JoorKitchen ontdekt… Hotel Gaia

18 jun 2016 | Ontdekt!

Enkele weken geleden besloten ‘de man’ en ik dat het tijd was om er even tussenuit te gaan. Er was veel gebeurd (benieuwd wat? Lees dan deze blogpost) en we wilden met z’n tweeën in een andere omgeving zijn. We besloten naar Deventer te gaan, een stad waar we allebei nog niet eerder geweest waren. Dat bleek een gouden vondst. Wat een fijne stad is dat. Op de laatste dag van ons Deventerweekend belanden we op aanraden van een collega van ‘de man’ bij Hotel Gaia. Het is regenachtig en na twee dagen in Deventer hebben we het daar wel even gezien. Maar we willen ook niet meteen naar huis rijden, dus rijden we naar Diepenveen, naar hotel Gaia. Ons bezoek aan dit hotel wordt – zo blijkt later – de grootste verrassing van het weekend.

Hotel Gaia

Hotel Gaia?

In Diepenveen, op een paar kilometer van Deventer, vind je landgoed Rande. Dit landgoed, waarvan het park al in 1856 is aangelegd door tuinarchitect Zocher, bestaat al sinds 1285 en kent een roerige geschiedenis. Middenin het park vind je Hotel Gaia, een hotel, restaurant en trouwlocatie waar je ook regelmatig terecht kunt voor evenementen en activiteiten.

Van binnen is hotel Gaia een wirwar van stijlen, veel hippie, een beetje oosters en vooral heel knus en gezellig. Denk: hout, kleden, oude leunstoelen en marmeren gangen, je vindt het hier allemaal. De sfeer is gemoedelijk en dankzij de vele hoekjes in het hotel kun je redelijk anoniem wegduiken. Het uitzicht vanaf sommige plekken is fenomenaal en biedt je een mooie blik op het landgoed.

Hotel Gaia

De menukaart?

Op de menukaart van Hotel Gaia vind je vooral veel Oosterse gerechten of gerechten die je daaraan doen denken. Zo staat er falafel op de kaart, maar je vindt op de kaart ook curry’s, mezzes en tapas. Een veelvoud aan gerechten dus. We kiezen voor de Gaia-lunchtafel, waarbij een drietal gangen in een redelijk tempo elkaar opvolgen. En we starten met chai thee en koffie, want we hebben net een regenachtige, maar mooie wandeling van 6 kilometer over het landgoed achter de rug.

Hotel Gaia

De Gaia-lunch

De eerste gang bestaat uit (draaistok)brood met olijfolie en zout, een salade met dolmades, cevice, carpaccio en Salandse aspergesoep. We krijgen alle gerechtjes op tafel, een mooi gezicht. Ik ben fan van dit soort tafels: allemaal kleine hapjes, veel verschillende smaken en texturen en veel om te proeven. Volgens ‘de man’ zit ik te grinniken van genoegen…

Hotel GaiaHotel GaiaHotel Gaia

We denken na gang 1 dat we al zijn, maar na deze eerste gang komt nog een tweede gang. Deze keer bestaande uit een avocadosalade met mango en garnalen, viscurry uit Goma en oogbonenfalalel. We krijgen het bijna niet op, maar heerlijk is het zeker.

Hotel GaiaHotel GaiaHotel GaiaHotel Gaia

En dan blijkt na gang 2 dat we er nog steeds niet zijn. We worden als laatste ook nog verrast met twee heerlijke toetjes: wittechocoladebavarois met Marokkaanse sinaasappelsalade en M’hanncha, krokant deeg met amandelvulling, rozewater en yoghurtijs. We kunnen geen pap meer zeggen en het is maar goed dat we met de wandeling al wat calorieën verbrand hebben, maar jeetje wat was dit lekker. Vooral de bavarois en de M’hanncha doen het bij mij goed. Of eigenlijk, ik vind alletwee deze toetjes het lekkerste deel van de hele maaltijd.

Hotel GaiaHotel Gaia

 

Hotel Gaia, een aanrader?

Jazeker, ik raad jullie Hotel Gaia allemaal aan. Niet alleen is de plek volkomen betoverend, je kunt je binnenin Hotel Gaia ook prima vermaken. Er zijn heerlijke hoekjes waar je lekker kunt zitten en van het uitzicht kunt genieten, bovendien heeft het hotel een groot terras waar je in de zomer lekker kunt vertoeven in zowel de zon als in de schaduw. En je hoeft je natuurlijk niet meteen te storten op de driegangenlunch zoals wij deden (hoewel, als je ook maar even twijfelt, zou ik zeggen ‘doen!’), je kunt er ook terecht voor een simpele kop koffie, een uitgebreid diner of zelfs een overnachting. En houd ook de evenementenkalender goed bij, bij Hotel Gaia zijn regelmatig activiteiten waar je zo bij aan kunt sluiten.

Hotel Gaia heeft het allemaal. Wat ons betreft is het enige minpunt dat het hotel zo ver weg staat dat we er niet wekelijks langs kunnen gaan. Woon je wel in de buurt? Ga er dan zo vaak langs als je kunt, you will love it 🙂
Hotel Gaia

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

Een reactie versturen