JoorKitchen ontdekt… restaurant Rossio

23 nov 2016 | Delft

Iemand vroeg me laatst wat mijn favo restaurant is in Delft. Eerlijk gezegd zijn er meerdere restaurants waar ik gek op ben en het gekke is, een heel deel van die restaurants vind je niet op JoorKitchen. Tijd dus om daar verandering in te brengen. Daarom begin ik met mijn all time favorite: Rossio!

Inmiddels heb ik al best wat tijd doorgebracht in Rossio: ik heb er geluncht, thee gedronken (met taart!), gedineerd en mijn verjaardag gevierd. En dat is natuurlijk niet voor niets. Bij Rossio vind je alles wat je zoekt in een restaurant: sfeer, heerlijk eten en fijne mensen.

Rossio DelftRossio Delft

Restaurant Rossio?

Dit mooie restaurant vind je aan een van de bekendste grachten van Delft: de Oude Delft (in de volksmond de OD genoemd). In een statig pand vind je dit fijne plekje waar je terecht kunt voor lunch, thee, borrel, diner en evenementen. Beneden vind je een gezellig en knus restaurant, met fijne hoekjes en open zicht op de keuken. Boven is de evenementenzaal, die er net zo gezellig uitziet.

Rossio DelftRossio Delft

Wat staat er op de kaart?

Op de kaart van Rossio vind je mediterraanse gerechten met een twist. Zo kun je bijvoorbeeld je diner starten met een salade van aubergine, granaatappelpitjes en saffraanmayonaise of met garnalen-inktviskroketten. Inmiddels hebben we al heel wat gerechten van de kaart mogen proeven en hebben we echt een all time favorite: de gebakken garnalen met paprika-aioli is werkelijk goddelijk. Dit gerecht is zelfs zo lekker dat we de ouders van ‘de man’ er enkele weken geleden speciaal op uitstuurden om dit gerechtje te proeven. Resultaat? Ze hebben het er nog steeds over 🙂

Ook de lunch doet trouwens niet onder voor het diner. Op de lunchkaart vind je naast een verkleinde avondkaart ook heerlijke salades, soepen en pitabroodjes. Ook kun je kiezen voor een 1/2-1/2-lunch, waarbij je een halve versie soep en brood of een halve salade en brood kiest. Zo kun je meerdere gerechtjes van de kaart kiezen.

Rossio DelftRossio DelftRossio Delft

Graag vestig ik nog even de aandacht op wat ik de lekkerste frietjes van Delft en omstreken vind. Want, man, man, man, wat zijn die frieten van Rossio lekker. Sterker nog, ik wil soms speciaal naar Rossio om die frietjes weer te eten. Wat ze zo lekker maakt? Het feit dat ze handgemaakt zijn en hun knapperige buitenkant en zachte binnenkant. Jammie! Oh en vergeet de zelfgemaakte mayonaise niet, die is bijna net zo heerlijk.

Rossio DelftRossio Delfr

En?

Tja, ik ben fan. Het is dat ik niet veel vaker bij dit fijne restaurant kan eten, want anders zou ik dat zeker doen. Je moet het gewoon een keer proberen als je in Delft bent. Ik durf te wedden dat je daarna net zo verliefd bent op Rossio als ik 🙂

Rossio DelftRossio DelftRossio Delft

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen