Ik ben Joor
Food-, horeca- én portretfotograaf
Over mij
Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen?
Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten. Specifiek:
Met mijn jarenlange ervaring als food-, horeca- én portretfotograaf kan ik jou helpen om niet alleen jouw eindproduct (het eten), maar ook jouw hele bedrijf op beeld vast te leggen. Ik geloof namelijk voor de volle 100% dat je je volgers en klanten niet alleen moet laten zien WAT je doet, maar ook HOE je dat doet. En WIE dat doet.
Met andere woorden: laat jezelf zien als je je werk uitvoert. Show niet alleen het eindproduct.
Foodondernemers
Die denken: ik heb een uniek product(ieproces) en een duidelijk verhaal waar ik voor de volle 100% in geloof, maar hoe kan ik dat verhaal in beeld aan anderen laten zien zodat ik het niets steeds hoef uit te leggen?
Horecaondernemers
Met een duidelijke visie op eten die heel graag willen dat anderen deze visie komen ervaren door hun eten te proeven. Maar hoe zorgen ze ervoor dat er meer mensen langskomen?
Foodproducenten
Die denken: ik heb een heel mooi product, maar hoe kan ik ervoor zorgen dat de klant er thuis daadwerkelijk mee gaat koken, ervan geniet en er de voordelen van ervaart?
Foodcontentcreators
Die via socials, website, mediakit en mailings in beeld willen laten zien wat ze doen, hoe ze dat doen en wie ze zijn om zo hun professionaliteit extra te benadrukken.
Met mijn jarenlange ervaring als food-, horeca- én portretfotograaf kan ik jou helpen om niet alleen jouw eindproduct (het eten), maar ook jouw hele bedrijf op beeld vast te leggen. Ik geloof namelijk voor de volle 100% dat je je volgers en klanten niet alleen moet laten zien WAT je doet, maar ook HOE je dat doet. En WIE dat doet.
Met andere woorden: laat jezelf zien als je je werk uitvoert. Show niet alleen het eindproduct.
Mijn verhaal
Foodfotografie is een vak. Een specialisme. Eten er eetbaar en lekker uit laten zien, dat kan lang niet iedereen.
Goede foodfotografie zorgt ervoor dat de kijker denkt: dit wil ik proberen. Nu!
Te vaak nog zie ik foto’s van horecazaken of foodondernemers waarbij ik denk: dit eten op de foto is niet eetbaar. Grijze komkommer, een oranje ei of een bruine brij. Dat moet anders! We eten namelijk niet alleen met onze mond, maar ook met onze ogen.
Wist je dat heel veel mensen op basis van beeld besluiten of ze bij een horecazaak langsgaan, een product kopen of met je willen samenwerken?
Tijd dus voor foto’s die jouw eten recht doen. Foto’s waardoor de kijker meteen trek krijgt.
Ik heb inmiddels jarenlange ervaring met koken en stylen voor een foto, horeca- en productfotografie en brandingfotografie. In mijn toolkit heb ik een oneindige hoeveelheid ervaring waarmee ik ieder bordje eten er heerlijk uit kan laten zien op een foto, ook als er personen op de foto staan.
Op mijn foto’s laat ik het eten stralen en zien jouw gerechten en producten er op hun allerbest uit, zonder overstyling of gekke trucs. Het eten op mijn foto’s is na het fotograferen altijd nog eetbaar. Maar het staat wel op de foto in de meest optimale versie: eetbaar. Stralend. Watertandend lekker.
Want niemand wordt blij van een bordje bruine brij.
Ik heb eerder samengewerkt met
Fun facts
Ik eet niks tijdens een fotoshoot.
Al dat heerlijks op mijn foto’s? Ik heb vaak werkelijk geen idee hoe het smaakt. Dit is trouwens altijd een goede gespreksstarter, want 9 van de 10 mensen geloven dit niet.
Ik ben een kluns pur sang.
Het struikelen over snoeren, vallen van trapjes en kapot gooien van koffiekopjes heb ik tot een kunst verheven. Geen zorgen, mijn verzekering dekt bijna alles 😉
Op shootdagen loop ik meer dan 10.000 stappen.
In 4 uur dus.
Hoewel de Engelse woorden die soms mijn teksten insluipen anders doen vermoeden, ben ik 'van huis uit' Neerlandica.
Ik studeerde Nederlands in Leiden en stond daarna elf jaar voor de klas. Ik ben een taalpurist, maar niet zo eentje die vindt dat je alleen maar puur Nederlandse woorden moet gebruiken. Just saying…🙌
Eigenlijk ben ik een nepfoodie.
Koffie drink ik pas sinds 6 jaar, vanaf mijn 33e begon ik drank lekker te vinden, paprika’s vermijd ik nog steeds als de pest en tomaten eet ik pas sinds een aantal jaar met smaak. En ik heb nog steeds een bloedhekel aan stoofperen, hoe vaak ik ze probeer. Er is zelfs een levendige anekdote over mijn afkeer van stoofperen, iets met een schoen zetten tijdens Sinterklaas. Vraag me er gerust naar!
Recepten gefotografeerd dit jaar
Foto’s bewerkt in 2023
Jaar foodfotografie-ervaring
Klanten met meer dan 5 opdrachten per jaar
Blunders gemaakt (maar geen enkele ernstig)
In de media
Heb je me langs zien komen in een boek of tijdschrift? Dat kan! Klik hieronder op een afbeelding om naar een website of PDF te gaan.