Wat doe je nu eigenlijk 2.0?

16 nov 2019 | Over JoorKitchen, Persoonlijk

Tijd voor een update! 9 maanden geleden schreef ik deze post met daarin antwoord op de vraag ‘wat doe je nu eigenlijk?’ Sindsdien is er superveel veranderd, dus ik denk dat het inmiddels tijd is voor een update op die vraag 😀

Een paar weken geleden schreef ik op mijn Instagrampagina bij een post een stuk over omkijken. Er is namelijk zo’n mooie sportregel bij wielrennen: degene die tijdens de eindsprint te veel omkijkt, kan zomaar zijn op handen zijnde titel verliezen. Omkijken tijdens de sprint brengt je namelijk niet sneller vooruit, maar zorgt er eerder voor dat je snelheid inhoudt, langzamer gaat en aan alle kanten wordt voorbijgestreefd. Nooit te veel omkijken dus als je vooruit wil 🙃

Wat doe je nu?

Wat doe je nu eigenlijk?

Ik geloof daar wel in en het is exact wat ik de komende tijd alleen nog maar gedoseerd ga doen: omkijken. Liever kijk ik vooruit, naar wat komen gaat. Mijn leven is namelijk best wel veranderd sinds augustus. Ik ben niet alleen nog niet 100% hersteld na een nare periode die achter ons ligt, ook ben ik sinds half oktober baanloos. Voor wie dat niet wist: ik had naast JoorKitchen nog een baan. Die is er niet meer.

Half oktober koos ik voor mezelf en voor JoorKitchen, want het leven is nu eenmaal te kort 🙃 En er zijn nog te veel dingen die ik wil gaan doen. Blijven hangen in negativiteit is daar geen onderdeel van 🙂

Nadat mijn broer in 2016 vanuit het niets heel ziek werd, gelukkig beter werd en daarna 100% overtuigd zijn droom om IC-arts te worden najoeg, wist ik al dat je je leven maar 1x kunt leven. En dat je zelf de enige bent die je eigen doelen kan nastreven. Leken dat voor die tijd voor mij soms nog wat holle frasen, na de periode met mijn broer weet ik dat dat echt zo is. En de afgelopen maanden hebben dat voor mij alleen maar bevestigd: het leven is niet maakbaar en hangt van toevalligheden aan elkaar. Op heel veel dingen heb je gewoon geen invloed of slechts heel weinig.  Het enige wat je wel kunt doen, is beïnvloeden waar je wél invloed op hebt.

wat doe je nu eigenlijk?

Maar, wat doe je nu dan?

Nooit gedacht dat ik dit ooit zou gaan zeggen, maar ik las een quote van Viktor Brand in een interview, die stelde dat hij na een periode van negativiteit is gaan beseffen dat werk de ‘leukste bijzaak’ van zijn leven zou moeten zijn. In tijden van ziekte val je namelijk – zo bleek ook bij mij – niet terug op je werk of je collega’s, maar op je liefde, je familie en je vrienden. En daarnaast kon ik afgelopen maanden gelukkig ook terugvallen op mijn grote liefde voor fotografie, eten, recepten, taal en de wereld van communicatie.

Dat bij elkaar zorgde ervoor dat ik vanaf nu ga doen wat ik een jaar geleden al van plan was, omdat mijn hart daar écht ligt en ik maar één keer leef: ik ga 100% zzp’en 🙂💪. Voor JoorKitchen, als freelance (food)fotograaf, redacteur, copywriter, socialmediabeheerder en trainer.

Mijn blik gaat vanaf nu alleen nog maar vooruit. Mijn doel is om binnen nu en een half jaar helder te krijgen wat ik in die wirwar van beeld, taal en eten aan waardevols kan bieden 😃 Want tussen voor de klas staan als docent Nederlands (mijn baan tot 2 jaar terug) en foodfotografie (wat ik nu het liefste doe) zitten nog heel veel tussenstations en kwaliteiten die ik graag wil aanspreken 🙂 (hier heb ik op een rijtje gezet wat dat zou kunnen zijn!).

De plannen voor JoorKitchen vanaf nu

De komende tijd wordt een tijd van opbouwen, uitproberen, nieuwe samenwerkingen aangaan en oude samenwerkingen nieuw leven inblazen. En ik zal meer recepten, hotspots, kooktips en andere posts gaan delen op deze pagina. Achter de schermen spreek ik af met mede-foodies en mede-ondernemers, met mogelijke opdrachtgevers en uitdagende trainers. Ik heb er zin in. Omkijken doe ik alleen nog maar gedoseerd, als ik stil wil staan bij alles wat er gebeurd is. Soms is dat nodig. Meestal niet.

Mocht het je interessant lijken om de komende tijd te meeten, koffie te drinken of ervaringen uit te wisselen – let me know! Vind ik fijn 🙂

Wat doe je nu eigenlijk?

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen