Courgettesoep met geroosterde pita’s – Fast food, Fast shoot

Op mijn Instagrampagina deel ik via mijn stories af en toe mijn lunch en avondeten. Vaak zijn dat receptjes die ik snel maak en waar ik een snelle mobielfoto van maak. Die recepten redden het nooit tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg zijn (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde! Dus besloot ik een nieuwe categorie toe te voegen aan het blog én aan mijn Instagrampagina: Fast food, Fast shoot. Snel te maken recepten met een snel geschoten foto. Dus een foto zonder styling, gemaakt in mn keuken of op de keukentafel. Eerder maakte ik deze pita’s met komkommer en feta en nu deze flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui en nu schotel ik je graag deze courgettesoep met geroosterde pita’s voor!

Deze soep heeft een bijzondere twist. Of eigenlijk heeft ‘ie er twee. Zo gebruik je cannelinibonen om de soep te binden en wat extra eiwitten toe te voegen (proef je niks van, merk je wel in de textuur van de soep) en je maakt er geroosterde pita’s bij. Superlekker, deze in de oven geroosterde pita’s met oregano en zout. Ook lekker om te doen met flatbreads of tortilla’s trouwens, probeer maar!

courgettesoep met een twist

Wat heb je nodig voor deze courgettesoep met geroosterde pita’s voor 2 personen?

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • een ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in stukken
  • klein blikje cannelinibonen
  • 1 bosje basilicum (15 gram)
  • 400 – 500ml groentebouillon
  • 4 (volkoren) pita’s
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je deze snelle courgettesoep?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm olie in een kookpan met deksel en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg als de ui glazig is de courgettestukjes en de bonen toe en bak deze even mee.
  3. Scheur de basilicum grof en doe deze samen met de bouillon bij de courgette in de pan. Breng aan de kook en kook totdat de courgette zacht is (dat duurt niet langer dan 10 minuten)
  4. Smeer in de tussentijd 1 kant van de pita’s in met olie en verdeel hierover de oregano. Bestrooi de pita’s daarna royaal met peper en zout en bak ze af in de oven volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  5. Pureer de soep en breng hem op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de soep met de geroosterde pita’s en eventueel wat extra olijfolie.
Courgettesoep met een twist
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen