5x bijzondere koffieplekken in Delft

12 sep 2017 | Delft

Eens! In Delft kun je op heel veel plekken terecht voor kopjes koffie. En absoluut waar: al die plekken zijn stuk voor stuk bijzonder. Ik kan soms echt niet kiezen waar ik naartoe ga voor koffie, zoveel keuze is er. Maar er zijn enkele plekken in Delft waar ik het net nog even bijzonderder vind om koffie te drinken. Dat is niet altijd vanwege de koffie trouwens. Soms is de locatie bijzonder, of de historie of de inrichting van de plek. Ik zet graag 5 plekjes voor je op een rijtje die allemaal de titel ‘bijzondere koffieplek Delft’ verdienen!

Bijzondere koffieplek Delft: Seven Days Store

Wat niet iedereen weet, is dat je in interieurwinkel Seven Days Store ook heerlijke koffie kunt drinken. En je kunt er ook heerlijke dingen bij die koffie krijgen! Denk aan taartjes en homemade koeken. En wat nog idealer is: tijdens het koffiedrinken kun je meteen testen of die bank of stoel waar je stiekem verliefd op bent echt wel lekker zit. De koffiehoek bestaat namelijk uit banken, fauteuils en stoelen die allemaal te koop zijn. Handig!

Seven Days StoreSeven Days StoreSeven Days StoreSeven Days StoreSeven Days Store

Bijzondere koffieplek Delft: Koffie & Zo

Toen ik voor het eerst bij Koffie & Zo was, was ik meteen verliefd. Op de koffie natuurlijk. Maar nog meer op de locatie (een oude slagerij), op de eigenaren – die je van alles kunnen vertellen over de herkomst van hun locatie en de producten in hun winkel – en op alle vintagespullen die in de zaak staan. Erg leuk: je kunt alles in de winkel kopen. Er schijnt zelfs ooit een terrasgast geweest te zijn die de meubels op het terras zo gaaf vond dat hij alles ter plekke kocht. Foetsie was het terras 😉 Oh en als je hier toch bent, probeer dan absoluut de red-velvetcake, superlekker!

Koffie & Zo DelftKoffie & Zo DelftKoffie & Zo Delft

Stads-Koffyhuis

Het Stads-Koffyhuis is verplichte kost voor iedere Delftenaar. Je vindt deze plek al sinds 1967 in Delft. Laat je niet leiden door de klein ogende voorkant van het pand: het Stads-Koffyhuis is groter dan menig koffietentje in Delft! En je kunt hier niet alleen terecht voor fijne kopjes koffie. Je kunt in het Stads-koffyhuis heerlijke appeltaart eten, lunchen of pannenkoeken verorberen. De sfeer vind ik er vooral fijn, beetje bruin cafe meets lunchroom. En je wordt er altijd prima geholpen.

StadskoffyhuisStadskoffyhuis

Miss Morrison

Delft heeft haar eigen koffiebrander: Miss Morrison. Dus dit plekje mag niet missen in de bijzondere-koffie-top5! Je kunt hier terecht voor een kopje koffie, thee of accessoires. Maar nog leuker: je kunt hier kijken hoe de koffie gebrand wordt en je eigen koffiebonen of –maling meenemen. Supergaaf!

Miss Morrison Delft

Il Tartufo

De Italiaanse traiteur van Delft schenkt natuurlijk ook Italiaanse espresso’s, cappuccino’s en lattes. Niet mijn meest favoriete koffie, maar de plek is fantastisch. Je waant je in een echt Italiaanse osteria of trattoria en vanaf je tafeltje heb je uitzicht over de vele Italiaanse worsten, kazen, wijnen en andere streekproducten. En om je heen wordt vaak Italiaans gepraat, dus je hebt hier echt het gevoel in Italie te zijn ☺ En als je er toch bent voor koffie, neem dan ook meteen een panini to go of eet ‘m ter plekke op. Mijn tip? De Amore! Een panini met Taleggio-kaas, vijgenjam en rucola – jammie!

Il TartufoIl Tartufo

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen