Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui – Fast food, Fast shoot

Op mijn Instagrampagina deel ik via mijn stories af en toe mijn lunch en avondeten. Vaak zijn dat receptjes die ik snel maak en waar ik een snelle mobielfoto van maak. Die recepten redden het nooit tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg zijn (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde! Dus besloot ik een nieuwe categorie toe te voegen aan het blog én aan mijn Instagrampagina: Fast food, Fast shoot. Snel te maken recepten met een snel geschoten foto. Dus een foto zonder styling, gemaakt in mn keuken of op de keukentafel. Eerder maakte ik deze pita’s met komkommer en feta en nu zijn deze flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui aan de beurt!

flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui

Deze flatbreads zijn makkelijk te maken en een feestje om te eten. En ook mooi, maak deze flatbreads als lunch en je hebt meteen al lekker wat groenten en eiwitten binnen! Wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig voor flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui voor 2 personen?

  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode ui, in halve ringen
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 200 gram pompoenstukjes (ik gebruikte die uit de diepvries)
  • 1/2 eetlepel mayonaise
  • 1/2 eetlepel creme fraiche
  • feta en peterselie voor het serveren
  • peper en zout
  • extra nodig: staafmixer

Hoe maak je deze lekkere lichte lunch met pompoen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpier.
  2. Meng de kikkererwten met de olijfolie en peper en zout en verdeel ze over de bakplaat. Bak ze in 15 minuten krokant in de oven.
  3. Meng in de tussentijd de ui met de wittewijnazijn en de suiker in een kommetje en zet weg tot het serveren.
  4. Kook de pompoenstukjes gaar in gezouten water. Giet ze daarna af, doe ze in een hoge maatbeker samen met de mayo en de crème fraiche en peper en zout en gebruik een staafmixer om dit tot een puree te mixen.
  5. Beleg de flatbreads met pompoenpuree, kikkererwten, zoetzure ui en feta en peterselie.
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen