JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Ontdekt!

JoorKitchen ontdekt…. Antwerpen #2

  • 2 maart 2016
  • Geen reacties
  • 5 minuten lezen
  • 116 x bekeken
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Eerder schreef ik hier al eens over mijn voorliefde voor de stad Antwerpen – niet in de minste plaats ingegeven door het feit dat ‘de man’ in deze stad werkt. Eens in de zoveel tijd, maar helaas minder vaak dan ik zelf zou willen, zoek ik ‘de man’ op in ‘t Stad en blijven we een nachtje slapen. Overdag struin ik dan Antwerpen af op zoek naar leuke (koffie)tentjes en mooie plekken en ‘s avonds gaan we ergens uit eten. Deze keer bleven we zelfs slapen in een luxe (en nieuwe!) Bed & Breakfast, maar daarover later meer.

Hieronder een overzicht van de heerlijke plekjes die ik jullie aan zou raden als je in Antwerpen bent. Enjoy!

Barnini – Oude vaartplaats 10 – Centrum

Foto 27-02-16 18 00 33

Dit schattige, kleine koffietentje vind je recht tegenover het plein van de Antwerpse schouwburg, en vlak om de hoek bij Antwerps bekendste winkelstraat, de Meir. Van de drukte van de winkelstraat merk je overigens weinig op dit plein, de sfeer is hier lekker relaxt. Barnini zit vaak vol en dat was nu ook het geval.

Bij Barnini kun je terecht voor veel verschillende koffie en thee (bijvoorbeeld een latte macchiato met smarties en slagroom – jammie!), voor een lekker uitgebreid ontbijt en voor bagels en andere lunchgerechten. Barnini is het kleine zusje van Kaffeenini, waar ik hier al eerder mijn lof over uitte. Ik dronk er een kleine macchiato omdat – helaas, helaas, helaas – de yoghurt, waar ik zo’n trek in had, op was. De macchiato zag er perfect uit trouwens, met mooi zichtbare laagjes.

Foto 26-02-16 11 24 03

Tartine – Minderbroedersrui 60 – Centrum

Foto 26-02-16 13 20 52

Bij nog een fijn ander plekje, Tartine, vind ik gelukkig wel de yoghurt met noten en honing waar ik al de hele ochtend zin in heb. Bij Tartine kun je terecht voor heerlijke (afhaal)taartjes, lunches en allerlei soorten koffie en thee. Eigenlijk verschilt Tartine, dat ik eigenwijs steeds Tartini blijf noemen, niet zoveel van Barnini. Ook hier is het druk, het publiek is iets jonger dan bij Barnini (wat waarschijnlijk komt omdat Tartine dicht bij de universiteitsgebouwen ligt), maar ook hier is het afgeladen vol.

Ik drink een chai latte en eet de yoghurt met noten. Prima eten en een fijn plekje. En mocht er geen plek zijn bij Tartine, loop dan naar buiten, sla rechtsaf en dan weer rechtsaf de Wolstraat in en dan schuin rechtdoor richting het Hendrik Conscienceplein, daar vind je nog veel meer van dit soort plekjes. Ik bewaar die plekjes voor een volgend bezoek en ga op weg naar mijn lievelingswijk van Antwerpen: ‘t Zuid.

Foto 26-02-16 13 13 05Foto 27-02-16 18 00 58

Tinsel – Vlaamsekaai 40 – ‘t Zuid

Foto 26-02-16 15 06 41

‘t Zuid blijft toch echt mijn lievelingswijk in Antwerpen. De sfeer is hier iedere keer weer lekker relaxt, rustig en open. Ik raad iedereen aan om bij een volgend bezoek niet te blijven ronddwalen in het centrum van Antwerpen, maar om meteen naar ‘t Zuid te gaan, bijvoorbeeld via de bekende Kloosterstraat, waar interieurshop na interieurshop je aandacht trekt.

In ‘t Zuid bezoek ik deze keer Tinsel, een plekje waar ik al veel vaker over gehoord heb. De relaxte sfeer van ‘t Zuid vind je ook in dit plekje terug. Het interieur, sterk beinvloed door Scandinavische interieurs, is rustig en de ruimte is overzichtelijk. Je moet hier soms wachten op een plekje, maar dat is het zeker waard.

Op de kaart vooral veel biologische gerechten, bijna alles zelf gemaakt. Ik kies voor een zelfgemaakte frisdrank met gember en een lekker spicy courgette-brocollisoepje met homemade bread. Erg lekker op een koude dag. Ik blijf bijna een uur hangen, niet in de minste plaats omdat ik van achter het raam kan kijken wat er allemaal gebeurt op de Vlaamsekaai. Tinsel is mijn hotspot van deze dag.

Foto 26-02-16 15 13 37Foto 26-02-16 15 07 31

Mon Antwerp – Sint Aldegondiskaai 30 – ‘t Eilandje

Foto 26-02-16 21 08 27

‘De man’ en ik eten ‘s avonds bij Mon Antwerp, een restaurant waar de koks het eigen Limousin-vlees kweken en dit vlees grillen in een Josper-oven uit Barcelona. Het ‘mon’ in de naam is dan ook catalaans voor ‘wereld’. Op de kaart? Vooral vlees natuurlijk, maar ook heerlijke vega-gerechten en visspecialiteiten.

Voor het voorgerecht kiezen we allebei voor een kroketje: ‘de man’ gaat voor een kroketje van langoustine en ik houd het bij een kroketje van drie soorten kaas. Beide kroketjes zijn lekker op smaak, luchtig van binnen en heerlijk knapperig van buiten. Het hoofdgerecht bestaat voor ‘de man’ uit steak met vleesjus en geroosterde ‘groentjes’, ik kies voor een salade nicoise met vers gegrilde tonijn. Het wordt een van de lekkerste salades nicoise die ik ooit heb gegeten. De tonijn is heerlijk mals en nog lekker rauw van binnen, de eitjes in de salade zijn lekker zacht gekookt en de ansjovis en de zwarte olijven geven het geheel een licht zoute smaak. Heerlijk.

Het nagerecht is misschien nog wel het lekkerst van het geheel: een heerlijk citroentaartje met wittechocolade-ijs. Hier kun je me ‘s nachts voor wakker maken 🙂 Het geheel is zeker niet goedkoop, maar de kwaliteit van het eten dat we krijgen maakt veel goed. We keren dus met gevulde magen en een lege portomonnee terug naar de Bed & Breakfast waar we die nacht slapen.

Foto 26-02-16 22 46 06Foto 27-02-16 17 59 49

The Bohemian – Bisschopstraat 27 – Joodse buurt

_DSC0260

‘De man’ en ik verblijven in een net geopende B&B vlak achter Antwerpen Centraal. Begin februari openden de B&B-eigenaren, Charlotte, Flip en zoontje Mil, hun boheemse paradijs. En een paradijs is het zeker. De kamers zijn met veel smaak ingericht en alles is nog heerlijk nieuw. Het grote bed in onze kamer slaapt heerlijk en hoewel je het gevoel hebt middenin de stad te zitten, merk je daar ‘s nachts bar weinig van.

Normaal boeken ‘de man’ en ik altijd een hotel zonder ontbijt, zodat we ‘s morgens een plekje om te ontbijten kunnen zoeken in de stad. Wat zijn we blij dat we dat nu niet gedaan hebben! We worden schandalig verwend met een heerlijk ontbijtbuffet met onder andere zelfgemaakte granola, verse jus, croissantjes, kaas en vleeswaren en nog veel meer. Deze B&B is wat ons betreft dus een echte aanrader.

Foto 27-02-16 09 45 41Foto 27-02-16 09 42 37Foto 26-02-16 18 41 17

We gaan na deze ieni-minibreak weer helemaal fris en ontspannen naar huis. Antwerpen blijft een fijne stad om te zijn. Snel maar weer doen!

_DSC0221_DSC0243_DSC0216

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • antwerpen
  • foodie
  • hotspot
Vorige artikel
  • Persoonlijk

Waarom er even wat minder berichten op JoorKitchen staan

  • 25 februari 2016
Lees verder
Volgende artikel
  • Den Haag
  • Ontdekt!

JoorKitchen ontdekt….. Yoghurt Barn Den Haag

  • 13 maart 2016
Lees verder
Ook lekker:
spaanse zalm met romescosaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Ontdekt!

(vegan) zalm met romescosaus, venkel en gebakken aardappeltjes

  • 18 april 2019
Oosterse zalm met asperges
Lees verder
  • Avondeten
  • Ontdekt!

Oosterse zalm met asperges

  • 16 april 2019
Lakila Aperitivo Delft
Lees verder
  • Delft
  • Ontdekt!
  • Reviews hotspots

JoorKitchen ontdekt…. Lakila Aperitivo Delft

  • 7 februari 2019
Healthy & Happy
Lees verder
  • Delft
  • Ontdekt!
  • Reviews hotspots

JoorKitchen ontdekt…. Healthy & Happiness Delft

  • 27 januari 2019
Op het dak Rotterdam
Lees verder
  • Ontdekt!
  • Rotterdam

JoorKitchen ontdekt…. Op het dak Rotterdam

  • 30 juni 2016
Hotel Gaia
Lees verder
  • Ontdekt!

JoorKitchen ontdekt… Hotel Gaia

  • 18 juni 2016
Lees verder
  • Den Haag
  • Ontdekt!

JoorKitchen ontdekt….. Yoghurt Barn Den Haag

  • 13 maart 2016
Lees verder
  • Ontdekt!

JoorKitchen ontdekt…. De Pier 2.0

  • 11 oktober 2015

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt 😁 Superhandig! 144 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen 🙃 Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 168 48
IT'S MY BIRTHDAY 🎉 | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu 😉). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen 🙌 228 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig 🙈? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren 🙈😂?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden 😉 Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 148 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond 🙃 En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond 😉 Dus koffietijd! 146 26
NU ONLINE | Onze echtelijke twisten gaan nooit over de grote zaken des levens (daar zitten we meestal wel over op 1 lijn), maar er is wel een issue dat eens in de zoveel tijd de hoek om komt kijken. En dat issue heet pompoen. @jurgenkoster is geen fan en dat vind ik stom. Echt heel stom. 196 48
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?