JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Total
32
Shares
0
0
32
0
0

Op mijn Instagrampagina deel ik via mijn stories af en toe mijn lunch en avondeten. Vaak zijn dat receptjes die ik snel maak en waar ik een snelle mobielfoto van maak. Die recepten redden het nooit tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg zijn (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde! Dus besloot ik een nieuwe categorie toe te voegen aan het blog én aan mijn Instagrampagina: Fast food, Fast shoot. Snel te maken recepten met een snel geschoten foto. Dus een foto zonder styling, gemaakt in mn keuken of op de keukentafel. Eerder maakte ik deze flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui en deze courgettesoep met geroosterde pita’s en vandaag weer een heerlijke combi: pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom!

Deze heerlijke pita’s ontstonden per ongeluk. Maar het zijn sindsdien echte blijvertjes. En dat terwijl ik geen enorme fan ben van aubergine. Dus dat wil absoluut iets zeggen!

Zo eens in de tijd bestel ik bij de Albert Heijn een extra ingrediënt waar ik niet vaak mee kook bij onze vaste boodschappen. Zo dwing ik mezelf om eens iets anders te maken. Dit keer waren dat aubergines. En tja, toen moest ik dus op zoek naar een manier om die krengen lekker te krijgen. En aangezien ik alles wat gefrituurd is lekker vind (of nou ja, bijna alles) besloot ik dat te doen. Ik combineerde de krokante aubergineschijfjes met een romige saus met Sriracha en dat bleek een schot in de roos. Dit wil je proberen, echt!

Wat heb je nodig voor deze pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom (2 personen)?

  • 1 aubergine
  • panko of 2 beschuiten
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • een theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise en / of 2 eetlepels zure room
  • sriracha
  • 4 pita’s (ik maakte deze pita’s zelf 😊)
  • koriander ter garnering
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je deze lekkere pita’s met aubergine?

  1. Snijd de aubergine in dikke plakken.
  2. Meng een aantal eetlepels panko met het knoflook-, uien- en paprikapoeder. Voeg ook 1/2 theelepel zout toe. Gebruik je 2 beschuiten? Stamp die dan fijn en gebruik die. Doe het mengsel in een kommetje.
  3. Klop de eieren los in een ander kommetje.
  4. Verwarm olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Haal iedere aubergineplak eerst door de eieren en daarna door het pankomengsel. Klop het overtollige panko eraf en leg de plakken in de pan. Bak iedere plak ongeveer 3-4 minuten per kant.
  6. Maak in de tussentijd de sriracharoom door de mayonaise en / of zure room te mengen met Sriracha naar smaak.
  7. Bereid de pita’s volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  8. Smeer de pita’s in met de sriracharoom en verdeel de aubergineplakken over de pita’s. Garneer met koriander.
0
0
32
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

Lees verder
Volgende artikel
Horecashoot Loes Papendrecht1
  • Fotografie
  • Portfolio

Horecashoot Loes Papendrecht

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK DOE MAAR WAT..⁠ 135 13
SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 73 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.