JoorKitchen ontdekt…. Domburgsche bier- en melksalon

29 okt 2016 | Hotspots, Overig

Enkele weken geleden waren ‘De man’ en ik een lang weekend in Gent en Middelburg. Lekker even bijkomen en stilte voor de storm want ons huis gaat zeer binnenkort in de verkoop. Een spannende tijd waar we een beetje uitgerust voor wilden zijn. Dus gingen we drie dagen naar Gent en drie naar Middelburg. Zo kwamen we terecht bij Domburgsche Bier- en Melksalon.

We waren op zaterdag, zondag en maandag in Middelburg en op zondag was er veel dicht in Middelburg. Bovendien was het schitterend weer, dus stapten we in de auto voor een rondje over het Zeeuwse land. Na omzwervingen via Vrouwenpolder en Oostkappele kwamen we uit in Domburg. In een heel druk – lees: veel te druk – straatje vonden we dit idyllische plekje.

Domburgsche Bier- en MelksalonDomburgsche Bier- en Melksalon

Bier- en melksalon Domburg?

In het gebouw dat voorheen (in 1911) de Bier- en Melksalon van Domburg herbergde, bevindt zich nu de moderne versie van die salon. In de Domburgsche Bier- en Melksalon kun je sinds 2011 terecht voor ontbijt, lunch en koffie. In het pand kun je ook terecht voor interieurartikelen als kussens, borden, maar ook voor streekproducten als mosterd en koekjes.

Domburgsche Bier- en MelksalonDomburgsche Bier- en Melksalon

Het gezellige interieur van de salon beperkt zich niet alleen tot binnen: achterin de salon vind je een kleine veranda met een trappetje naar de gezellig binnenplaats. Op deze binnenplaats kun je met mooi weer terecht. Binnen zijn meerdere fijne plekjes om te zitten.

Domburgsche Bier- en MelksalonDomburgsche Bier- en Melksalon

Wat staat er op de kaart?

Op het menu vind je ontbijt- en lunchgerechten en verschillende soorten koffies en theeën. Zelfs matchathee staat op de kaart. Op de ontbijt- en lunchkaart staan enkele bekende gerechten zoals tosti’s, maar ook kun je kiezen voor gerechten die je op wat minder kaarten zult vinden. Zo staat er bijvoorbeeld ricottatoast met fruit op de kaart. Niet iets wat je overal vindt. En als we onze buren naast ons op het terras moeten geloven, is de taart van de kaart echt goddelijk lekker. Ze raken er maar niet over uitgepraat. Alle gerechten van de kaart zijn biologisch en zo veel mogelijk in de buurt geproduceerd.

Domburgsche Bier- en MelksalonDomburgsche Bier- en Melksalon

Ik kies voor de ricottatoast met fruit. ‘De man’ gaat voor een tosti ham-kaas. Bij aankomst van dat laatste gerecht is ‘de man’ meer dan gelukkig: ‘Dit is een echte tosti’, verzucht hij. Lekker dik brood, dik belegd met ham & kaas en er is niet scheutig geweest met ketchup. Mijn ricottatoast is heerlijk fris en licht, hoewel ik een beetje zout mis in de ricotta. Misschien een gekke combi met het zoete fruit, maar ik denk dat het dan nog net iets lekkerder geweest zou zijn.

Domburgsche Bier- en MelksalonDomburgsche Bier- en Melksalon

En?

Wij zaten hier heerlijk weggedoken in de tuin, ver weg van de drukte in Domburg. We genoten van de fijne plek, het lekkere eten en de mensen om ons heen. Het interieur van de Domburgsche Bier- en Melksalon sprak me daarnaast ook heel erg aan. Als het niet zo ver uit de buurt was, zouden we hier zeker vaker komen!

Domburgsche Bier- en MelksalonDomburgsche Bier- en Melksalon

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen