JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Den Haag

JoorKitchen ontdekt…. Strandpaviljoen Zuid (Den Haag)

  • 19 september 2017
  • Geen reacties
  • 3 minuten lezen
  • 119 x bekeken
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Soms geloof ik echt dat ik geen bloed, maar zeewater door mijn aderen heb stromen. Overal waar ik kom, ben ik op zoek naar de zee of naar een rivier of een sloot. Sinds kort wonen we aan het water. En ik ga liever naar de zee dan naar een bos. Genoeg aanwijzingen toch om de hypothese in de eerste zin als bewezen te beschouwen 🙂 ? Mijn opa kwam uit een vissersfamilie, mijn moeder groeide op ‘op Scheveningen’ en een deel van mijn familie woont nog steeds in de Haagse contreien, hoewel nauwelijks meer aan zee. Maar de zee zit dus in mijn bloed. Maar wat heeft dat met Strandpaviljoen Zuid te maken?

Ik kom altijd graag aan zee, maar ik doe het veel te weinig. Ik maak er geen tijd voor, in de zomer vind ik het er te druk en ik vergeet soms hoe blij ik word van de rollende golven, de frisse wind en de eindeloze vergezichten. Maar eens in de zoveel tijd – als ik langere tijd niet aan zee geweest ben – begint het weer te kriebelen: tijd om naar zee te gaan. Dat was ook waarom we afgelopen weekend op het Zuiderstrand van Den Haag terechtkwamen.

Het Zuiderstrand ken ik al heel lang: een deel van mijn moeders jeugd ligt direct achter de duinen van strandafslag 12. Het Zuiderstrand is echter bij lang niet iedereen bekend. Het – veel drukkere en minder mooie (mijn mening) – Scheveningen krijgt nog steeds de meeste bezoekers. En dat terwijl het Zuiderstrand, dat vanaf de derde Haven naar Kuikduin loopt, zoveel mooier, rustiger en weidser is. Dus als wij naar zee gaan, gaan we altijd naar strandafslag 1 t/m 12. En zo kwamen we deze keer uit bij Strandpaviljoen Zuid.

Strandpaviljoen ZuidStrandpaviljoen Zuid

Strandpaviljoen Zuid?

Dit strandpaviljoen is geen newbie op het strand. Ik was er gewoon nog niet eerder geweest. En nu gaan we ernaartoe. In de stromende regen, met windkracht 8 en koude wind vanaf zee. Lekker hoor 🙂 In het paviljoen staat namelijk de kachel al aan en de koffie klaar. We ontbijten er – want van alle paviljoens op het Zuiderstrand heeft dit plekje op papier de lekkerste ontbijtjes. We kunnen kiezen uit bananen-bosbessenpancakes, yoghurt met granola en fruit of het grote ontbijt. ‘De man’ kiest voor dat laatste en wordt niet teleurgesteld. Kijk maar! We spotten trouwens nog een staatssecretaris die hier ook zijn koffie drinkt en grinniken dat ‘het hier dan wel goed moet zijn’. Totaal overbodig natuurlijk deze toevoeging, maar ik spotte een BN’er en dat wilde ik subtiel even duidelijk maken (*grinnik*).

Strandpaviljoen ZuidStrandpaviljoen Zuid

Ik kies voor de bananen-bosbessenpancakes met stroop en nog wat losse bosbessen. Je moet toch ergens je dag mee beginnen 😉 Erbij drink ik een sapje van sinaasappel, kurkuma en gember. Een beginnende verkoudheid kun je hiermee fijn de das omdoen. En je wordt er meteen goed wakker van. ‘De man’ krijgt koffie en sinaasappelsap bij zijn ontbijt.

We vergeten trouwens voor het gemak even dat de bediening wat traag op gang kwam deze ochtend en meer oog had voor het kinderpartijtje dat (helaas) vlak naast ons werd opgetuigd door (blijkbaar) stamgasten. En we kijken ook door de kinderpartijtjesbezoekers heen die de ruimte geheel voor zichzelf claimen en de route naar het toilet blokkeren met net uitgepakte raceauto’s en ander klein speelgoed. Wellicht hebben wij niet goed geluisterd of heeft de serveerster niet duidelijk aangegeven hoeveel ruimte het partijtje in zou nemen toen ze ons vroeg ergens anders te gaan zitten. Ach, dit is immers een strandtent, geen sjiek restaurant en zo moeilijk zijn we nu ook weer niet 😉

Strandpaviljoen ZuidStrandpaviljoen Zuid

En?

De koffie is lekker, de sfeer is prima en de ontbijtjes zijn heerlijk. Denk de Nederlandse regen en wind even weg en dit is een heerlijk plekje om de dag te beginnen. Daarna wandel je heerlijk naar Kijkduin of duik je aan de andere kant toch nog de boulevard van Scheveningen op. Doen dus! En wil je inderdaad langsgaan? Doe het dan snel, de strandtenten sluiten 1 oktober hun deuren 🙂

Strandpaviljoen ZuidStrandpaviljoen ZuidStrandpaviljoen Zuid

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • den haag
  • hotspot
  • ontbijt
  • strand
Vorige artikel
Italiaanse broodsalade
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Italiaanse broodsalade

  • 14 september 2017
Lees verder
Volgende artikel
kerstscones
  • Feestdagen
  • Ontbijt

Scones voor Kerst

  • 19 december 2017
Lees verder
Ook lekker:
Fruits de Mer Voorburg
Lees verder
  • Den Haag

JoorKitchen ontdekt… Fruits de Mer Voorburg

  • 30 april 2018
Luden Den Haag
Lees verder
  • Den Haag

JoorKitchen ontdekt… Luden Den Haag

  • 16 augustus 2017
Mama Kelly Den Haag
Lees verder
  • Den Haag
  • Reviews hotspots

JoorKitchen eet….. bij MaMa Kelly

  • 11 juni 2017
Lees verder
  • Den Haag
  • Ontdekt!

JoorKitchen ontdekt….. Yoghurt Barn Den Haag

  • 13 maart 2016

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt 😁 Superhandig! 144 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen 🙃 Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 168 48
IT'S MY BIRTHDAY 🎉 | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu 😉). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen 🙌 228 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig 🙈? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren 🙈😂?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden 😉 Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 148 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond 🙃 En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond 😉 Dus koffietijd! 146 26
NU ONLINE | Onze echtelijke twisten gaan nooit over de grote zaken des levens (daar zitten we meestal wel over op 1 lijn), maar er is wel een issue dat eens in de zoveel tijd de hoek om komt kijken. En dat issue heet pompoen. @jurgenkoster is geen fan en dat vind ik stom. Echt heel stom. 196 48
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?