JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Oosterse garnalenburgers
  • Avondeten

Oosterse burgers met kip of garnaal

Total
22
Shares
0
0
22
0
0

Een heleboel jaar geleden vond ik in Delicious een recept voor burgers die bijna alleen maar bestonden uit een paar van mijn favoriete ingrediënten: pindakaas, brood, paksoi, chilisaus. Ik was meteen verkocht. Bovendien zijn dit burgers die niet heel vet zijn en die ook qua calorieën de BigMac bij lange na niet evenaren. Het oorspronkelijke recept was met kip, maar de garnalen bleken een prima vervanging. En wat heerlijk zijn ze: deze Oosterse garnalenburgers met paksoi, pindakaas en alfalfa!

Inmiddels maken we deze burgers alleen nog met garnalen, dat vinden we allebei zo’n heerlijke smaakcombinatie geven met de pindakaas, de chilisaus en de paksoi. Dit is nu een van mijn lievelingsrecepten en ik zou deze burgers het liefst iedere dag eten. Dan kan helaas niet, maar jeetje wat zijn en blijven deze burgers lekker. Ik hoop dat jullie ze net zo lekker vinden als ik. Enjoy!

Oosterse garnalenburgers

Wat heb je nodig om deze heerlijke Oosterse garnalenburgers te maken voor 2 personen?

* 250 gram garnalen – wij gebruiken de gepelde, rauwe diepvriesgarnalen van de AH (of kipfilet)
* een sjalotje, gesnipperd
* een teen knoflook
* 1 eetlepel sojasaus
* 2 theelepels kerriepoeder
* handje paneermeel
* 3 eetlepels peterselie of koriander, fijngesneden
* 2 grote (hamburger)bollen
* 2 eetlepels pindakaas (ik gebruik meer, dat begrijp je)
* zoete chilisaus
* 4-5 paksoistelen, witte delen verwijderd, groene bladen in stukken
* ½ bakje alfalfa
* 1/2 rode ui, in dunne halve ringen

Oosterse garnalenburgers

Hoe maak je deze lekkere oosterse burgers?

Doe de garnalen met de sjalotjes, knoflook, sojasaus, kerriepoeder, 1/2 theelepel zout en een snufje peper in de keukenmachine en maal fijn. Dit mengsel is waarschijnlijk te nat om er goede burgers van te vormen. Voeg daarom de panko toe totdat het mengsel wel nattig, maar toch stevig is. Houd 1 el koriander of peterselie achter voor de garnering. Meng vervolgens de rest van de verse kruiden met een vork door het mengsel. Verdeel het in twee gelijke delen en vorm hier 2 platte burgers van. Laat de burgers dan in de koelkast in ongeveer 30 minuten opstijven. Heb je minder tijd? Leg de burgers dan 10 minuten in de vriezer.

Verhit vervolgens de olie in een koekenpan en bak de burgers in 5 minuten goudbruin en gaar, bak ze niet te hard en laat ze tijdens het bakken met rust. Keer slecht een keer voorzichtig om.

Snijd daarna voor het serveren de bruine bollen open, bestrijk dan beide helften met lekker wat pindakaas. Verdeel vervolgens de paksoi erover. Leg de Oosterse garnalenburgers erop en garneer met de alfalfa, ui en peterselie. Doe als laatste de chilisaus erbovenop. Serveer met kroepoek en extra chilisaus.

Oosterse garnalenburgersOosterse garnalenburgers

0
0
22
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • burger
  • diner
  • garnalen
  • kip
Vorige artikel
patatas bravas
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegan
  • Vegetarisch

Aardappel anders: patatas bravas

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Snelle gnocchi met pesto en zalm

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 75 12
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 123 20
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 80 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.