JoorKitchen ontdekt….. Yoghurt Barn Den Haag

13 mrt 2016 | Den Haag, Ontdekt!

Er zijn van die plekken waar ik meteen naartoe moet als ze net open zijn. Barbaar in Delft was er zo eentje en ook De Pier in Scheveningen moest ik meteen bezoeken toen het voor de eerste bezoekers mogelijk werd om er langs te gaan. En deze week was het weer raak: eindelijk, eindelijk, eindelijk opende Yoghurt Barn een vestiging in Den Haag.

Het had nogal wat voeten in de aarde: oorspronkelijk zou deze vestiging – eerdere vestigingen vind je onder andere in Amsterdam en Haarlem – begin februari al openen. Maar een failliete aannemer en andere bouwrompslomp zorgden ervoor dat pas afgelopen 5 maart deze nieuwe vestiging op de Plaats in Den Haag haar deuren openende. Al die tijd wachtte ik in spanning af: wanneer zou het mogelijk worden om te reserveren? Gisteren was het zo ver, een week na de opening zat ik bij Yoghurt Barn. Samen met vriendin M, voor een high tea.

P3120061P3120062P3120064

Yoghurt en veel, veel meer

Waarom ik zo graag naar Yoghurt Barn wilde? Ik ben gek op yoghurt met van alles en nog wat daarop. Het liefst eet ik yoghurt met granola, wat bosbessen en honing, maar ook met walnoten en honing vind ik yoghurt heerlijk. Bovendien had ik via Instagram al vaker posts over Yoghurt Barn gezien en die spraken allemaal boekdelen.

Wat je bij de Yoghurt Barn kunt bestellen? Naast koffie en thee natuurlijk heel veel verschillende soorten variaties met yoghurt. Zoals bijvoorbeeld een variant met stroopwafelsnippers, granaatappelpitten en chocolade van Tony Chocolonely (werkelijk waar goddelijk), maar je kunt ook zelf een combinatie samenstellen. Naast yoghurt kun je ook nog heel veel meer krijgen bij de Yoghurt Barn: gebak van Sharp Sharp dat gluten-, suiker- en lactosevrij is (en toch heerlijk is 😉 ), smoothies (uiteraard met yoghurt), maar ook lekker brood en hartige hapjes. En allemaal biologisch en duurzaam geproduceerd.

Yoghurt Barn heeft haar vestiging in Den Haag aan de Plaats, recht tegenover Dille & Kamille. Grote houten picknicktafels wachten buiten al op de eerste zonaanbidders. Binnen veel fijne retro-achtige meubelen en veel hout. Het kleurenpalet doet wat industrieel aan: eikenhout, groen, grijs en hier en daar wat wit. De uitstraling is rustig en de drie halve verdiepingen bieden veel plaats en verschillende knusse zitjes.

P3120025P3120027

High tea

Vriendin M en ik gingen voor de high tea. We werden verrast met een grote schaal vol heerlijke hapjes: brood van het Vlaamsch Broodhuys, gebak van Sharp Sharp, natuurlijk verschillende yoghurtcombinaties, zelfgemaakte granola en heerlijk sap van granaatappel en aardbei. Op 1 taartje na dat bij ons allebei echt niet in de smaak viel – maar dat later vol smaak werd verorberd door M’s verloofde – waren we over alle hapjes unaniem: dit is lekker!

P3120045P3120040

Na meer dan 2 uur gaan we meer dan voldaan richting de uitgang. Bij het betalen werden we herinnerd aan de frozen yoghurt die ook nog bij de high tea hoort en die we nog niet hadden opgehaald bij de bar. Of we de frozen yoghurt-to-go mee wilden nemen? Uh ja… Natuurlijk!

Conclusie? Yoghurt Barn is een fijne plek, op een toplocatie in Den Haag. Je kunt er terecht voor heerlijke yoghurt, maar ook voor meer dan dat. Wij vonden de high tea in ieder geval een aanrader. Voor 19,95 per persoon krijg je een heleboel lekkere hapjes die anders zijn dan anders en waarvan je gegarandeerd goed vol raakt. Gewoon doen dus 🙂

P3120034P3120038P3120041

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen