Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Op mijn Instagrampagina deel ik via mijn stories af en toe mijn lunch en avondeten. Vaak zijn dat receptjes die ik snel maak en waar ik een snelle mobielfoto van maak. Die recepten redden het nooit tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg zijn (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde! Dus besloot ik een nieuwe categorie toe te voegen aan het blog én aan mijn Instagrampagina: Fast food, Fast shoot. Snel te maken recepten met een snel geschoten foto. Dus een foto zonder styling, gemaakt in mn keuken of op de keukentafel. Eerder maakte ik deze flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui en deze courgettesoep met geroosterde pita’s en vandaag weer een heerlijke combi: pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom!

Deze heerlijke pita’s ontstonden per ongeluk. Maar het zijn sindsdien echte blijvertjes. En dat terwijl ik geen enorme fan ben van aubergine. Dus dat wil absoluut iets zeggen!

Zo eens in de tijd bestel ik bij de Albert Heijn een extra ingrediënt waar ik niet vaak mee kook bij onze vaste boodschappen. Zo dwing ik mezelf om eens iets anders te maken. Dit keer waren dat aubergines. En tja, toen moest ik dus op zoek naar een manier om die krengen lekker te krijgen. En aangezien ik alles wat gefrituurd is lekker vind (of nou ja, bijna alles) besloot ik dat te doen. Ik combineerde de krokante aubergineschijfjes met een romige saus met Sriracha en dat bleek een schot in de roos. Dit wil je proberen, echt!

Wat heb je nodig voor deze pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom (2 personen)?

  • 1 aubergine
  • panko of 2 beschuiten
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • een theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise en / of 2 eetlepels zure room
  • sriracha
  • 4 pita’s (ik maakte deze pita’s zelf 😊)
  • koriander ter garnering
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je deze lekkere pita’s met aubergine?

  1. Snijd de aubergine in dikke plakken.
  2. Meng een aantal eetlepels panko met het knoflook-, uien- en paprikapoeder. Voeg ook 1/2 theelepel zout toe. Gebruik je 2 beschuiten? Stamp die dan fijn en gebruik die. Doe het mengsel in een kommetje.
  3. Klop de eieren los in een ander kommetje.
  4. Verwarm olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Haal iedere aubergineplak eerst door de eieren en daarna door het pankomengsel. Klop het overtollige panko eraf en leg de plakken in de pan. Bak iedere plak ongeveer 3-4 minuten per kant.
  6. Maak in de tussentijd de sriracharoom door de mayonaise en / of zure room te mengen met Sriracha naar smaak.
  7. Bereid de pita’s volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  8. Smeer de pita’s in met de sriracharoom en verdeel de aubergineplakken over de pita’s. Garneer met koriander.
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen