JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
Courgettesoep met een twist
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Vegetarisch

Courgettesoep met geroosterde pita’s – Fast food, Fast shoot

  • 9 februari 2021
  • Geen reacties
Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Op mijn Instagrampagina deel ik via mijn stories af en toe mijn lunch en avondeten. Vaak zijn dat receptjes die ik snel maak en waar ik een snelle mobielfoto van maak. Die recepten redden het nooit tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg zijn (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde! Dus besloot ik een nieuwe categorie toe te voegen aan het blog én aan mijn Instagrampagina: Fast food, Fast shoot. Snel te maken recepten met een snel geschoten foto. Dus een foto zonder styling, gemaakt in mn keuken of op de keukentafel. Eerder maakte ik deze pita’s met komkommer en feta en nu deze flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui en nu schotel ik je graag deze courgettesoep met geroosterde pita’s voor!

Deze soep heeft een bijzondere twist. Of eigenlijk heeft ‘ie er twee. Zo gebruik je cannelinibonen om de soep te binden en wat extra eiwitten toe te voegen (proef je niks van, merk je wel in de textuur van de soep) en je maakt er geroosterde pita’s bij. Superlekker, deze in de oven geroosterde pita’s met oregano en zout. Ook lekker om te doen met flatbreads of tortilla’s trouwens, probeer maar!

courgettesoep met een twist

Wat heb je nodig voor deze courgettesoep met geroosterde pita’s voor 2 personen?

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • een ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in stukken
  • klein blikje cannelinibonen
  • 1 bosje basilicum (15 gram)
  • 400 – 500ml groentebouillon
  • 4 (volkoren) pita’s
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper en zout
  • courgette soep met geroosterde pita's
  • courgettesoep met geroosterde pita's

Hoe maak je deze snelle courgettesoep?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm olie in een kookpan met deksel en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg als de ui glazig is de courgettestukjes en de bonen toe en bak deze even mee.
  3. Scheur de basilicum grof en doe deze samen met de bouillon bij de courgette in de pan. Breng aan de kook en kook totdat de courgette zacht is (dat duurt niet langer dan 10 minuten)
  4. Smeer in de tussentijd 1 kant van de pita’s in met olie en verdeel hierover de oregano. Bestrooi de pita’s daarna royaal met peper en zout en bak ze af in de oven volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  5. Pureer de soep en breng hem op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de soep met de geroosterde pita’s en eventueel wat extra olijfolie.
Courgettesoep met een twist
0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui – Fast food, Fast shoot

  • 2 februari 2021
Lees verder
Volgende artikel
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021
Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui – Fast food, Fast shoot

  • 2 februari 2021
snelle pita's met komkommer en avocadoroom
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle pita’s met komkommer en avocadoroom (Fast food, Fast shoot)

  • 26 januari 2021
bloemkoolsoep
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bloemkoolsoep (van geroosterde bloemkool)

  • 7 januari 2021
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?