JoorKitchen eet…. bij Jamie’s Italian

5 nov 2015 | Reviews hotspots

Na het succes van Jamie’s Italian in Groot Brittannië (maar liefst 42 locaties!), werd het tijd voor Jamie Oliver om zijn vleugels uit te slaan. Naar Nederland! Sinds enkele weken kun je in Rotterdam (in de Markthal) eten bij deze succesvolle keten. Is dat een aanwinst of niet? ‘De man’ en ik gingen op onderzoek uit.

Foto 18-10-15 19 02 48Foto 18-10-15 19 12 15

Jamie’s Italian in de Markthal

Jamie’s Italian heeft haar intrek genomen in de Markthal in Rotterdam, een plek waar dit restaurant prima blijkt te passen. De no-nonsense-uitstraling, die past bij Rotterdam en de Markthal, vind je terug in het interieur van Jamie’s Italian. Daarnaast veel hout, staal en 100 verschillende soorten tegeltjes.

Het is druk in de Markthal en die drukte straalt af op Jamie’s Italian. Als we aankomen staat er een lange rij te wachten voor de deur. Jamie’s Italian hanteert het ‘deels-reserverenprincipe’, wat betekent dat een deel van de tafels van tevoren gereserveerd kan worden en dat een aanzienlijk deel van de tafels bestemd is voor ‘binnenlopers’ op de dag zelf. Als wij er zijn, is Jamie’s Italian pas 2 weken open en dat merk je. Het publiek van de Markthal is nieuwsgierig naar deze nieuwe inwoner van de Markthal en loopt langzaam langs, tuurt naar binnen en enkele echte nieuwsgierigen lopen ook even naar binnen.

Er is binnen ook veel te zien: Jamie’s Italian bestaat uit twee lagen, met boven de keuken en beneden een mini-keuken en bar, waarboven de hammen uitgestald zijn. Overal zijn verschillende soorten zitjes: met vaste banken, met alleen stoelen, een soort barretjes en ook lange tafels vind je hier. Alles uitgevoerd in ruig (sloop)hout, zwart metaal en kleurige tegeltjes. Een wand valt op: een tegelwand vol tegels die Rotterdam weerspiegelen met bijvoorbeeld een tegeltje met een uitspraak van Jules Deelder of een tegeltje met de Euromast.

Foto 18-10-15 19 10 24Foto 18-10-15 19 13 09

Eten

Op de kaart van Jamie’s Italian natuurlijk Italiaanse gerechten: bruchetta, antipasti, hoofdgerechten en natuurlijk dulci 🙂 De pasta kun je in twee groottes krijgen: als voor- en als hoofdgerecht. Ook vind je natuurlijk enkele burgers en fish & chips op de kaart – het blijft een restaurant van Jamie Oliver.

We hebben meteen al moeite met kiezen. Uiteindelijk besluiten we er maar een zeer uitgebreide lunch van te maken, met verschillende soorten brood en een groente- en vleesplank vooraf, een pasta voor ‘de man’ en een salade voor mij een een werkelijk goddelijke citroen-merinquetaart (met citroen van de Amalfi-kust) als toetje.

Foto 18-10-15 15 55 35Foto 18-10-15 19 16 53Foto 18-10-15 14 34 40Foto 18-10-15 19 13 54

Vooraf krijgen we een mandje met verschillende (Italiaanse) broodsoorten, overgoten met citroenolie. Dan volgt het vleesplankje voor ‘de man’ en de groenteplank voor mij. Op beide planken een heerlijk stukje peccorinokaas en een heel zacht en jong stukje mozzarella. Alles heerlijk van smaak en goed van kwaliteit. Daarna volgt voor ‘de man’ Jamie’s pappardelle met gestoofde venkelworstjes en voor mij de superfoodsalade ‘van de markt’ met verse ingrediënten van, jawel, de Markthal. Erbij gefriteerde polenta met rozemarijn (wat mij inspireert tot het maken van deze polentafrietjes) Wat ons opvalt, is de sterke prijs-kwaliteitverhouding. Wat we op ons bord krijgen is namelijk niet alleen heel erg lekker, maar ook bijzonder en eigenlijk niet duur. Wat wel helpt, is dat we hier lunchen en de hoofdgerechten daarom overslaan.

Foto 18-10-15 19 09 47Foto 18-10-15 16 19 20Foto 18-10-15 19 17 58Foto 18-10-15 19 11 14

We eindigen met een werkelijk goddelijke citroen-merinquetaart, die we delen omdat we te vol zitten om allebei nog iets te bestellen. We rekenen uiteindelijk ongeveer 70 euro af. Daarvoor hadden we drie voorgerechten, twee hoofdgerechten (met de grootte van een voorgerecht), een toetje, twee glazen wijn, twee glazen fris en thee en koffie. De rest van de dag hoeven we niets meer, ’s avonds eten we wat kleine snackjes die we mee hebben genomen uit de Markthal.

Foto 18-10-15 19 20 01

En?

Ik vind het een aanwinst, Jamie’s Italian. Vooral vanwege de prijs-kwaliteitverhouding, die werkelijk goed is. Op de kaart staan lekkere, best Italiaanse gerechten en Jamie-Oliverklassiekers. Vol smaak, rijk aan textuur en soms ook echt Jamie-Oliverachtig. De sfeer is goed en de bediening efficiënt. Over de plek in de Markthal twijfel ik: aan de ene kant past Jamie’s Italian prima bij deze moderne omgeving, aan de andere kant gaat het restaurant er ook helemaal in op. Ach, ga het vooral zelf bekijken 🙂

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen