JoorKitchen ontdekt… Fruits de Mer Voorburg

30 apr 2018 | Den Haag

Als wij ergens gaan eten dan belanden we vaak in Delft, soms in Den Haag of Leiden (mijn oude studentenstad) en soms in Rotterdam. In Voorburg belanden we eigenlijk nooit. Want Voorburg, daar zit toch helemaal niets leuks? Toch wel! In Voorburg – dat trouwens een heel schattig en redelijk oud centrum heeft – vind je best wel wat leuke plekjes. Zoals interieurzaak Femkeido, lunchplek Aan de tafel en koffieplekje Coffee Works. En sinds enkele maanden vind je ook het eerste echte visrestaurant in de regio in de Herenstraat: Fruits de Mer Voorburg. ‘De man’ en ik mochten er langs om de lunch te proeven.

Fruits de Mer vind je in de schattige Herenstraat van Voorburg, de hoofdstraat van het dorp. In dit straatje wisselen kleine winkeltjes, traiteurs, grotere zaken als de Hoogvliet en restaurantjes elkaar af. En als je op zaterdag door deze straat loopt, vind je aan de kant van het park ook de wekelijkse markt – ook een echte aanrader.

Fruits de Mer VoorburgFruits de Mer Voorburg

Fruits de Mer Voorburg?

Een echt visrestaurant had Voorburg nog niet en ook in de (directe) omgeving vind je niet al te veel visrestaurants in het hogere segment. Ondanks dat Voorburg dichtbij Scheveningen ligt. Dat maakt dit restaurant ook bijzonder in deze regio. In Delft bijvoorbeeld hebben we 2 van dergelijke restaurants, maar de gemeente Leidschendam-Voorburg kent voor zover ik weet geen ander visrestaurant dat zich op deze wijze – hoger segment – in de markt plaatst.

Bij binnenkomst zie je twee ronde tafels met daaraan een bank in een halve cirkel waar je gezellig met een stuk of 6 mensen aan kunt eten. Aan de andere kant van de ruimte bevindt zich een lange rij met tafeltjes en stoelen. Erboven de eyecatcher van de ruimte: de neonletters met de naam van het restaurant. Als je doorloopt langs de rij met tafels en stoelen kom je bij de grote binnenplaats waar je in de zomer en lente heerlijk kunt zitten en eten. Je loopt trouwens dan eerst ook langs de tank vol (Oosterschelde)kreeften. Want kreeften kun je zeker eten bij Fruits de Mer Voorburg, maar daarover later meer. Ik ben trouwens echt verliefd op de bar van deze plek, een supermooie marmeren bar met daarachter een keur aan dranken. Supermooi. Oh en als je hier bent, sla dan de toiletten zeker niet over! Over onzichtbare eyecatchers gesproken…

Fruits de Mer VoorburgFruits de Mer Voorburg

Wat staat er op het menu?

Want door naar het belangrijkste: wat staat er op het menu van Fruits de Mer Voorburg? Tja, de naam zegt het al: vis, vis en nog eens vis (en oké, ook een enkel vleesgerecht). En dan niet de haring met uitjes of de kibbeling met remouladesaus. Bij Fruits de Mer vind je een grote variatie aan soorten vis op de kaart, waarmee stuk voor stuk mooie en bijzondere combinaties zijn gemaakt. En natuurlijk ontbreken ook de kreeft, de oester en kaviaar niet. En laten we vooral de plateau met fruits de mer niet vergeten, die ziet er echt waanzinnig uit.

Wij krijgen – heel vervelend – een proeverij van de kaart. Die proeverij start met brood met makreelrillette, die we zo lekker vinden dat we ‘m thuis meteen na proberen te maken. Daarna volgt een voorafje met tonijn, avocado, granaatappelpitjes en nog veel meer lekkers, waaraan je meteen kunt zien wat de kok later aan ons uitlegt, dat hij houdt van een combinatie van smaken. Veelal met een oosters tintje. Na de tonijn volgt de rode dorade met ingelegde groenten. De dorade wordt vervolgens opgevolgd door mijn favoriet van de middag: coquilles. Superzacht van binnen en krokant van buiten, exact hoe coquilles moeten zijn (en dat is nog niet zo makkelijk met deze zeevrucht). Erna het echte hoofdgerecht: kabeljauw met rodewijnsaus en groene asperges. In combinatie met de wijn – had ik al gezegd dat we er bijpassende wijnen bij dronken? – een heerlijk gerechtje.

Fruits de Mer VoorburgFruits de Mer

En verder?

Uiteraard werd dit rondje langs de menukaart van Fruits de Mer Voorburg afgesloten met een dessert. En wat voor een 🙂 We kregen de Operataart, met kersenijs en hangop en dat was echt geen straf. Superzacht ijs (en ik hou niet van kersenijs) en heerlijke hangop. Maar met de stukjes knettersnoep waren we nog het meest happy, altijd fijn om zo’n klein ‘grapje’ in een gerecht te vinden. Uiteraard eindigden we de middag met koffie, waar we huisgemaakte macarons bij op mochten eten. Jammie!

Mocht je trouwens benieuwd zijn naar welk gerecht op welke foto staat? Je vindt onderaan dit artikel een overzicht van alle gangen 🙂

Fruits de Mer VoorburgFruits de Mer VoorburgFruits de Mer Voorburg

En?

Je verwacht het wellicht niet in een plek als Voorburg, maar je vindt vanaf nu in dit dorp een mooi (vis)restaurant in het wat hogere segment. Een middag of avond hier doorbrengen is absoluut geen straf en ik zou het je zeker aanraden. Met name de bijzondere en soms onverwachte combinaties die je op je bord krijgt, maken het een plezier om hier te eten. Overweeg dus eens naar Fruits de Mer te gaan als je iets te vieren hebt of bijzonder uit eten wil. Of gaan eens luxe lunchen! Vergeet vooral niet te vragen om de wijncombinatie, die de wijnkenner van Fruits de Mer met alle plezier voor je samenstelt. Wij komen trouwens vast nog een keer terug om een van de plateaus fruits de mer te proeven, want die zagen er superlekker uit, dus wie weet tot ziens 🙂

Ik werd door Fruits de Mer Voorburg gevraagd om mijn bezoek te beoordelen, lees hier mijn disclaimer

Fruits de Mer

Voorgerecht: tonijn

Fruits de Mer

Tussengerecht: dorade

Fruits de Mer

Hoofdgerecht: kabeljauw

Fruits de Mer

Dessert: operataart

Fruits de Mer

Na: koffie met macarons

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen