JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Persoonlijk

Verhuisupdate 1: we zijn verhuisd!

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Op 2 augustus verhuisden we eindelijk naar ons nieuwe huis. Een hoekwoning in een nieuwbouwwijk dicht bij Delft. In maart 2016 tekenden we de aannemingsovereenkomst en in juli 2016 de koopoverkomst. Een jaar later kregen we de sleutel en drie-en-een-halve week later verhuisden we. Omdat ik het leuk vind om een inkijkje te geven in ons koop- en keuzeproces zal ik de komende tijd af en toe een verhuisupdate plaatsen over ons huis, de aankoop ervan en de keuzes die we gemaakt hebben. En ik laat jullie ook weten waarom ik nooit meer een nieuwbouwhuis zal kopen 😉 Maar dat is iets voor een latere post!

Inmiddels wonen we een week in het nieuwe huis en jeetje, wat is er alweer veel gebeurd. De meeste dozen zijn uitgepakt, de meubels staan en de belangrijkste ruimtes (woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer) zijn zo goed als af. De rest van de ruimtes (onze beide werkkamers, de tuin, de hal en de schuur) heeft nog wat TLC nodig, maar daar nemen we onze tijd voor. Volgens mij weet je pas echt hoe je een ruimte in wil richten als je er daadwerkelijk woont.

Voor de inrichting van ons nieuwe huis hebben we een heel proces doorlopen. Denk aan adviesgesprekken, stylingadviezen en heel veel zelf stoeien met kleuren, een levend moodboard en inspiratie opdoen in magazines en op beurzen. Uiteindelijk is dit het (voorlopige) resultaat!

verhuisupdate

Verhuisupdate: voorlopige inrichting

We hebben gekozen voor een kleurenpalet dat door het hele huis loopt: grijs, groen, (eiken)hout, wat zwart en veel wit. Accentkleur is terracotta (want ik ben fan van planten in terracottapotten). In een latere post zal ik meer vertellen over hoe we bij dit kleurenpalet gekomen zijn en hoe we dit palet in het huis verwerkten.

verhuisupdate

De foto’s die ik hier plaats zijn allemaal foto’s van de woonkamer en keuken: die ruimte is het meest af. En in die ruimte zie je het makkelijkst wat we geprobeerd hebben qua kleur en inrichting.

Nieuwe aanwinsten hebben we ook in het nieuwe huis: een nieuwe eettafel (die zet ik later op de foto, nu ligt ‘ie nog bezaaid met tools en gebruiksaanwijzigingen en andere zooi 😉 ), deze prachtige nieuwe Pastoe-stoel waar we bij Eijerkamp in Veenendaal instant verliefd op werden (onze portemonnee wat minder trouwens) en de speaker Marshall op de volgende foto (mooie tip van Anne van Remade with Love). Topding en supergeluid!

verhuisupdate

Ook mijn oude plantenhoekje keerde weer terug. Dit keer op een kastje van Karwei. Ik wil de planten die we hebben meer clusteren, waardoor het geheel uiteindelijk rustiger oogt dan wanneer ieder hoekje een plantje heeft.

We missen Delft!

Onze kaart van Delft (van Kunst in Kaart) keerde weer terug in de woonkamer. Niet alleen omdat we het een mooie poster vinden, maar ook omdat we – nu we uit Delft weg zijn – dit mooie stadje graag dichtbij ons houden. De eerlijkheid gebiedt trouwens te zeggen dat we op dit moment op 100 meter van de gemeentegrens met Delft wonen, dus heel erg weg zijn we niet 🙂 Het is alleen gek dat we niet meer kunnen zeggen dat we in Delft wonen.

De andere poster (van Leiden) is trouwens gemaakt door een student van mij. Daphne van Firma Van Schie maakt dit soort prachtige kaarten van steden en dorpen. En nog veel meer moois (waaronder recepten en reviews van hotspots). Check haar site eens!

verhuisupdate

En onze keuken?

Onze keuken is ons paradijs! Wat hebben we lang naar deze keuken uitgekeken. De keuken was namelijk een van de redenen om te verhuizen, die was in ons eerste huis samen zo klein dat je er weinig echt leuke dingen mee kon. Deze keuken maakt dat meer dan goed! Binnenkort laat ik jullie meer zien van de keuken in een volgende verhuisupdate!

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
salsa van granaatappel
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Salsa van granaatappel en komkommer

Lees verder
Volgende artikel
bananenpancakes
  • Ontbijt

Bananenpancakes met kiwisalsa

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Persoonlijk

Zwanger na een fertiliteitstraject van bijna 5 jaar

wat doe je nu eigenlijk?
Lees verder
  • Over JoorKitchen
  • Persoonlijk

Wat doe je nu eigenlijk 2.0?

Berchem Antwerpen
Lees verder
  • Persoonlijk

Waarom ik fotograferen in restaurants zo gaaf vind

Mijn tosti bij Happy Tosti Delft
Lees verder
  • Events
  • Persoonlijk

Mijn tosti bij Happy Tosti Delft!

Behind the Scenes JoorKitchen
Lees verder
  • Persoonlijk

Behind the scenes: februari 2017

JoorKitchen 2017
Lees verder
  • Persoonlijk

JoorKitchen 2017: terugkijken en vooruitplannen!

Lees verder
  • Persoonlijk

Waarom er even wat minder berichten op JoorKitchen staan

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.