De stedentripweken gaan van start!

8 mei 2017 | Hotspots

Misschien heb je het via Facebook of Instagram al gezien, morgen gaan de Stedentripweken van start op JoorKitchen! De wat?! De Stedentripweken – een aantal weken waarin ik schrijf over de verschillende hotspots die ik het afgelopen jaar heb bezocht. En dat niet alleen, ik ga proberen om je hele dag in een bepaalde stad van eten te voorzien. Dus: waar moet ik ontbijten, waar haal ik de beste koffie, waar moet ik echt naartoe om te lunchen, te borrelen of te dineren. Van dat werk.

De afgelopen anderhalf jaar zijn ‘de man’ en ik naar veel verschillende steden geweest: Deventer, Nijmegen, Arnhem, Middelburg, Gent en noem er zo nog maar een paar. Naar zo’n stad ga ik eigenlijk nooit zonder uitgewerkt plan. Tot hilariteit van ‘de man’. Ik heb standaard een a4-tje met daarop per categorie – ontbijt, lunch, avondeten – welke plekken ik zou willen bezoeken. Cultuur, oude gebouwen, musea, het kan me gestolen worden. Ik bekijk een stad via het eten dat zij serveert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

aankondiging2Het is me alleen het afgelopen jaar niet gelukt om over deze hotspots te schrijven voor het blog. Omdat de stroom van nieuwe plekken waar we naartoe wilden stomweg soms te groot was. Ik ging dus liever naar een nieuwe eetplek toe dan over een oude plek te schrijven. Ik las laatst op het blog van Merel – van De Groene Meisjes – dat dat met een ‘sjieke’ term FOMO heet. De Fear Of Missing Out. Tja, wellicht heb ik daar een beetje last van (gehad).

Daarnaast was het afgelopen jaar ook druk met van alles goeds en ook veel minder goeds. Rustig gaan zitten om over een hotspot te schrijven en deze de aandacht te geven die die plek verdient, heb ik mezelf daardoor niet gegeven. Eropuit gaan en nieuwe dingen ontdekken was de meer quick fix dan achter mijn bureau kruipen en schrijven.

Maar! Inmiddels is het wat rustiger en heb ik meer ruimte in mijn hoofd om al die leuke plekken voor jullie uit te werken 🙂 Dus, wat kun je verwachten?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stedentripweken?

Tijdens de komende weken vind je maximaal drie keer per week een post op het blog over een – door mij goedgekeurd – eetplekje in een bepaalde stad. Per 1 of 2 weken staat steeds 1 stad centraal. We beginnen bijvoorbeeld in Maastricht – daar waren we in de meivakantie -, reizen daarna door naar Leiden (mijn studentenstad) en gaan daarna door naar Gent. Zo wil ik ongeveer 8 steden gaan bespreken de komende weken.

Iedere citytrip sluit ik voor jullie af met een wrap up: een overzicht van een dag in de betreffende stad. Met om 10.00 een suggestie (of meerdere suggesties) voor ontbijt, om 12.00 een suggestie voor lunch en ga zo maar door. Ik probeer je ook tips te geven voor to-do’s in zo’n stad. Dat zal me bij de ene stad beter lukken dan bij de andere. Simpelweg omdat we in de ene stad meer hebben gedaan dan in de andere stad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je aan die Stedentripweken?

Ik hoop dat je heel veel inspiratie zult halen uit mijn posts! En dat je wellicht van steden die niet Amsterdam of Rotterdam zijn, dat zij minstens net zoveel of zo niet meer te bieden hebben. En natuurlijk hoop ik dat je na het lezen van mijn posts zo enthousiast geworden bent dat je daadwerkelijk een van de steden of een van de hotspots daarin gaat bezoeken. Mocht je dat doen, laat het mij dan weten! Bijvoorbeeld via een berichtje via social of deel je foto’s met de hashtag #stedentripweken. Ik ben benieuwd!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen