JoorKitchen ontdekt… The egg store & Roast chicken bar Delft

29 nov 2016 | Delft

Sinds anderhalve week hebben we een nieuwe aanwinst in Delft: The egg store & Roast chicken bar Delft. Op de Voldersgracht ontstaat nu een echte culinaire straat: met bekende plekken als Kek, La Tasca en nieuwe hotspots als Frietdistrict van Niven (binnenkort open) en The egg store & Roast chicken bar. Delft wordt steeds leuker!

We werden al een tijdje lekker gemaakt met de komst van deze van oorsprong Haarlemse hotspot. In die laatste plaats is de Roast chicken bar sinds anderhalf jaar een begrip. Een half jaar geleden kwam The egg store daarbij. Omdat deze gecombineerde hotspot zo populair was, besloten de eigenaren dat het tijd was voor een hotspot 2.0. Dat werd Delft.

The egg store & Roast chicken barThe egg store & roast chicken bar

The egg store & Roast chicken bar Delft?

Dat klinkt gek: een hotspot met twee namen. Wat betekent dat? In deze hotspot vind je 2 concepten ineen: overdag (van 8.30 – 17.00) vind je er all day breakfast bij The egg store. Heerlijke eierengerechten, zoetigheden, wafels en yoghurt (met de toepasselijke naam YOLO). Vanaf 12.00 ’s middags kun je er ook terecht (tot maar liefst 11 uur ’s avonds) bij het tweede concept dat je hier vindt: The roast chicken bar. Allerlei verschillende kipgerechten, hele en halve kippetjes en lekkere bijgerechten. Twee menukaarten dus.

The egg store & roast chicken barThe egg store & roast chicken barThe egg store & roast chicken bar

The egg store & roast chicken bar Delft is gevestigd in het voormalige gebouw van de oude Delftse bioscoop Apollo. Dat merk je als je binnenloopt nog steeds een beetje. Oude elementen zijn behouden tijdens de renovatie, zoals de mooie rode bakstenen muur. Bij binnenkomst waan je je in een koffietentje, loop je verder door naar achteren (het pand is een stuk dieper dan je denkt), dan kom je in een gedeelte met lange tafels en banken. Ook vind je er de deels open keuken en de bar.

The egg store & roast chicken barThe egg store & roast chicken bar

Wat staat er op de kaart?

Je kunt dus kiezen uit twee kaarten bij The egg store & roast chicken bar: eentje met (hoofdzakelijk) eiergerechten en eentje met (voornamelijk) kipgerechten. Omdat het lunchtijd is, kiezen ‘de man’ en ik voor een gerecht van de eikaart. Ik weet meteen wat ik wil: de avo and egg, zuurdesembrood met geprakte avocado en twee gepocheerde eitjes. ‘De man’ heeft wat langer de tijd nodig. Voor hem is er ook meer te kiezen – als vega zul je hier niet al te veel keuze hebben. Hij kiest uiteindelijk voor El patron: brood met steak, pittige guacamole, jalapenopepers en gebakken ei. Verder nemen we koffie en cappuccino en later nog ginger ale en ginger beer.

The egg store & roast chicken barThe egg store & roast chicken bar

‘De man’ hoor ik de 10 minuten na het uitserveren van de gerechten niet meer. Er klinkt alleen af en toe een goedkeurend geluidje. En soms een lichte zucht om de pittigheid van het gerecht – waar hij heel erg gek op is – wat te verzachten. Ik smul van mijn gerecht. En dat wil trouwens wat zeggen, want ik hou eigenlijk helemaal niet van de combinatie ei en brood. Op de een of andere manier kan ik het bij dit gerecht prima hebben.

The egg store & roast chicken bar

En?

De borden gaan helemaal leeg en worden nog net niet afgelikt. Tijdens de laatste happen van zijn boterham is ‘de man’ alweer bezig met bedenken wat hij de volgende keer dat hij hier eet zal eten. Hij is reuzebenieuwd naar de kipgerechten en ik krijg wel trek van de verschillende bijgerechten die op de kaart staan.

The egg store & roast chicken bar is dus een aanwinst voor Delft. Lekker eten, een fijne plek in een mooie (culinaire) straat, wat wil je nog meer? Je kunt hier prima zitten met een groep en de kaart biedt weer eens iets anders dan anders. Wat ons betreft is dit echt een aanrader. Enige minpuntje volgens ‘de man’? De diepe borden waarop de boterhammen worden geserveerd: het is volgens hem lastiger om het eten snel op te eten op die manier. En dit eten wil je nu eenmaal snel kunnen eten, zo lekker is het. Ach, wie weet verzinnen ze daar nog iets leuks op bij The egg store & roast chicken bar 🙂 Wij komen in ieder geval terug.

The egg store & roast chicken bar

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen