JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Hotspots
  • Overig

JoorKitchen ontdekt…. Domburgsche bier- en melksalon

  • 29 oktober 2016
  • Geen reacties
  • 2 minuten lezen
  • 93 x bekeken
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Enkele weken geleden waren ‘De man’ en ik een lang weekend in Gent en Middelburg. Lekker even bijkomen en stilte voor de storm want ons huis gaat zeer binnenkort in de verkoop. Een spannende tijd waar we een beetje uitgerust voor wilden zijn. Dus gingen we drie dagen naar Gent en drie naar Middelburg. Zo kwamen we terecht bij Domburgsche Bier- en Melksalon.

We waren op zaterdag, zondag en maandag in Middelburg en op zondag was er veel dicht in Middelburg. Bovendien was het schitterend weer, dus stapten we in de auto voor een rondje over het Zeeuwse land. Na omzwervingen via Vrouwenpolder en Oostkappele kwamen we uit in Domburg. In een heel druk – lees: veel te druk – straatje vonden we dit idyllische plekje.

Domburgsche Bier- en MelksalonDomburgsche Bier- en Melksalon

Bier- en melksalon Domburg?

In het gebouw dat voorheen (in 1911) de Bier- en Melksalon van Domburg herbergde, bevindt zich nu de moderne versie van die salon. In de Domburgsche Bier- en Melksalon kun je sinds 2011 terecht voor ontbijt, lunch en koffie. In het pand kun je ook terecht voor interieurartikelen als kussens, borden, maar ook voor streekproducten als mosterd en koekjes.

Domburgsche Bier- en MelksalonDomburgsche Bier- en Melksalon

Het gezellige interieur van de salon beperkt zich niet alleen tot binnen: achterin de salon vind je een kleine veranda met een trappetje naar de gezellig binnenplaats. Op deze binnenplaats kun je met mooi weer terecht. Binnen zijn meerdere fijne plekjes om te zitten.

Domburgsche Bier- en MelksalonDomburgsche Bier- en Melksalon

Wat staat er op de kaart?

Op het menu vind je ontbijt- en lunchgerechten en verschillende soorten koffies en theeΓ«n. Zelfs matchathee staat op de kaart. Op de ontbijt- en lunchkaart staan enkele bekende gerechten zoals tosti’s, maar ook kun je kiezen voor gerechten die je op wat minder kaarten zult vinden. Zo staat er bijvoorbeeld ricottatoast met fruit op de kaart. Niet iets wat je overal vindt. En als we onze buren naast ons op het terras moeten geloven, is de taart van de kaart echt goddelijk lekker. Ze raken er maar niet over uitgepraat. Alle gerechten van de kaart zijn biologisch en zo veel mogelijk in de buurt geproduceerd.

Domburgsche Bier- en MelksalonDomburgsche Bier- en Melksalon

Ik kies voor de ricottatoast met fruit. ‘De man’ gaat voor een tosti ham-kaas. Bij aankomst van dat laatste gerecht is ‘de man’ meer dan gelukkig: ‘Dit is een echte tosti’, verzucht hij. Lekker dik brood, dik belegd met ham & kaas en er is niet scheutig geweest met ketchup. Mijn ricottatoast is heerlijk fris en licht, hoewel ik een beetje zout mis in de ricotta. Misschien een gekke combi met het zoete fruit, maar ik denk dat het dan nog net iets lekkerder geweest zou zijn.

Domburgsche Bier- en MelksalonDomburgsche Bier- en Melksalon

En?

Wij zaten hier heerlijk weggedoken in de tuin, ver weg van de drukte in Domburg. We genoten van de fijne plek, het lekkere eten en de mensen om ons heen. Het interieur van de Domburgsche Bier- en Melksalon sprak me daarnaast ook heel erg aan. Als het niet zo ver uit de buurt was, zouden we hier zeker vaker komen!

Domburgsche Bier- en MelksalonDomburgsche Bier- en MelksalonDomburgsche Bier- en Melksalon

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • hotspot
  • lunch
  • middelburg
  • ontbijt
  • zeeland
Vorige artikel
Barchel Antwerpen
  • Antwerpen
  • Hotspots

JoorKitchen ontdekt…. Barchel Antwerpen

  • 27 oktober 2016
Lees verder
Volgende artikel
kaneelbroodjes
  • Zoet

Goddelijke kaneelbroodjes

  • 30 oktober 2016
Lees verder
Ook lekker:
Fonteyn
Lees verder
  • Hotspots
  • Overig

JoorKitchen ontdekt… Fonteyn in Groede

  • 27 maart 2019
Lees verder
  • Overig

JoorKitchen ontdekt…. Brandweerkantine Maastricht

  • 11 mei 2017
Lees verder
  • Hotspots

De stedentripweken gaan van start!

  • 8 mei 2017
De Meesterproef Nijmegen
Lees verder
  • Hotspots
  • Overig

JoorKitchen ontdekt… De Meesterproef Nijmegen

  • 17 maart 2017
Barchel Antwerpen
Lees verder
  • Antwerpen
  • Hotspots

JoorKitchen ontdekt…. Barchel Antwerpen

  • 27 oktober 2016
Lees verder
  • Overig
  • Reviews hotspots

JoorKitchen eet bij…. Lot en de Walvis in Leiden

  • 3 juli 2015

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt 😁 Superhandig! 147 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen πŸ™ƒ Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 168 48
IT'S MY BIRTHDAY πŸŽ‰ | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu πŸ˜‰). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen πŸ™Œ 229 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig πŸ™ˆ? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren πŸ™ˆπŸ˜‚?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden πŸ˜‰ Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 148 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond πŸ™ƒ En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond πŸ˜‰ Dus koffietijd! 146 26
NU ONLINE | Onze echtelijke twisten gaan nooit over de grote zaken des levens (daar zitten we meestal wel over op 1 lijn), maar er is wel een issue dat eens in de zoveel tijd de hoek om komt kijken. En dat issue heet pompoen. @jurgenkoster is geen fan en dat vind ik stom. Echt heel stom. 196 48
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?