JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui – Fast food, Fast shoot

  • 2 februari 2021
  • Geen reacties
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Op mijn Instagrampagina deel ik via mijn stories af en toe mijn lunch en avondeten. Vaak zijn dat receptjes die ik snel maak en waar ik een snelle mobielfoto van maak. Die recepten redden het nooit tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg zijn (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde! Dus besloot ik een nieuwe categorie toe te voegen aan het blog én aan mijn Instagrampagina: Fast food, Fast shoot. Snel te maken recepten met een snel geschoten foto. Dus een foto zonder styling, gemaakt in mn keuken of op de keukentafel. Eerder maakte ik deze pita’s met komkommer en feta en nu zijn deze flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui aan de beurt!

flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui

Deze flatbreads zijn makkelijk te maken en een feestje om te eten. En ook mooi, maak deze flatbreads als lunch en je hebt meteen al lekker wat groenten en eiwitten binnen! Wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig voor flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui voor 2 personen?

  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode ui, in halve ringen
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 200 gram pompoenstukjes (ik gebruikte die uit de diepvries)
  • 1/2 eetlepel mayonaise
  • 1/2 eetlepel creme fraiche
  • feta en peterselie voor het serveren
  • peper en zout
  • extra nodig: staafmixer
  • flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui
  • flatbreads met pompoen

Hoe maak je deze lekkere lichte lunch met pompoen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpier.
  2. Meng de kikkererwten met de olijfolie en peper en zout en verdeel ze over de bakplaat. Bak ze in 15 minuten krokant in de oven.
  3. Meng in de tussentijd de ui met de wittewijnazijn en de suiker in een kommetje en zet weg tot het serveren.
  4. Kook de pompoenstukjes gaar in gezouten water. Giet ze daarna af, doe ze in een hoge maatbeker samen met de mayo en de crème fraiche en peper en zout en gebruik een staafmixer om dit tot een puree te mixen.
  5. Beleg de flatbreads met pompoenpuree, kikkererwten, zoetzure ui en feta en peterselie.
0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
snelle pita's met komkommer en avocadoroom
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle pita’s met komkommer en avocadoroom (Fast food, Fast shoot)

  • 26 januari 2021
Lees verder
Volgende artikel
Courgettesoep met een twist
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Vegetarisch

Courgettesoep met geroosterde pita’s – Fast food, Fast shoot

  • 9 februari 2021
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
Lees verder
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

  • 28 februari 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021
Courgettesoep met een twist
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Vegetarisch

Courgettesoep met geroosterde pita’s – Fast food, Fast shoot

  • 9 februari 2021
snelle pita's met komkommer en avocadoroom
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle pita’s met komkommer en avocadoroom (Fast food, Fast shoot)

  • 26 januari 2021
bloemkoolsoep
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bloemkoolsoep (van geroosterde bloemkool)

  • 7 januari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?