JoorKitchen ontdekt… De Meesterproef Nijmegen

17 mrt 2017 | Hotspots, Overig

Wat vind ik het toch leuk om op nieuwe plekken te komen! Zeker plekken buiten de Randstad, in steden die ik minder goed ken. Waarom? Omdat Nederland groter is dan de Randstad en er buiten de bekende steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zoveel meer leuke plekken en hotspots zijn. Zo kwam ik laatst met ‘de man’ en de schoonouders terecht in Nijmegen, bij De Meesterproef Nijmegen, een heel fijn plekje in het Honigcomplex aan de Waalkade in Nijmegen.

Hoe we er terecht kwamen weet ik eerlijk gezegd niet meer, maar op een mistige zaterdag reden we het terrein van het Honigcomplex op. Op dit terrein werden tot 2012 – 100 jaar lang – de producten van Honig gemaakt. Het complex is maar liefst 33.000 vierkante meter groot en herbergt op dit moment meerdere bedrijven zoals een fietsenmaker, een koffiebrander (Blommers Coffee Roasters) en De Meesterproef Nijmegen.

De Meesterproef NijmegenDe Meesterproef NijmegenDe Meesterproef Nijmegen

De Meesterproef Nijmegen?

Midden op het complex, met uitzicht op de Waal, vind je De Meesterproef. Het pand waarin het restaurant zit is ooit ontworpen door Oscar Leeuw en je waant je terug in de tijd als je binnenloopt. Deze plek is een ware hemel voor industrial-lovers. De industriele elementen zie je echt overal en de ruimte is ook zo ingericht dat je je in de oude kantine van de Honigfabriek waant. De tijd heeft er – zo lijkt het – stil gestaan.

De Meesterproef NijmegenDe Meesterproef Nijmegen

Je kunt kiezen waar je gaat zitten: op de verhoging voor het raam, waar je uitzicht hebt over de Waal of in de ruimte beneden, waar je uitkijkt op de keuken en de oude toonbank. Wij kiezen voor de verhoging. Helaas hebben we door de grote hoeveelheid mist geen zicht op de Waal, maar ik denk dat het uitzicht heel erg mooi is 🙂

De Meesterproef NijmegenDe Meesterproef NijmegenDe Meesterproef Nijmegen

Wat staat er op de kaart?

Op de kaart van De Meesterproef Nijmegen vind je vooral gerechten met lokale producten. Maar belangrijker nog: bijna alles wordt zelf gemaakt. Op een kast in de ruimte vind je wat een overzicht van wat er allemaal zelf gemaakt wordt: mosterds, jams, worsten, olien en chutneys. Wij komen er voor lunch, dus bekijken we de lunchkaart. Op die kaart voor ieder wat wils. De schoonouders kiezen voor eggs benedict en gebakken champignons. ‘De man’ heeft het moeilijk met kiezen: er staat te veel lekkers op de kaart. Uiteindelijk kiest hij voor geroosterd buikspek en ik kies voor een groene salade met diverse ingelegde groenten.

De Meesterproef NijmegenDe Meesterproef Nijmegen

We keuren het eten allemaal goed. Lekkere gerechten met pure smaken. Niet perse heel bijzonder, hoewel ‘de man’ er happy is met het buikspek op zijn bord. Alle gerechten zien er smakelijk uit. Allemaal smaken ze heerlijk. We besluiten nog een toetje te bestellen en gaan voor de koffie en thee met friandises. Dat blijkt een combinatie te zijn van de toetjes en taart op de kaart. Ideaal! De koffie hier is trouwens ook erg lekker, niet overbodig om ook nog even te melden!

De Meesterproef NijmegenDe Meesterproef Nijmegen

En?

We zijn tevreden. Wat een fijne plek op een onverwachte plaats. Een mooie, industriele uitstraling die behouden is gebleven, veel oude elementen en een gezellige sfeer. En – nog belangrijker – lekker eten en goede koffie. Ik zou hier iedere week wel aan willen schuiven!

De Meesterproef NijmegenDe Meesterproef NijmegenDe Meesterproef NijmegenDe Meesterproef Nijmegen

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

  1. Daniëlle

    Leuk om te lezen! De meesterproef wil ik echt al zolang een keer bezoeken. Ben er heel benieuwd naar!

    • JoorKitchen

      Dank je wel Danielle 🙂 Ik zou er zeker een keer heengaan als dat lukt, ik werd echt heel blij van deze plek!

Een reactie versturen