5 x mijn favoriete plekken in Delft

20 feb 2018 | Delft

Regelmatig krijg ik de vraag van niet-Delftenaren waar ze in ieder geval naartoe moeten gaan in de stad. Ik geef dan meestal onderstaande tips, gewoon omdat ik daar zelf bijna altijd langsga als ik in de stad ben. Ik vond het tijd worden om mijn favoriete plekken in Delft ook eens voor jullie op een rijtje te zetten. Gewoon, omdat ik het leuk vind om Delft zo in de spotlights te zetten, maar ook omdat er meer leuke plekken in Delft zijn dan alleen eetplekken!

1. Favoriete plek 1: Groene Vingers Delft

Een van mijn favo plekken in Delft is Groene Vingers. Dat had je niet verwacht he? Een foodie met een plantenwinkel als favo plek in Delft ☺ Ik heb pas sinds kort mijn liefde voor planten ontdekt en ik leer er nog iedere dag over. Op dit moment kies ik nog voor ‘instapmodelletjes’: planten waar je niet zo heel veel fout aan kunt doen. En daarom ben ik vaak bij Groene Vingers te vinden. Zoals die winkel eruit ziet, zo zou ik mijn huis het liefst er uit willen laten zien ☺ En ook mooi: ik slaag hier altijd voor cadeautjes. Want Groene Vingers verkoopt niet alleen planten, maar ook heel mooie accessoires en cadeauartikelen.

2. Barbaar

All time favorite blijft Barbaar. Of ik er nu langsga voor een kop koffie, voor het ontbijt, voor de lunch of het diner, het is altijd goed. De smaken zijn niet-standaard – er werkt een kok met lef die fantastisch met kruiden durft te experimenteren – en de koffie is er altijd goed. Ik denk dat Barbaar de plek is waar ik het meeste kom in Delft voor eten of drinken. En nu in de zomer is het terras zo fijn! Als je er nog nooit bent geweest, moet je dit plekje snel eens uitproberen.
Barbaar Delft

Meer over Barbaar vind je hier!

Favoriete plek 3. Delftse Schie / Oostsingel

Delft heeft waanzinnig veel mooie plekken. Het Agnetapark bijvoorbeeld, of de Delftse Hout – ik kom er allemaal graag. Maar er is 1 plek die voor altijd mijn hart stal: het stukje Delftse Schie bij de Oostsingel aan de kant van de Plantage. Ik woonde een aantal jaar in de Indische buurt en ’s avonds wandelden we heel vaak via de Oostsingel, over de Plantagebrug, langs het water naar de Reineveldbrug en weer terug via de Oostsingel. Die hoek van Delft vind ik zo mooi! Helemaal als je via de Nieuwe Plantage en de Wateringse weg naar het Jaagpad loopt.

4. Du Midi Delfgauw

In de zomer vind je mij vaak op het terras van Du Midi. Ik ben verliefd op de sfeer, die is altijd lekker relaxed en zonnig. En je kunt hier ook lekker mensen kijken want het terras zit de hele dag vol mensen. Ik geloof dat ik inmiddels iedereen die ik ken al naar dit plekje heb meegenomen zo fijn vind ik het er. Pas wel op als je dicht bij de geitjes je lunch eet: de geitjes van Du Midi zijn heel goed in op hun achterpoten proberen een hapje van je lunch te nemen 😉

Du Midi Delfgauw

Favoriete plek 5. Seven Days Store

Mijn tweede favoriete winkel in Delft: Seven Days Store. Je kunt me hier neerzetten en drie uur later weer ophalen, zoveel wil ik er bekijken. Hier doe ik veel inspiratie op voor mijn eigen huis en omdat ze de winkel vaak weer aanpassen, is er iedere keer dat ik er kom wel weer iets nieuws te zien, ideaal! Ik kan er dus zo vaak als ik wil langs ☺

Maar uiteraard zijn dat niet de enige 5 plekken: natuurlijk stuur ik je ook graag naar Kek Delft, Jans , Rossio, alle fijne en bijzondere koffieplekjes en langs nog heel veel andere fijne plekken. Laat het gerust weten als je een persoonlijk plan zou willen ontvangen 🙂

Delen van deze blogpost verschenen eerder op Indebuurt Delft

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen