JoorKitchen ontdekt…. Barchel Antwerpen

27 okt 2016 | Antwerpen, Hotspots

Het liefst houd ik niet alleen in Delft, Den Haag en Rotterdam bij welke nieuwe hotspots er ontstaan, maar doe ik dat ook in andere steden waar ik vaker kom. Zoals Leiden, Haarlem en ook – jawel!- Antwerpen. Wie mij al langer kent en dit blog vaker leest, weet dat ‘de man’ sinds bijna 2 jaar in Antwerpen werkt. Daardoor ben ik eens in de zoveel tijd in Antwerpen te vinden. De laatste keer dat ik er was ging ik langs bij Barchel Antwerpen, een redelijk nieuwe ontbijt- en lunchplek in de buurt van het kantoor van ‘de man’.

Als ik in Antwerpen ben, loop ik altijd vanaf het kantoor in Berchem naar het centrum van Antwerpen. Dat is zo’n 20 tot 25 minuutjes lopen en dan sta je midden in de Meir, de grootste winkelstraat van Antwerpen. En laat Barchel Antwerpen nu net op die route liggen, ideaal. Ik ging er dus graag naar binnen voor een ‘koffietje’.

Barchel Antwerpen?

In een oud pand aan de Van Breestraat – randje centrum – vind je deze All Day Foodbar. De plek waar je volgens eigenaren Charlotte en Ellen komt voor de eyecandy en blijft voor de soulfood. Het interieur is licht, eigentijds en modern, maar ook vind je er een persoonlijke touch, zoals de kunst van kunstenaars uit de omgeving.

Barchel Antwerpen

Je vindt hier niet alleen een ruimte plek binnen in het oude gebouw, maar ook een heel fijn terras achter de foodbar. Op de krakende, houten visgraatvloer staan stoeltjes die je aan het interieur van een oud schoolgebouw doen denken. Langs een van de wanden is een lange houten bank met kleurrijke kussentjes geplaatst waar je zo op weg kunt dromen. En er staan cactusjes en verse bloemen op de tafels en bij de bar kun je onbeperkt water halen.

Wat staat er op de kaart?

Op de kaart vind je zowel ontbijt- als lunchgerechten. Allemaal puur en bewust geproduceerd en met persoonlijke aandacht gemaakt. Barchel wel niet een zoveelste koffiebar zijn, maar wil haar gasten een gevoel van comfort en zorgzaamheid bieden. Op de kaart vind je bijvoorbeeld turks brood, flat bread met ‘smashed’ avocado en bananen- en ricottapannenkoekjes.

Barchel AntwerpenBarchel Antwerpen

Ik bestel een latte macchiato en de yoghurt bowl, het is nog vroeg. De yoghurtbowl maakt me meteen blij, er zit lekker veel fruit op en in combinatie met de dikke yoghurt en de granola is dit een heel lekker, maar ook voedzaam ontbijt. Ik zit aan het grote raam aan de voorkant en kan tijdens het eten van mijn ontbijt lekker naar buiten kijken. Het meisje naast me bestelt intussen de bananenpannenkoekjes en jeetjemina, wat zien die er goed uit. Ik zou bijna spijt krijgen van mijn keuze 😉

Barchel Antwerpen

En?

Ik hou hiervan. Dit is een plek waar ik me meteen thuisvoel. Ook al zit ik er in m’n eentje en ben ik niet in Nederland. Ik hou van dit soort lichte plekken, waar zacht geroezemoes is en je lekker lang kunt zitten zonder weggekeken te worden. Ik weet wel zeker: Barchel wordt mijn favo koffieplek als ik in Antwerpen ben. Misschien wordt het tijd om weer eens een datum te prikken om naar Antwerpen te gaan 🙂

Barchel Antwerpen

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen