JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
0
3K
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
  • Geen reacties
Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Op mijn Instagrampagina deel ik via mijn stories af en toe mijn lunch en avondeten. Vaak zijn dat receptjes die ik snel maak en waar ik een snelle mobielfoto van maak. Die recepten redden het nooit tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg zijn (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde! Dus besloot ik een nieuwe categorie toe te voegen aan het blog én aan mijn Instagrampagina: Fast food, Fast shoot. Snel te maken recepten met een snel geschoten foto. Dus een foto zonder styling, gemaakt in mn keuken of op de keukentafel. Eerder maakte ik deze flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui en deze courgettesoep met geroosterde pita’s en vandaag weer een heerlijke combi: pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom!

Deze heerlijke pita’s ontstonden per ongeluk. Maar het zijn sindsdien echte blijvertjes. En dat terwijl ik geen enorme fan ben van aubergine. Dus dat wil absoluut iets zeggen!

Zo eens in de tijd bestel ik bij de Albert Heijn een extra ingrediënt waar ik niet vaak mee kook bij onze vaste boodschappen. Zo dwing ik mezelf om eens iets anders te maken. Dit keer waren dat aubergines. En tja, toen moest ik dus op zoek naar een manier om die krengen lekker te krijgen. En aangezien ik alles wat gefrituurd is lekker vind (of nou ja, bijna alles) besloot ik dat te doen. Ik combineerde de krokante aubergineschijfjes met een romige saus met Sriracha en dat bleek een schot in de roos. Dit wil je proberen, echt!

Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Wat heb je nodig voor deze pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom (2 personen)?

  • 1 aubergine
  • panko of 2 beschuiten
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • een theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise en / of 2 eetlepels zure room
  • sriracha
  • 4 pita’s
  • koriander ter garnering
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
  • Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Hoe maak je deze lekkere pita’s met aubergine?

  1. Snijd de aubergine in dikke plakken.
  2. Meng een aantal eetlepels panko met het knoflook-, uien- en paprikapoeder. Voeg ook 1/2 theelepel zout toe. Gebruik je 2 beschuiten? Stamp die dan fijn en gebruik die. Doe het mengsel in een kommetje.
  3. Klop de eieren los in een ander kommetje.
  4. Verwarm olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Haal iedere aubergineplak eerst door de eieren en daarna door het pankomengsel. Klop het overtollige panko eraf en leg de plakken in de pan. Bak iedere plak ongeveer 3-4 minuten per kant.
  6. Maak in de tussentijd de sriracharoom door de mayonaise en / of zure room te mengen met Sriracha naar smaak.
  7. Bereid de pita’s volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  8. Smeer de pita’s in met de sriracharoom en verdeel de aubergineplakken over de pita’s. Garneer met koriander.
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

  • 28 februari 2021
Lees verder
Volgende artikel
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

  • 30 maart 2021
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Jurgens anti-katerlunch: snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

  • 23 maart 2021
Pizza van naan met tonijn, mais en paprika
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch

Pizza van naan met tonijn, mais en paprika

  • 16 maart 2021
Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

  • 9 maart 2021
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
Lees verder
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

  • 28 februari 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IT TAKES A VILLAGE... WHERE'S MY VILLAGE?| Oh jee! Ik heb alweer te lang niets gepost op mijn feed. Het was even wat stiller hier en dat komt niet alleen omdat we allemaal 2 weken ziek zijn geweest door 1 of ander verkoudheidsvirus waardoor alle 18 kindjes en alle leidsters van het KDV ziek werden 🙈 (en allemaal getest en negatief bevonden btw). Wat voelden we ons geïsoleerd de afgelopen weken, met zn allen verplicht thuis.⁠ 165 65
ETON MESS | Het is bijna Pasen! Tijd voor een supermakkelijk, snel en toch lekker luxe toetje. Eton mess maken stond altijd al op mijn verlanglijstje en toch kwam het er maar niet van om dit toetje daadwerkelijk te maken. Superstom, want het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn aardbeien, slagroom en meringue. Niets moeilijks aan. Dus bedacht ik laatst op een verloren middag dat ik dit plan wel in de praktijk kon gaan brengen 😁⁠ 116 20
PASEN! | Jeetje, ik ben er nog niet aan gewend dat de tijd zó snel kan gaan als je kleine kindjes hebt 🙈 Nog maar enkele dagen en dan is het alweer Pasen! En ook dit jaar vieren we (en jullie denk ik ook) Pasen in klein gezelschap. Dat biedt mogelijkheden om extra uit te pakken en iets lekkers te koken voor die persoon tegenover je (jep, laten we het positief houden 😄 )⁠ 110 24
JURGENS ANTI-KATERLUNCH | Op dit moment hebben we absoluut geen wild leven. Lees: we zijn blij als we om 7 uur op de bank kunnen ploffen met een bord (opgewarmd) eten en een koude thee. Weinig rock & roll hier 🙈⁠ 134 19
VIJGENTAART MET GEITENKAAS | Laatst werd me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor recepten op mijn blog. De meeste recepten op mijn blog, zo ongeveer 99 procent 😉, bedenk en ontwikkel ik zelf. Van tevoren heb ik ongeveer een idee welke ingrediënten ik ga gebruiken en ik vind vaak nog iets in de koelkast of voorraadkast en zo ontstaan de meeste recepten. De ene keer heel succesvol, soms ook best behoorlijk smerig. Wees gerust, alleen als ze lekker genoeg zijn, krijgen ze een plekje tussen de rest van mijn recepten op het blog 😉⁠ 142 15
NAANPIZZA (RECEPT IN TEKST!) | Tijd voor een nieuw snel recept dat je kunt maken voor de lunch of als makkelijk avondeten. Ik ben fan van dit soort recepten, maar dat weten jullie inmiddels. Wat jullie misschien niet weten, is dat ik niet zo vaak met paprika kook. Op de een of andere manier zit deze groente niet snel in mijn hoofd als ik iets ga maken. Stom, want het is een multi-veelzijdige groente die ook nog eens lekker kleurt op je bord. Tijd dus voor deze heerlijke en makkelijke pizza van naan met tonijn, mais en paprika. Want deze wil je proeven, geloof mij 😄⁠ 152 30
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?