JoorKitchen ontdekt… Voldaan Buitenkeuken Delft

7 apr 2017 | Delft

De nieuwste aanwinst van Delft heet Voldaan Buitenkeuken en bevindt zich in een van de uithoeken van Delft. Op de Schoenmakersplantage net buiten het centrum van Delft – voorheen kantoorterrein, nu braakliggend gebied – wordt de komende jaren een nieuwe wijk gebouwd. Tot die tijd is er in de leegstaande loodsen op het terrein plaats voor start ups en ondernemers die de stille plek van wat levendigheid kunnen voorzien. Een van de ondernemers die je er kunt vinden is Voldaan Buitenkeuken. Een plek om te hangen, te genieten van het bbq-eten en te lunchen.

De eigenaar van deze nieuwe hotspot in Delft is geen groentje in de horecawereld. Het bedrijf Voldaan bestaat al geruime tijd als cateringsbedrijf en rondreizende foodtruckspecialist. Maar na al die jaren lonkt er een nieuwe uitdaging: het eerste niet-reizende BBQ-foodtruckrestaurant van Nederland. Want dat is wat Voldaan Buitenkeuken is.

VolDaan BuitenkeukenVoldaan BuitenkeukenVolDaan Buitenkeuken

Voldaan Buitenkeuken?

Je moet er even naar zoeken maar dan heb je ook wat: Voldaan Buitenkeuken bevindt zich op een uithoek van de Schoenmakersplantage, tussen de oude TNO-gebouwen en de a13 in. Bij de laatste ingang van een grote loods vind je deze nieuwe eetplek. In de loods staat het vol met banken (ideaal om in te hangen), wat tafels en stoelen en de bar. Achter de loods vind je een van de foodtrucks van Voldaan, de BBQ en veel banken en strandstoelen waar je lekker in kunt zitten en aan kunt aanschuiven. Het eten bestel je bij de BBQ, het drinken binnen aan de bar.

Bij Voldaan kun je van vrijdag tot en met zondag terecht voor ontbijt, lunch en diner. Vanaf 10 uur in de ochtend. Als het concept aansluit bij het grote publiek kan het zijn dat de openingstijden verruimd gaan worden. Laten we hopen dat dat gebeurt.

voldaan11Voldaan buitenkeuken

De eigenaren van Voldaan proberen iedere week een nieuw thema te verzinnen voor de kleine container op het terrein. De avond dat wij er zitten, is dat ‘Gin & tonic’ en als we er een paar weken later zitten zit er in de container en heuse toetjesbar. Op die manier wil Voldaan haar bezoekers steeds iets anders voorschotelen en ieder weekend een andere draai aan het menu geven.

Voldaan Buitenkeuken

Wat staat er op het menu?

Op de kaart van Voldaan vind je natuurlijk veel BBQ-gerechten. Enkele van die gerechten zijn klassiekers en andere staan slechts een paar weken op de kaart. Je vindt er natuurlijk de traditionele hamburger en de spare ribs, maar ook gegrilde garnalen of een salade. Wij gingen bij Voldaan langs voor het avondeten en – een paar weken later – voor het ontbijt.

Voldaan BuitenkeukenVoldaan Buitenkeuken

’s Avonds eten we er spare ribs (‘de man’) en gegrilde garnalen (ik). Helaas zijn er wat problemen met de frituur, dus de frietjes waar ik me zo op verheug zijn niet aanwezig. We krijgen gepofte aardappeltjes en ik moet eerlijk toegeven, die zijn ook erg lekker. De spare ribs van ‘de man’ zijn binnen no time op en ook mijn bordje is snel leeg. Pluspunt van deze maaltijd? De hoeveelheid (gegrilde) groenten, jammie.

Voldaan BuitenkeukenVoldaan Buitenkeuken

Enkele weken later zijn we weer bij Voldaan en doen we ons tegoed aan een ontbijtje van heerlijk dikke yoghurt, granola en fruit. Erbij een koffie en een thee en later nog de heerlijke, huisgemaakte limonade met sereh en munt. Na de yoghurt zitten we zo vol dat we zelfs na een fietstocht van anderhalf uur pas om 4 uur ’s middags weer trek krijgen.

Voldaan BuitenkeukenVoldaan Buitenkeuken

En? Is het wat?

Jazeker! Niet alleen de plek is idyllisch, het eten is dat ook. We krijgen waar voor ons geld: goede smaak, lekkere combinaties en goed vullend. Vul dat aan met een heerlijke plek en -dankzij de BBQ- een fijne sfeer en je hebt een plek die de term hotspot zeker verdient. Enige minpunt? Wij hopen dat Voldaan goed gevonden gaat en blijft worden, zodat dit leuke bedrijf de volle vijf jaar dat het in ieder geval op deze plek mag zitten ook helemaal vol kan maken. Ga hier dus naartoe mensen!

Voldaan BuitenkeukenVoldaan BuitenkeukenVoldaan Buitenkeuken

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen