Verhuisupdate 1: we zijn verhuisd!

9 aug 2017 | Persoonlijk

Op 2 augustus verhuisden we eindelijk naar ons nieuwe huis. Een hoekwoning in een nieuwbouwwijk dicht bij Delft. In maart 2016 tekenden we de aannemingsovereenkomst en in juli 2016 de koopoverkomst. Een jaar later kregen we de sleutel en drie-en-een-halve week later verhuisden we. Omdat ik het leuk vind om een inkijkje te geven in ons koop- en keuzeproces zal ik de komende tijd af en toe een verhuisupdate plaatsen over ons huis, de aankoop ervan en de keuzes die we gemaakt hebben. En ik laat jullie ook weten waarom ik nooit meer een nieuwbouwhuis zal kopen 😉 Maar dat is iets voor een latere post!

Inmiddels wonen we een week in het nieuwe huis en jeetje, wat is er alweer veel gebeurd. De meeste dozen zijn uitgepakt, de meubels staan en de belangrijkste ruimtes (woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer) zijn zo goed als af. De rest van de ruimtes (onze beide werkkamers, de tuin, de hal en de schuur) heeft nog wat TLC nodig, maar daar nemen we onze tijd voor. Volgens mij weet je pas echt hoe je een ruimte in wil richten als je er daadwerkelijk woont.

Voor de inrichting van ons nieuwe huis hebben we een heel proces doorlopen. Denk aan adviesgesprekken, stylingadviezen en heel veel zelf stoeien met kleuren, een levend moodboard en inspiratie opdoen in magazines en op beurzen. Uiteindelijk is dit het (voorlopige) resultaat!

verhuisupdate

Verhuisupdate: voorlopige inrichting

We hebben gekozen voor een kleurenpalet dat door het hele huis loopt: grijs, groen, (eiken)hout, wat zwart en veel wit. Accentkleur is terracotta (want ik ben fan van planten in terracottapotten). In een latere post zal ik meer vertellen over hoe we bij dit kleurenpalet gekomen zijn en hoe we dit palet in het huis verwerkten.

verhuisupdate

De foto’s die ik hier plaats zijn allemaal foto’s van de woonkamer en keuken: die ruimte is het meest af. En in die ruimte zie je het makkelijkst wat we geprobeerd hebben qua kleur en inrichting.

Nieuwe aanwinsten hebben we ook in het nieuwe huis: een nieuwe eettafel (die zet ik later op de foto, nu ligt ‘ie nog bezaaid met tools en gebruiksaanwijzigingen en andere zooi 😉 ), deze prachtige nieuwe Pastoe-stoel waar we bij Eijerkamp in Veenendaal instant verliefd op werden (onze portemonnee wat minder trouwens) en de speaker Marshall op de volgende foto (mooie tip van Anne van Remade with Love). Topding en supergeluid!

verhuisupdate

Ook mijn oude plantenhoekje keerde weer terug. Dit keer op een kastje van Karwei. Ik wil de planten die we hebben meer clusteren, waardoor het geheel uiteindelijk rustiger oogt dan wanneer ieder hoekje een plantje heeft.

We missen Delft!

Onze kaart van Delft (van Kunst in Kaart) keerde weer terug in de woonkamer. Niet alleen omdat we het een mooie poster vinden, maar ook omdat we – nu we uit Delft weg zijn – dit mooie stadje graag dichtbij ons houden. De eerlijkheid gebiedt trouwens te zeggen dat we op dit moment op 100 meter van de gemeentegrens met Delft wonen, dus heel erg weg zijn we niet 🙂 Het is alleen gek dat we niet meer kunnen zeggen dat we in Delft wonen.

De andere poster (van Leiden) is trouwens gemaakt door een student van mij. Daphne van Firma Van Schie maakt dit soort prachtige kaarten van steden en dorpen. En nog veel meer moois (waaronder recepten en reviews van hotspots). Check haar site eens!

verhuisupdate

En onze keuken?

Onze keuken is ons paradijs! Wat hebben we lang naar deze keuken uitgekeken. De keuken was namelijk een van de redenen om te verhuizen, die was in ons eerste huis samen zo klein dat je er weinig echt leuke dingen mee kon. Deze keuken maakt dat meer dan goed! Binnenkort laat ik jullie meer zien van de keuken in een volgende verhuisupdate!

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen