JoorKitchen ontdekt…. Boulangerie Michel in Delft

16 nov 2016 | Delft

Op een druilerige zaterdagmiddag sleepte ik laatst ‘de man’ mee naar de stad. De neiging om op de bank te blijven hangen is op dat soort dagen zo groot – ken je dat? – dat je er lamlendig en niet perse heel vrolijk van wordt. Ik ken altijd wel nieuwe plekken om op zo’n dag naartoe te gaan, voor een kop koffie met een krantje of tijdschrift of een lunch of borrel. En laat Delft nu steeds meer leuke plekken krijgen waar je fijn en prettig kunt zitten en lekker kunt eten.

Sinds zomer 2015 zit Boulangerie Michel in een groot pand in de Oude Kerkstraat in Delft en heeft het daar niet alleen een winkel met brood en patisserie, maar ook een aantal tafeltjes waaraan je kunt koffiedrinken, ontbijten of lunchen. Sinds ik in Delft woon, kom ik geregeld bij Boulangerie Michel, vooral omdat het brood er zo lekker is en lijkt op het Franse brood – mijn ‘lievelings’. Michel werkt namelijk op ambachtelijke wijze en maakt voornamelijk zuurdesembrood met in Frankrijk gecertificeerd meel. De patisserie die je in de winkel kunt krijgen, lijkt zo uit een Franse bakkerij te zijn meegenomen en is moeilijk om te laten liggen.

boulangerie michel

Boulangerie Michel?

Bij Michel kun je naast ontbijten met een verse jus en een croissant of chocoladebroodje ook heerlijk lunchen. De lunchgerechten wisselen om de zoveel tijd, want bij Michel koken ze volgens het seizoen. De ene week kun je er dus terecht voor een quinoasalade met rode biet en geitenkaas en de week erna voor een spaanse tortilla met tomaat. Ook kun je er natuurlijk brood bestellen, daarvan wisselen de gerechten op de kaart minder snel. Je kunt er terecht voor heerlijke sandwiches met kaas of vlees of Franse brie, allemaal geserveerd op het lekkere brood van Michel.

boulangerie michelboulangerie michel

Het interieur van Michel lijkt niet direct op dat van een Franse boulangerie. De uitstraling is fris en licht en redelijk modern. De oude stoelen en de tafeltjes doen wel denken aan Frankrijk, maar dan eerder aan een broccantemarkt in de Provence. De weidebloemen op tafel stralen ook Frankrijk uit. Aan de ene muur zijn de bakstenen zichtbaar gehouden en hangen kleine schilderijtjes. Ook staan er jams en ander broodbeleg uitgesteld langs de muur. Deze producten zijn allemaal te koop. Achter is een klein plaatsje met een aantal tafeltjes waar je heerlijk in de zon kunt zitten bij lekker weer.

boulangerie michelboulangerie michel

We kiezen voor koffie – van koffiebranderij Miss Morrison, een echt Delftse koffiebrouwer – met een broodje en een tarte citron. Het broodje – met Manchego-kaas en salade – is een traktatie. Maar ja, ik ben nu eenmaal gek op Michels brood. Het taartje is lekker zuur en kleverig, precies zoals we verwacht hadden. Zoals verwacht – we kennen Miss Morrison al – is de koffie heerlijk zacht en goed op smaak.

boulangerie michelboulangerie michel

En?

Zoek je in Delft een leuke anders-dan-anderslunchplek met lekker brood, goede (Delftse!) koffie en echt Frans gebak? Dan raad ik je zeker Boulangerie Michel aan. Neem op weg naar buiten meteen dan even een van zijn stokbroden of zuurdesembroden mee of laat je verleiden om een amandelbroodje mee te nemen. Die laatste is eveneens vingeraflikkend lekker. Dat beloof ik je 🙂

boulangerie michelboulangerie michel

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen