Annemieke ontdekt…. De Schoemaker Plantage Delft

4 mei 2017 | Delft

Annemieke ging voor JoorKitchen op ontdekking bij een innovatieve plek in Delft: De Schoemakerplantage. Hieronder vind je haar verslag van die ontdekkingstrip. Loop je met haar mee? Goede reis!

Vorige week werden Jorie en ik onthaald bij de Schoemaker Plantage in Delft. In de TU-wijk, op het terrein waar vroeger TNO zat, wordt de komende jaren een groene nieuwbouwwijk met minimaal 600 woningen neergezet. Het eerste stukje van de Schoemaker Plantage staat er nu, de rest wordt gefaseerd neergezet. Op het terrein staat ook een loods waarin tijdelijk drie horecagelegenheden gevestigd zijn: Voldaan Buitenkeuken, De StadsPlantage en De Griekse Olijf. We werden hier in de watten gelegd en hadden een topmiddag!

Schoemaker Plantage

De Schoemaker Plantage: Voldaan Buitenkeuken

Als je JoorKitchen een beetje volgt, dan heb je Voldaan Buitenkeuken voorbij zien komen, Jorie steekt namelijk niet onder stoelen of banken dat ze fan is. Ik begrijp het nu: Voldaan Buitenkeuken is fantastisch. De inrichting is al leuk – en dat is een behoorlijke uitdaging in zo’n kale, hoge loods. Maar als het even kan, dan zit je er natuurlijk buiten. Waar de kinderen rond kunnen rennen en op de zandbergen kunnen klimmen. En waar je mee kunt kijken in de keuken naar hoe je eten door enthousiastelingen bereid wordt.

Schoemaker PlantageSchoemaker Plantage

Wij werden eerst aan het werk gezet: we mochten hout gaan hakken voor de ovens. En met een groep die bijna geheel bestond uit dames, was dat natuurlijk lachen. De mannen van Voldaan hakten het hout alsof het boter was, terwijl wij stonden te slaan alsof ons leven er vanaf hing en eigenlijk nauwelijks beweging kregen in de stukken hout. Een tikkie confronterend. Er waren gelukkig ook dames die hier na een beetje oefenen goed in werden. Daarna maakten we zelf onze pizza’s en keken we hoe ze in de pizzaoven gebakken werden.

Dit concept zou ook heel leuk zijn voor bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeestjes. Lekker bezig zijn in een ontspannen setting, bijpraten en ondertussen iets nieuws leren en door mannen en vrouwen met passie begeleid worden. Om daarna heerlijk met elkaar te eten wat je samen bereid hebt. Succes gegarandeerd, lijkt me. En ik ving op dat dit er misschien wel van gaat komen!

Schoemaker PlantageSchoemaker Plantage

De Schoemaker Plantage: De StadsPlantage

Ik stuiterde van enthousiasme, en dan was dit pas deel één van het programma. We gingen door naar de wijnproeverij bij De StadsPlantage. En dat was genieten! Wat een bevlogen verhalen. Ik kreeg zin om naar Portugal op vakantie te gaan, waar de wijnen van De StadsPlantage vandaan komen. We leerden bij een knapperende kachel van alles over kurkbomen, Fadomuziek en natuurlijk over verschillende wijnsoorten. Het enthousiasme van eigenaar Duurt is echt aanstekelijk en ik had nog wel een tijd door willen gaan met luisteren en proeven. We kregen er heerlijke hapjes van zijn vrouw en mede-eigenaar Miranda bij. Wat een traktaties! Duurt en Miranda waren eerder de eigenaren van lunchcafé Vrij in Delft, een heel fijn eetplekje dat Jorie en ik een beetje missen. We konden ons hart dus helemaal ophalen.

Je zit bij De StadsPlantage heerlijk ontspannen, of je nu met z’n tweetjes of met een gezellige groep zit. Ook een aanrader!

Schoemaker PlantageSchoemaker Plantage

De Griekse Olijf

Ik dacht dat ik wel genoeg gegeten had, maar toen we bij De Griekse Olijf aankwamen, veranderde ik van gedachten: ze hadden heerlijke toetjes. Vooral de baklava was om je vingers bij af te likken. De Griekse Olijf heeft een stalletje dat regelmatig in Delft staat en waar je allerlei lekkers kunt afhalen. Nu zitten ze dus ook – soms, net als de andere horecagelegenheden zijn ze niet dagelijks open – op de Schoemaker Plantage.

Schoemaker Plantage

We konden nog net een en ander proeven, voor we naar huis rolden. Een heerlijke middag, waarvan we heel veel zin kregen in vakantie. Maar tot die tijd kunnen we gewoon in Delft terecht. Wel zo makkelijk ☺

Meer weten?

Facebookpagina van Voldaan Buitenkeuken
de Facebookpagina van De StadsPlantage
de Facebookpagina van De Griekse Olijf

Schoemaker PlantageSchoemaker PlantageSchoemaker Plantage

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen