Wat heb je nodig voor ongeveer 300 ml van deze zelfgemaakte tomatensaus?

  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 kleine knoflookteentjes (of 1 grote)
  • 1-2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1/2 chilipeper (ik laat de zaadjes erin zitten)
  • peper en zout

Zelfgemaakte tomatensaus 3

Hoe maak je deze tomatensaus voor pasta of pizza?

1. Snijd de blaadjes van het takje rozemarijn klein.

2. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe in de blender (op de peper en het zout na). Start met 1 eetlepel balsamicoazijn en proef eerst voordat je eventueel meer toe gaat voegen. Blend tot een saus.

3. Check vervolgens de smaak. Voeg eventueel extra balsamicoazijn toe als je de smaak te zurig vindt.

4. Breng als laatste de saus op smaak met peper en zout.

Deze saus kun je prima gebruiken in deze ovenschotel of op een pizza. Ook lekker met spaghetti, basilicum en wat mozzarella.

zelfgemaakte tomatensauszelfgemaakte tomatensaus 5

0
0
24
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • pasta
  • saus
  • tomaten
Vorige artikel
  • Delft

5 x mijn favoriete plekken in Delft

Lees verder
Volgende artikel
lauwwarme salade van zoete aardappel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Lauwwarme salade van zoete aardappel en spinazie

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.