Supersimpele gnocchi met zelfgemaakte pastasaus

19 mrt 2019 | Avondeten

Ik ben fan van gerechten die zonder al te veel poespas snel op tafel staan. Zeker ter afwisseling van alle keren dat ik wel lang in de keuken heb gestaan om allerlei gerechten uit te proberen en te fotograferen. Al sinds heel lang is dit een van mijn favo snelle recepten. ‘De man’ is echter wat huiverig voor gnocchi, daarom had ik dit recept in de drie jaar dat we elkaar nu bijna kennen nog niet gemaakt. Maar nu moest ‘de man’ eraan geloven. Ik wilde gnocchi.

Je kunt deze deegballetjes heel makkelijk zelf maken, maar daar had ik op de bewuste avond geen zin in. Ik gebruikte dus gnocchi gewoon uit een pakje en net als met pasta vind ik daar niets mis mee. Zelfgemaakte gnocchi zijn doorgaans wat zachter van structuur dan gekochte gnocchi, maar als je die laatste lekker lang laat pruttelen in de saus worden ze bijna net zo zacht. En wat ik ook heerlijk vind aan dit gerecht is dat je je keuken op kunt ruimen en de tafel kunt dekken terwijl de gnocchi gaarkookt in de oven. Zo kun je als de wachttijd verstreken is meteen aan tafel en is je keuken lekker opgeruimd. Fijn. Ik hoop dat jullie deze gnocchi met zelfgemaakte pastasaus net zo lekker vinden als ik. Enjoy!

makkelijke gnocchi

Wat heb je nodig voor deze heerlijke simpele gnocchi voor 2 personen?

  • 1 pakje gnocchi
  • 100 gram garnalen (gekookt)
  • 1 bol mozzarella (of een zakje kleine bolletjes)
  • zakje rucola
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 – 1 rode chilipeper
  • een takje rozemarijn, salie of allebei
  • 2 verse tomaten

makkelijke gnocchi

Hoe maak je deze gnocchi met zelfgemaakte pastasaus?

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Maak nu de pastasaus. Doe dit door de tomaten in de blender te mixen met de balsamicoazijn, het teentje knoflook, het chilipepertje en de kruiden. Vul het tomatenblik voor 2/3 met water en voeg ook dat water toe aan de blender. Breng op smaak met peper en zout. Houd je van pittige saus? Gebruik dan niet 1/2 maar een heel chilipepertje.

3. Snijd de 2 tomaten in grove blokjes.

3. Vul vervolgens een ovenschaal met de gnocchi en de tomatenblokjes. Schenk de pastasaus eroverheen. Roer even goed door.

4. Verdeel de helft van de mozzarella over de schaal en zet de schaal in de oven. Laat in 25 minuten de gnocchi gaarkoken.

5. Roer 5 minuten voor het eind van de baktijd de garnalen door de gnocchi.

5. Maak de rucola in de tussentijd aan met wat olijfolie en peper en zout. Het makkelijkst doe je dit door het zakje waar de rucola inzit open te maken en de olijfolie erin te schenken. Schud het zakje voorzichtig door elkaar. Maak af met peper en zout.

6. Serveer de gare gnocchi vervolgens met wat rucola. Verdeel de andere helft van de mozzarella over de schotel heen.

makkelijke gnocchimakkelijke gnocchi

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen