JoorKitchen ontdekt… Fonteyn in Groede

27 mrt 2019 | Hotspots, Overig

Half maart waren we een weekendje weg in Zeeuws-Vlaanderen. Eigenlijk had dat begin februari moeten zijn, maar dat bleek met werk toch niet zo goed uit te komen. Dus gingen we half maart, niet zo heel lang voordat we echt lang op vakantie zullen gaan. Het is niet anders 🙂 Zeeuws-Vlaanderen stond al een tijdje op mijn lijstje en dan vooral het huisje waarin we verbleven (daarover op een ander moment meer). Maar ook de omgeving trok ons aan: lekker rustig en vol schattige dorpjes. En op onze zoektocht naar leuke plekjes in Zeeuws-Vlaanderen kwamen we langs koffieplek Fonteyn in Groede.

Tijdens ons verblijf in deze regio merkten we al: je vindt leuke plekjes op de meest onverwachte plekken. Dat geldt zeker ook voor dit koffieplekje. Groede is een heel schattig, superklein en snoezig dorpje ergens tussen Sluis en Breskens. Middenin dit dorpje vind je een mooi kerkplein met daaromheen supermooie huizen. En heel wat restaurantjes: Etablissement 1880, bierbrouwerij en eetcafe De Drie Koningen en koffie-, lunch- en ijsplek Fonteyn.

Fonteyn

Fonteyn in Groede?

Op een van de vele hoeken op het plein, vind je dit fijne plekje. Hoge plafonds, oud houten vloeren, een lekker zitje buiten (zeker straks in de zomer!) en vanuit de ruimte mooi uitzicht op de kerk. Van binnen een echt koffieplekgevoel: zwarte houten meubelen met kussens, veel bloemen, wat leesmateriaal en een grote bar. Achter de bar – toen wij er waren – staan moeder en dochter. Superleuk!

FonteynFonteyn

Wat staat er op het menu?

Wij zijn er ’s morgens expres heengereden om er koffie te drinken. We eten er dus niet. Op de kaart – als je er wel wil lunchen – vind je lekkere broodjes, wat extra gerechtjes, taart en heel veel ijscoupes. Bij Fonteyn kun je namelijk ook terecht voor heel veel lekker ijs. Ideaal in de zomer natuurlijk! De koffie is in ieder geval lekker – afkomstig van een koffiebrander in de buurt – en we zitten er heel erg fijn. Jammer genoeg moeten we ook redelijk snel weer door, er is nog zoveel meer te zien!

FonteynFonteynFonteyn

En?

Superleuk! We dromen meteen helemaal weg: wat als we in deze omgeving ook een koffiebarretje zouden beginnen of een B&B zouden openen. Funda is snel opengeslagen. Vooralsnog blijft het bij dromen trouwens, want dit soort plekken zijn er al en vooralsnog is het veel ‘makkelijker’ om weer een nachtje te boeken bij de AirBnB-plek waar we waren en dan naar Groede te rijden. Doen hoor als je in de buurt bent!

Fonteyn

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen