JoorKitchen ontdekt…. Piece of Cake Delft

20 apr 2017 | Delft

Net als ik gek op taartjes in alle vormen en maten? Heb je regelmatig zin in lekkere koffie en woon je in Delft en omstreken? Dan heb ik een heerlijk nieuw plekje voor je! In Den Hoorn, een deelgemeente van Delft, vind je Piece of Cake Delft, de plek voor homemade taartjes, muffins, cakes en meer lekkers.

Eerst een leuk verhaal: dit plekje werd me aangeraden door de dames van mijn sportschool 🙂 Je weet wel, de dames die mij op dit moment vier keer per week laten bewegen en afvallen (lees hier het hele verhaal ). Op de balie lagen de visitekaartjes van Piece of Cake en omdat de combi sportschool- taartjeshotspot me wel een ingewikkelde leek, was mijn interesse gewekt. Hier moest ik naartoe! Dat bleek een goede ingeving. Hoewel ik de week na mijn bezoek aan Piece of Cake wel extra gedrild werd door de sportschooldames..

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piece of cake?

Piece of Cake is opgericht door Jolanda en Kelly, moeder en dochter. Nog geen 2 jaar geleden startten ze hun eigen taartbedrijfje en leverden ze taarten en ander lekkers aan heel Delft en omstreken. In oktober 2016 kwam daar de mogelijkheid voor een eigen koffie- en taarttentje bij, zo goed liep hun winkel. Dit fijne plekje – waar je naast taart en koffie ook lunch kunt krijgen – ligt in Den Hoorn, onderdeel van de gemeente Midden-Delfland. Tegenover hun winkeltje.

Nog in dezelfde week dat ik de visitekaartjes van Piece of Cake bij mijn sportschool vind, besluiten ‘de man’ en ik om langs te gaan. We hebben diezelfde dag een kijkmiddag bij ons nieuwe huis en laat dat nieuwe huis nu net in de buurt van Den Hoorn liggen. Bovendien moet de tweede kijkdag van het jaar bij het nieuwe huis natuurlijk gevierd worden met taart. Meer excuses kunnen we niet bedenken en meer excuses hebben we ook niet nodig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piece of Cake ligt aan de Woudseweg in Den Hoorn, de weg naar de a4, om de hoek bij de kleine winkelstraat. De plek is niet al te groot, maar door het grote raam aan de voorkant heerlijk licht. Binnen vind je enkele tafeltjes, een bankje tegen het raam en de grote bar met daarop een hele verzameling taarten, cakes en ander heerlijks. Het meubilair is lekker nonchalant bij elkaar gezocht en de kleuren zijn fris en zacht. We schuiven aan op de bank bij het raam. Met onze rug in de zon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat staat er op het menu?

Op het menu van Piece of Cake vind je naast verschillende koffies en theeën natuurlijk heel veel verschillende soorten taarten. Natuurlijk appeltaart, maar ook red velvet, carrot cake, cheesecake en dadeltaart. En ook cupcakes vind je op de menukaart. Daarnaast staan er enkele lunchgerechten op de kaart. En kun je niet kiezen zoals wij? Dan kies je natuurlijk voor de Proeverij voor 2 – een selectie uit alle taarten en cakes op de menukaart.

We krijgen een plateau vol lekkers: een stukje red velvetcake, een chocoladetaart met karamel-zeezout, een stuk carrotcake, twee kleine blondies (brownies gemaakt van witte chocolade) en een stukje dadeltaart. Meer dan genoeg voor ons beiden en een echt feestje. Erbij drinken we cappuccino en gemberthee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We soebatten kort over onze favoriet, dat wordt uiteindelijk met stip de red velvatcake, die heerlijk romig, zacht en smeuiig is. Nummer twee worden voor mij de blondies en zelfs ‘de man’ kiest na wat twijfelen de blondies als nummer 2. Hij is geen fan van witte chocolade, maar de blondies doen hem denken aan koek die zijn moeder vroeger bakte. Maar eigenlijk is deze top-2 puur voor onszelf: alle taart op het plateau bevalt ons prima. Later vertelt Kelly ons dat ze nogal eens wat ‘uitschiet’ bij het vullen van de plank, zo trots is ze op haar baksels. We blijken dan ook niet de eersten die vragen om een doggy bag om nog wat stukjes taart die we niet op kregen mee te nemen. ’s Avonds bij de thee kunnen we dus gewoon nog een keer genieten van de heerlijke baksels van Kelly en haar moeder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

En?

De koffie is lekker, de plek is fijn en de taart is hemels. En zelfgebakken. En dat laatste maakt dit plekje net wat bijzonderder dan andere koffieplekken. Kelly en haar moeder kunnen je van alles vertellen over de taarten en doen dat vol vuur. Ze zijn trots op wat ze bereikt hebben. En terecht. Wij smulden in ieder geval heel erg van de heerlijke taartjes, met de red velvet als absolute topfavoriet. Dat ik de komende weken een stukje harder moet trainen van de dames van de BBB Health Boutique neem ik meer dan voor lief. Deze taart was dat meer dan waard! Probeer maar.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

4 Reacties

 1. Maaike

  Beste Joorkitchen,

  Wat een leuk stukje over Piece of Cake in Den Hoorn! Ik kom er ook graag. Lekkere dingen en vriendelijke mensen!
  Even een kleine correctie, Den Hoorn is onderdeel van de gemeente Midden Delfland en is geen deelgemeente van Delft.

  • JoorKitchen

   Hoi Maaike, dank voor je correctie! Ik heb al zitten twijfelen, maar heb – heel slecht – niets opgezocht 🙂 Ik pas het z.s.m. aan!

 2. Maaike

  Beste Joorkitchen,

  Wat een leuk stukje over Piece of Cake in Den Hoorn! Ik kom er ook graag. Lekkere dingen en vriendelijke mensen!
  Even een kleine correctie, Den Hoorn is onderdeel van de gemeente Midden Delfland en is geen deelgemeente van Delft.

  • JoorKitchen

   Hoi Maaike, dank voor je correctie! Ik heb al zitten twijfelen, maar heb – heel slecht – niets opgezocht 🙂 Ik pas het z.s.m. aan!

Een reactie versturen