JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
49
Shares
1
0
48
0
0

Eerder al maakte ik zelf flatbread op de easy wijze, maar een tijdje geleden was ik benieuwd of het ook zou lukken om zelf pitabroodjes, met de traditionele holle binnenkant, te maken. Dat lukte, dankzij Foodwishes, over wie ik al eerder schreef.

Ik vond het een heerlijk proces, dat maken van pitabroodjes. Vooral omdat je ze tijdens het bakken zo fijn ziet opbollen en ziet ontstaan. En het bleek ook eigenlijk heel makkelijk te zijn om ze te maken, het enige wat je echt nodig hebt om ze te kunnen maken is tijd en zin om te wachten. Dus als je tijd hebt en het niet erg vindt om te wachten, zou ik je het maken van pitabroodjes heel erg aanraden. Probeer het eens, je zult zien dat ze 1000x lekkerder zijn dat de pitabroodjes uit de supermarkt. Echt waar. Enjoy!

pitabrood zelf maken

Wat heb je nodig voor 4 – 6 pitabroodjes?

Voor de ‘starter’

    • 1/2 zakje gist
    • 120 ml warm water
    • 65 gram bloem

Voor de mix

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 120 gram bloem

pitabrood zelf maken

Hoe maak je deze heerlijke pitabroodjes?

1. Start met het maken van de ‘starter’. Hiervoor mix je in een kom de gist, het warme water en de 65 gram bloem door elkaar. Laat de mix even staan, totdat je kleine bubbeltjes ziet. Dat betekent dat het gist zijn werk doet.

2. Mix vervolgens de olijfolie, het zout en de rest van het bloem door de ‘starter’. Mix het deeg minimaal 5 minuten goed door. Is het deeg te nat? Voeg dan nog wat bloem toe. Het deeg is goed als het van de rand afkomt en elastisch is. Dat laatste test je door heel zachtjes met je duim op het deeg te drukken en twee dingen te checken: 1. voelt het deeg ongeveer zoals de muis van je hand en 2. veert het weer lichtjes terug als je erop hebt gedrukt? Is het antwoord op beide vragen ‘ja’, dan is je deeg klaar.

3. Maak een mooie bol van het deeg en doe het in een licht met olijfolie ingevette kom. Dek af met een schone doek en laat op een warme plek minimaal 2 uur rijzen. Het deeg moet verdubbelen in volume.

4. Verdeel, als het deeg gerezen is, het deeg in 4 – 6 bolletjes. Leg de bolletjes op een plank en bedek ze met wat plastic folie. Laat ook deze bolletjes minimaal 30 minuten rijzen.

pitabrood zelf maken

5. Rol ieder bolletje na het half uur rijzen in rondjes van 1/2 centimeter dik. Laat ze vervolgens minimaal 5 minuten rusten.

6. Verwarm in de tussentijd een pan die je lichtjes ingevet hebt met olie op middelhoog vuur. Doe per keer 1 broodje in de pan an gril deze 3 minuten per kant. Laat ze in die drie minuten volledig met rust. Als het goed is, komen je broodjes omhoog en ontstaan er luchtbubbels. Doe dit met ieder broodje.

Je kunt je pitabroodjes met een willekeurige vulling vullen.

pitabrood zelf maken

1
0
48
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
Vorige artikel
vega bolognese
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Vega bolognese

Lees verder
Volgende artikel
chocoladetaart
  • Zoet

Dubbele chocoladetaart

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 72 6
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.