JoorKitchen ontdekt…. Mediterraans dagje Delft

19 aug 2017 | Delft

Ga je dit jaar niet op vakantie, maar hou je een ‘staycation’ in eigen huis en stad? Dan biedt Delft je enkele heerlijke Mediterraanse plekjes waar je het gevoel hebt aan de Mediterraanse zee te zitten, in fijn zonnige stadjes rond te lopen en waar je de smaken van dit veelzijdige gebied kunt proeven. Ga je mee met een Mediterraans dagje Delft?

Dit artikel was eerder te vinden op Indebuurt Delft, je vindt de versie die ik voor die site schreef hier.

Mediterraans dagje Delft: Tuz & Biber

Start ’s morgens om 10.00 bij Tuz & Biber voor een heerlijk ontbijtje. Neem bijvoorbeeld de yoghurt met honing en granola of de yoghurt met banaan en walnoten. Of kies een van de lekkere Turkse broodjes uit de vitrine. En neem er een lekker kopje koffie bij – aanrader!

Tuz & Biber vind je in het pand van LU-ST. Voorstraat 8 in Delft. Geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 9.00 en 17.00

Tuz & Biber DelftTuz & Biber DelftTuz & Biber DelftTuz & Biber Delft

Mediterraans dagje Delft: Rossio

Voor de lunch rond 13.00 klop je aan bij Rossio. Een van mijn favo restaurantjes in Delft. Zowel ’s avonds als ’s middags kun je hier heerlijk eten. Bijvoorbeeld de gebakken garnalen met knoflook en rode peper – heerlijk! Voor de lunch is Rossio ideaal: je kunt kiezen voor heerlijk Oosterse salades met bijvoorbeeld piquillopeper en kappertjes, maar ook staan er heerlijke bruschetta op de kaart en pitabroodjes met het meest bijzondere beleg. En weet je wat zo mooi is aan Rossio? Als je niet kunt kiezen tussen al dat lekkers, dan kies je voor de optie ½ salade of ½ soep en ½ bruschetta – ideaal voor mensen met keuzestress zoals ik ☺ Oh en de frietjes – niet heel Mediterraans natuurlijk – zijn echt de lekkerste van Delft.

Rossio vind je op Oude Delft 78 in Delft. Geopend van dinsdag tot en met zondag (vanaf september weer voor de lunch).

Benieuwd naar mijn volledige review van Rossio? Je vindt de volledige review hier!

Rossio Delftrestaurant RossioRossio DelftRossio Delft

Mediterraans dagje Delft: Hummus

Rond 16.00 moet je echt langs bij Hummus, de vega-optie van vandaag. Maar wees niet bang, er staat zoveel heerlijks op de kaart dat ook niet-vegetariers hier heerlijk kunnen eten! Kies hier voor een heerlijke wijntje of biertje voor op het kleine terras aan de Molslaan of binnen op de roze bank. En eet er homemade pita’s met hummus bij, kies voor de ‘dip and joy’ met heerlijke Oosterse dips of kies voor de ‘A bit of everything’ dan krijg je van al het lekkers op de kaart een kleine selectie. Heerlijk!

Hummus vind je op Molslaan 39 in Delft. Geopend van donderdag tot en met zondag van 12.00 – 20.00 / 23.00

Benieuwd naar de volledige review van Hummus? Je vindt de volledige review hier!

Hummus DelftHummus DelftHummus DelftHummus Delft

Mediterraans dagje Delft: La Tasca

Rond 19.00 ga je aan tafel bij het Mediterraanse restaurant bij uitstek: La Tasca. Hier geniet je van heerlijk pure smaken, mooie combinaties en echt Mediterraanse smaken. Met mooi weer zit je heerlijk buiten aan de Voldersgracht. Of kies binnen een plekje in het niet lang geleden verbouwde interieur. En laat je hier vooral verrassen! La Tasca heeft geen vaste kaart. De kok kookt met verse ingrediënten en dus word je hier iedere keer weer verrast door nieuwe creaties. Het enige wat je vooraf hoeft te bedenken is of je 3, 4 of 5 gangen wil. Makkelijk wordt het toch niet ☺?

La Tasca vind je aan de Voldersgracht 13 en 14 in Delft. Geopend maandag tot en met zaterdag vanaf 18.00

La Tasca DelftLa Tasca DelftLa Tasca Delft

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen