JoorKitchen ontdekt…. ontbijten in Delft

14 jun 2017 | Delft

Enkele jaren geleden moest je er niet mee aankomen bij de meeste lunchtentjes. ‘Of je hier ook kunt ontbijten? Nee, daar doen we niet aan.’ Inmiddels kun je op steeds meer plekken in Delft terecht voor ontbijt. Niet geheel onverwacht is dat een ontwikkeling die mij opvalt: ik vind het heerlijk om ergens te ontbijten. Nog meer dan lunchen voelt in de stad neerstrijken voor een ontbijtje behoorlijk luxe. En heel fijn, in Delft vind je heel veel verschillende soorten ontbijtjes op de menukaarten. Zoals een uitgebreid English breakfast bij Bij Best of yoghurt met granola bij Dex. Ik ben benieuwd: wat is jullie favoriete plek om te ontbijten? Dit zijn de vijf plekken waar je mij vaak kunt vinden.

Ontbijten in Delft: Barbaar

Mijn absolute nummer 1 voor ontbijt is Barbaar. Toen ik er voor de eerste keer kwam, vlak na de opening, vroeg ik wanneer er ontbijt op de kaart zou komen. De helden van Barbaar bedachten nog diezelfde week een aantal heerlijke ontbijtjes. Puur toeval natuurlijk, maar vereerd voelde ik me wel.

Op de ontbijtkaart van Barbaar vind je bijzondere, net iets – anders – dan – anders ontbijtjes. Bijvoorbeeld een briochebol met ei en parmaham en de eivocado, een met ei gevulde avocado. De beste keuze? Het in de oven gebakken appeltje, met havermoutcrunch, honing en dikke yoghurt met walnoten. De combinatie van warm met koud en zoet met zurig is werkelijk goddelijk.

Ontbijten in Delft: BarbaarOntbijten in Delft: Barbaar

Ontbijten in Delft: Boulangerie Michel

Wil je dat typische vakantiesfeertje ervaren? En wil je je in echte Franse sferen wanen? Ga dan naar Boulangerie Michel. Vooral ’s morgens is het hier goed toeven. Je zit hier rustig in de mooie ruimte achter de toonbank of in de kleine binnentuin. Het ontbijt? Lekker Frans. Een sterke kop koffie (gebrand door Miss Morrisson) en een kakelvers croissantje. Wat wil je nog meer? En nog mooier: dit ontbijtje kun je hier de hele dag eten. All day breakfast dus.

Ontbijten in Delft: Boulangerie MichelOntbijten in Delft: Boulangerie Michel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ontbijten in Delft: Kek

Een van de meest populaire plekjes van Delft, Kek, mag niet ontbreken in dit rijtje. Het is hier altijd druk. Maar juist bij het ontbijt kun je bij dit plekje in Delft vaak nog makkelijk een plaatsje vinden. Op de ontbijtkaart vind je een ruime keuze aan ontbijtjes: van american pancakes (een echte aanrader!) tot het Powerrrontbijtje met chiazaad. Een must try? De Health Kick: fruit van het seizoen met yoghurt en huisgemaakte granola. Superlekker.

Ontbijten in Delft: Kek

Ontbijten in Delft: Jans

Ben je voor 12.00 uur bij Jans? Dan heb je op dit fijne plekje een ruime keuze uit ontbijtgerechtjes. Van heerlijk belegde – zelfgemaakte – croissants tot wentelteefjes of uitmijters. Je vindt het hier allemaal op de kaart. Extra fijn: de grote leestafel in het midden van de zaak. Hier schuif je op zaterdag- of zondagochtend lekker aan en heb je naast een uitgebreide keuze tijdschriften en kranten ook prima uitzicht op de keuken. En heb je na je ontbijt nog trek? Dan kun je kiezen uit een ruim assortiment handgemaakte bonbons of taartjes uit de vitrine.

Ontbijt Jans DelftOntbijt Jans Delft Ontbijt Jans Delft

Ontbijten in Delft: Bij Best

Deze nieuwkomer in Delft heeft vanaf het begin al twee ontbijtjes op de kaart staan: het traditionele English breakfast en het Continental breakfast. Lees: croissantje, jus d’orange, een broodje met beleg en wat yoghurt met fruit. Wil je dus een ochtend geen hipperdehip ontbijtje? Dan ben je bij Bij Best op het juiste adres. Je betaalt er wel net iets meer voor dan voor een gemiddeld ontbijt, maar dan staat wel je hele tafel vol lekkers. En in de zomer eet je je ontbijtje lekker op de terrasboot voor de deur. Ideaal.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen